Płyny do demakijażu

Bielenda Vege detox, Płyn micelarny do skóry suchej `Brokuł & dynia + prenbiotyk`

_inga
    19 grudnia 2021 o 12:40
    Płyn micelarny brokuł & dynia + prebiotyk, Vege detox, Bielenda
    Płyn micelarny kupiłam w Drogerii Hebe. Opakowane to plastikowa butelka o pojemności 500 ml, zapłaciłam około 20 zł. Płyn micelarny niestety u mnie się nie sprawdził, słabo radzi sobie z oczyszczaniem skóry, niezbyt skutecznie usuwa makijaż, nawilża ale nawilżenie jest dość słabe i krótkotrwałe, pozostawia lepką warstwę na skórze, wydajność jest dość przeciętna, natomiast jego zapach jak dla mnie niezbyt przyjemny. Na początku używałam tego płynu dwa razy dziennie, rano i wieczorem ostatnio używam go raz dziennie na wieczór, przemiennie z innymi kosmetykami do oczyszczania. Opakowanie duże ekonomiczne fajnie może gdyby byłą pompka która by pozwalał na lepsze dozowanie kosmetyku, którego wylewa się zbyt dużo szczególnie na początku użytkowania, plus za ładną szatę graficzną . Przyznam że ten płyn bardzo mnie rozczarował, więcej na pewno go nie kupię.
    Zalety:
    • nawilża
    • nie wysusza, nie uczula
    Wady:
    • nawilżenie jest dość słabe i krótkotrwałe
    • nie najlepiej zmywa makijaż
    • podrażnia, szczypie w oczy
    • pozostawia lepką warstwę
  • 11 listopada 2021 o 11:41
    Nie dla mnie
    Płyny z Bielenda naprawdę lubię i polecam chociaż seria z Vege Detox jakoś średnio przypadła mi do gustu. Zupełnie niewiem jak to się stało, że trafiła w moje ręce wersja do cery suchej i odwodnionej choć takiej nie posiadam ;) ale miałam również tę do cery mieszanej i odczucia są naprawdę podobne. Opakowanie - płyn micelarny zamknięty w dużej 500 ml butelce. Wygodna w użyciu, szata graficzna pasująca zdecydowanie do nazwy "Vege Detox" Zapach- dość przyjemny choć intensywny. Może niektórym nie przypaść do gustu Działanie- płyn raczej średnio radzi sobie z usuwaniem makijażu. Cera po użyciu jest lepka. Uwaga by produkt nie dostał się do oczu - szczypie. Skóra jest nawilżona, nie podrażnia jej i nie zapycha
    Zalety:
    • duże opakowanie
    • wydajny
    • tani
    • nie podrażnia skóry
    • nie zapycha
    • nawilża
    Wady:
    • średnio radzi sobie z usuwaniem makijażu
    • skóra po aplikacji jest lepka
    • szczypie, jeśli dostanie się do oczu
    • zapach dla niektórych może być zbyt intensywny
    shewild
    2 czerwca 2020 o 22:17
    Nie taki znowu detox
    Dość dziwny to płyn. Niby wszystko robi dobrze, bo i zmywa makijaż (chociaż nie wiem jak radzi sobie z mocnym makijażem, bo mój codzienny jest bardzo lekki) i usuwa zanieczyszczenia, ale nie czuję po nim takiego odświeżenia i czystości jak po innych płynach micelarnych. Faktycznie producent wspomina na opakowaniu, żeby go zmyć wodą, bo zostawia minimalną warstwę na skórze, ale trochę mija mi się to z ogólnym celem płynów micelarnych. Stosowałam go zarówno z jak i bez zmycia, ale efekt był podobny. Na szczęście nie wysusza skóry, więc posiadaczki suchej skóry nie powinny się go obawiać. Zapach ma delikatny, dla mnie bez wyraźnych nut zapachowych. Opakowanie duże i wygodne. Raczej do niego już nie wrócę, gdyż na rynku płynów micelarnych niestety konkurencja jest sporo lepsza.
  • 19 marca 2020 o 10:55
    Nigdy więcej
    Miałam okazję przetestować go kilka razy zostając na noc u przyjaciółki. Dałam mu kilka szans, ale za każdym razem mnie rozczarował- nigdy więcej. Nie mam skłonności do alergii, a ten płyn sprawił, ze moja skóra była przesuszona, czerwona i bardzo mocno szczypała- nawet kilka godzin po użyciu. Nigdy wcześniej nie doświadczyłam czegoś podobnego, a kosmetyki Bielendy używam dość regularnie. Co ciekawe również moja przyjaciółka zauważyła u siebie podobną reakcję, choć o niższym natężeniu. Bardzo zraziłam się do całej tej linii vege. Jedynym plusem jest zapach tego produktu.
    Kopanda
    7 grudnia 2019 o 11:00
    Jeden z gorszych płynów micelarnych Bielendy
    Wielkie rozczarowanie. Kupiłam, kierując sie etykietą z napisem "vege detox". Po miesiącu stosowania muszę stwierdzić, że jedyną zaletą tego płynu jest duże opakowanie i niska cena. Płyn nie radzi sobie za dobrze z usuwaniem makijażu, więc za dobrze nie oczyszcza twarzy. Nie wysusza, natomoast po tygodnii stosowania lekko szczypie.
    Zalety:
    • duże opakowanie
    • lekki zapach
    • niska cena
    Wady:
    • nie oczyszcza
    • nie radzi sobie za dobrze z usuwaniem makijażu
    • szczypie