Peelingi do skóry głowy

Christophe Robin Scrub Lavant Purifiant au Sel Marin [Cleansing Purifying Scrub with Sea Salt] Myjący peeling oczyszczający z solą morską do skóry głowy

mkvili
    16 grudnia 2022 o 20:51
    Dobrze oczyszcza i niweluje swędzenie skóry głowy.
    Peeling ma konsystencje gęstej pasty, przez co ciężko rozprowadza się na głowie. Można pomóc sobie rozcieńczając go małą ilością wody lub odrobiną szamponu. Dobrze się pieni, ale drobinki peeligujące soli są zdecydowanie za duże, większość z nich przy masażu skóry spada do wanny marnując się. Z efektów działania jestem w miarę zadowolona, jednak uważam, że nie jest to produkt warty tak wysokiej ceny.
  • 27 kwietnia 2022 o 4:12
    Jak dla mnie rewelka, tylko ta cena...
    Miniaturkę tego produktu znalazłam w kalendarzu adwentowym LF. Posiada mocny, nieco morski zapach i grube drobiny soli. Nie należy się ich obawiać bo całkowicie się rozpuszczają w wodzie. Świetnie oczyszcza skórę głowy a w kontakcie z wodą pieni się. Używałam raz w tygodniu i zauważylam brak wcześniejszego swędzenia skóry głowy, doskonałe odbicie włosów od nasady. Gdyby nie cena na LF to pewnie bym się skusiła na cały słoiczek. Jedno jest pewne byłam z niego zadowolona.
  • 9 stycznia 2019 o 17:45
    Naturalny ale nie spełnia swojej funkcji
    Jestem bardzo zawiedziona tym peelingiem:-( uwielbiam maskę z olejem z opuncji figowej oraz balsam wygładzający do wlosow (naprawde świetne produkty!) ale to coś nie wiem czemu ma służyć? Po umyciu wlosow czuje na nich dziwną, nieprzyjemną warstewkę... niby są umyte, ale szybko robią się przyklapnięte, wrazenie nie mytych, wysuszonych. Podczas mycia odczułam lekkie szczypanie... łupież jak był tak nadal jest. Produkt jest w 100%, aczkolwiek myjacym bym nie nazwała, cena jest za wysoka, na takie efekty.
    Zalety:
    • naturalny produkt
    Wady:
    • nie myje tak jak szampon
    • lekko szczypie podczas mycia
    • mało wydajny