Maseczki klasyczne

Perfecta Yuzu Lime, Hydrożelowa maska na twarz, szyje i dekolt `Odżywienie i ujędrnienie`

• 1 czerwca 2023 o 13:22
    Hydrożelowa Maska Perfecta
    Używa od:próbka
    Maseczka ma żelową konsystencję, przyjemny cytrusowo zapach, łatwo się zmywa, jest wydajna, użyłam jej na dwa razy, skóra jest wygładzona, miękka w dotyku, nawilżona, odżywiona a nawet rozświetlona.
    Zalety:
    • Zqpavh
    • Nawilżenie
  • 8 listopada 2022 o 12:27
    Przyjemna w użyciu, fajnie chłodzi skórę i dobrze nawilża
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Jeśli widzę fajne ceny maseczek od razu biorę kilka, uwielbiam takie moje małe wieczorne rytuały SPA. Bardzo mi się podoba że gramatura to 10ml, zwykle dzielę takie na dwa razy ale ostatnio zużywam całość. Konsystencja maseczki jest odpowiednia czyli ani nie gęsta ani zbyt rzadka dobrze się więc trzyma skóry. Kolor żółty pół przezroczysty, w formie żelowej, zapach cudny soczyście orzeźwiający i energizujący kojarzy mi się z latem. Zapach był wyczuwalny przez 15 min czyli tyle ile trzymałam na skórze. Maseczka trochę się lepi, ale całkowicie mi to nie przeszkadza, bo każdą nakładam pędzelkiem który mam specjalnie przeznaczony do masek. Po nałożeniu na twarz wyczuwalne mrowienie oraz przez cały czas trzymania na skórze bardzo wyczuwalne chłodzenie. Nie mam natomiast pojęcia o co chodzi z tymi drobinkami, które gdzieniegdzie zostały mi na skórze po zmyciu ale że na maseczce nie kończę swojej pielęgnacji więc w zasadzie w niczym mi to nie przeszkodziło. Po 15 min maseczka w niektórych miejscach przyschła, ale nie mam problemu ze zmyciem jakiejkolwiek bo używam do tego celu puchatej myjki do twarzy. Po zmyciu skóra wyraźnie odżywiona, nawilżona a także lekko chłodna. Efektu ujędrnienia nie zauważyłam ale to mało istotne. Czy kupię po raz kolejny? Oczywiście, że tak! ZALETY: dobra cena idealna pojemność 10ml można rozłożyć na dwa razy piękny orzeźwiający zapach po aplikacji przyjemny efekt chłodzenia po zmyciu wyraźne odżywienie i nawilżenie WADY: dodatek drobinek
    kama_m1
    9 czerwca 2022 o 23:31
    Maseczka idealna na lato.
    Maseczkę marki Perfecta zakupiłam pod wpływem impulsu podczas drogeryjnych zakupów, zachęciło mnie do jej kupna ciekawa, owocowa szata graficzna oraz niska cena. Kupiłam ją w drogerii Rossmann za ok 3 zł. Maseczka to standardowa saszetka o pojemności 10ml, posiadająca z boku wygodne nacięcie do otwarcia produktu co zdecydowanie ułatwia aplikację produktu. Szata graficzna jest utrzymana w kolorystyce żółtej z cytryną w roli głównej, opakowanie zdecydowanie przykuwa uwagę na sklepowej półce - mnie się podoba i zdecydowanie mnie kupiła! :) Ilość maseczki jest wystarczająca aby użyć ją na jeden raz. Posiada średnio-gęstą, lekko wodnistą konsystencję, ale nie na tyle by spływała z twarzy podczas użycia. Jest to hydrożelowa maseczka koloru żółtego i ukryte są w niej małe brązowe drobinki wyczuwalne podczas masażu twarzy co bardzo mnie zaskoczyło. Maseczka ma bardzo przyjemny, orzeźwiajacy zapach, dobrze się ją aplikuje jak i bezproblemowo spłukuje. W składzie znajdują się proteiny sezamu, yuzu ekstrakt z azjatyckiego cytrusa, betaina. Pozostawiłam ja na około 10-15min tak jak zaleca producent. Podczas nakładania nic nie czułam, jednak po chwili po nałożeniu poczułam mocne chłodzenie buzi - producent wspomina o tym na opakowaniu - efekt jest bardzo przyjemny, odprężający, myślę, że idealnie sprawdzi się latem w upalne dni. Po określonym czasie trzymania maseczki zrobiłam delikatny masaż twarzy a następnie zmyłam letnią wodą. Twarz była delikatnie wypeelingowana, promienna, lekko rozświetlona, napięta, odżywiona, odświeżona, miękka i gładka w dotyku. Maseczkę można stosować na twarz, szyje i dekolt, nie spowodowała u mnie podrażnień, czy też reakcji niepożądanych, jest bardzo przyjemna w użyciu, uważam, że to świetny dodatek do pielęgnacji twarzy! Obietnice producenta zostały spełnione - Polecam.
    Zalety:
    • opakowanie o przyjemnej szacie graficznej z wygodnym otwarciem,
    • odpowiednia konsystencja,
    • przyjemny owocowy zapach,
    • dostępność i cena,
    • ogólne działanie zgodne z obietnicą producenta,
    • nie podrażnia, idealna do każdej cery.
    Wady:
    • Brak.
  • 23 maja 2022 o 18:35
    Opakowanie mnie kupiło
    Ciężko przejść obojętnie obok tej maseczki, mocny żółty kolor zachęcił mnie do zakupu. Świeży, delikatny zapach cytrusów. Troszkę się zawiodłam, maska jest w kolorze jasno żółtego kremu z drobinkami. Hydrożelowa kojarzyła mi się z przeźroczystą maską typu peel-off. Po nałożeniu mocne uczucie chłodu, bardzo przyjemne. Maseczki jest sporo (10ml), spokojnie można by zrobić ją jako dwie części. Bardzo ciężko ją zmyć. Skóra jest gładka, świeża. Nie jest jakoś bardzo napięta.
    Zalety:
    • uczucie chłodu
    • szata graficzna
    Wady:
    • trzeba ją zmyć
    • ciężko się zmywa
  • 30 kwietnia 2022 o 16:59
    Super odżywienie
    Maseczka świetnie odżywia i nawilża skórę. Czuję się po jej życiu świeżo i dodatkowo na skórze robi się taki fajny efekt chłodzenia. Maseczka ładne pachnie,, jest łagodna dla skóry, wygładza ją i sprawia, że skóra jest miękka w dotyku i dobrze nawilżona. Opakowanie jest ładne i bardzo wygodne. Dzięki temu, że opakowanie jest duże to nie mam problemu z wydobyciem maseczki do samego końca.