Preparaty punktowe

Isana Vitamin C Booster Konzentrat [ Beauty Konzentrat Vitamin C] Koncentrat z witaminą C

• 27 marca 2025 o 21:57
    Jak dla mnie całkiem dobra amupłka
    Powiem szczerze, że najbardziej do zakupu ampułek zachęciła mnie moja mama, ona lubi tego typu produkty i często w swojej kosmetyczce ma takie perełki "na strzała" :D 3 ampulki otrzymujemy w szklanych mini buteleczkach koloru ciemnobrązowego. Buteleczkę należy przełamać żeby wydobyć z niej produkt. Serum pachnie ładnie, cukierkowo. Konsystencja jest bardzo lejąca, jak nabierzemy zbyt duzo, przecieknie przez palce. Jak już nałożymy na twarz produkt robi się nieco lepki, tłustawy. Ampułka starcza na całą twarz oraz dekold, nie mozna jej pozostawiać otwartej. Witamina C zawarta w kosmetyku ładnie rozświetla buzie. Oprócz rozwietlenia mamy również delikatne nawilżenie i odżywienie. Ja jestem jak najbardziej zadowolona.
  • 6 stycznia 2025 o 15:54
    Efekt rozświetlenia oraz wygładzenia w jednorazowej dawce witaminy C
    Opakowanie: Mój produkt znalazłam w kalendarzu adwentowym Isany, więc była to tylko jedna, ciemnobrązowa ampułka; wbrew obawom nie miałam problemów z jej otwarciem i żaden fragment szkła nie odskoczył w nieodpowiednim kierunku, jednak sam design nie jest specjalnie atrakcyjny Konsystencja: Całkowicie płynna, bezbarwny płyn, trzeba ostrożnie nakładać, aby nie spłynął między palcami czy po twarzy Wydajność: Jedna ampułka ma w środku wystarczająco dużo płynu na dwie aplikacje, jednak przez wzgląd na typ opakowania trzeba go zużyć jednorazowo, w tym przypadku pokrywa twarz, szyję oraz dekolt i pozostaje jeszcze jedna trzecia płynu Zapach: Cytrusowo-chemiczny, taka syntetyczna cytrynka, umiarkowanie przyjemny zapach Działanie: Po nałożeniu rzeczywiście trochę jakby się pieni, lecz po chwili dobrze się wchłania w skórę i zapewnia jej nawilżenie, rozświetlenie oraz wygładzenie, nie podrażnia wrażliwej skóry, nie wywołuje alergii, można po nim nałożyć krem do twarzy i makijaż, generalnie działanie zbliżone do normalnego serum Podsumowanie: Nie spodziewałam się zbyt wiele po produkcie od Isany, ale o dziwo ampułka z witaminą C nawet nieźle się sprawdziła. Po jej użyciu twarz była wyraźnie rozświetlona i wygładzona. Po użyciu zaledwie jednej ampułki nie był to efekt długotrwały, natomiast całkiem obiecujący. Jednak takie działanie ma większość serum, a ich aplikacja jest jednak wygodniejsza przez wzgląd na opakowanie i możliwość dowolnego dozowania produktu.
    Zalety:
    • Dobre działanie
    Wady:
    • Za dużo płynu w ampułce, wystarcza na dwie aplikacje, ale przez typ opakowania trzeba go zużyć jednorazowo
  • 13 października 2024 o 10:55
    Idealne do podróży
    Szukałam jakiegoś serum na wyjazd . Wiadomo jak jest , lecąc samolotem mamy ograniczona ilość płynów więc trzeba je redukować do minimum . Uważam , że te ampułki to świetne rozwiązanie i na pewno będę je zabierać na kolejne wyjazdy . Ampułki z wit c szybko się wchłaniają pomimo dosyć wodnistej konsystencji , nie kleją się , nie rolują pod kremem i nadają się pod makijaż . Zostawiają buzię nawilżoną i rozpromienioną.
  • 1 października 2024 o 9:24
    Jest ok
    Używa od:próbka
    Testowałam wersję z 3 ampułkami, które kupiłam w promocji. Lubię kosmetyki w tak zamkniętych ampułkach, ma się wrażenie, że są bardziej lecznicze ;). Po przełamaniu fiolki wewnątrz znajdziemy preparat o dość wodnistej konsystencji, ale niezupełnie woda. Preparatu jest dużo, wystarczyłoby na 2 aplikacje, ale ze względu na opakowanie trzeba wykorzystać na jeden raz. ładnie się wchłania, nie roluje z kremem, ma delikatny cytrusowy zapach. Delikatnie wygładza skórę (bez efektu wow), ale zauważyłam rozświetlenie. Chętnie używałabym serum w normalnej buteleczce ze względu na ilość preparatu i konieczność stosowania przez dłuższy okres czasu, aby osiągnąć efekt.
    SandriQ
    11 marca 2023 o 15:13
    Witaminowy zastrzyk
    Kosmetyki z wit. C, wprowadziłam na stałe do mojej pielęgnacji ze względu na działanie rozjaśniające i antyoksydacyjne. Zestaw 3 ampułek kupujemy wraz z kartonowym opakowaniem z okienkiem,więc odrazu można dostrzec jak wyglądają.Każda ma pojemność po 2ml,mieści się w ciemnym szkle.Jest to dobre rozwiązanie ,ponieważ w ten sposób zawartość jest zabezpieczona przed promieniowaniem UV. Kartonik jest płaski,wycięty i naniesiono na niego kolorowa grafikę pomarańczy nawiązującą do składu. Ogólnie na opakowaniu widnieją niemieckie napisy ,ale z tyłu naklejono notki w naszym ojczystym języku. Widoczna jest data ważności,notki o ekologicznym podejściu marki. Formuła kosmetyku jest bez mikroplatiku.Skład jest 'czysty, nie posiada substacji,których staram się unikać.Na początku INCI znajduje się najdroższa i najstabilniejsza pochodna Wit.C,a oprócz tego betaina,ekstrakt z odmiany grapefruita,kwas hialuronowy. Set pozwala na 3 użycia,ponieważ producent tak podaje w zaleceniach.Nie powinno się zostawiać resztek,bo kosmetyk straci swoje właściwości,utleni się,że względu na to,że nie można go ponownie zamknąć. Z racji tego,że pojemniczki są szklane trzeba być ostrożnym przy otwieraniu,żeby się nie skaleczyć. Otwieramy jednym pewnym ruchem. Specyfik ma wodnistą konsystencję i jest przeźroczysty.Lekka formuła świetnie się rozprowadza, nie zostawia tłustej warstwy i szybko się wchłania. Jego zapach ma delikatną,owocową nutę ,szybko znika ze skóry. Po użyciu nie zaobserwowałam,żeby buzia była zaogniona,szczypała czy swędziała. Do produktu wracałam kilkukrotnie,bo jako posiadaczka cery nadreaktywnej i przesuszonej kosmetyk przynosił efekty.Zauważyłam zmniejszenie zaczerwienienia,lekkie rozjaśnienie przebarwień.Cera nabrała blasku ,a rozszerzone naczynia stały się mniej widoczne. Pomimo pozytywnego działania ,nie jest to ekonomiczny zakup,ponieważ za 6 ml wychodzi 7zł,a promocja niewiele zmienia.Z dostępnością nie ma problemu,standardowo każdy Rossmann.Wydajność w porządku,1 ampułka spokojnie wystarcza na pokrycie twarzy,szyi i dekoltu i to obficie.
    Zalety:
    • Design,opakowanie,działanie,brak niepożądanych efektów,dostępność,lekka formuła,zapach
    Wady:
    • Stosunek ceny do pojemności