Kremy z filtrem do twarzy

Laboratorium Kosmetyczne AVA Skin Protection, Face Cream SPF 50 No Whitening Effect Krem do twarzy bez efektu bielenia

AVA Skin Protection Krem do Twarzy Ochrona Przeciwsłoneczna SPF50

• 26 lipca 2024 o 20:29
    Bez efektu bielenia
    Krem jest gęsty, wydajny. Opakowanie z pompką, ułatwia odpowiednią,potrzebna nam ilość. Krem do twarzy z filtrem SPF 50. Dobrze wygładza skórę,nakładany w normalnej, nie nadmiernej ilości nie bieli, nie wyświeca skóry.Potwierdzam działanie kremu zgodne z opisem producenta. Na lato jest to świetny krem ochronny. Kupię ponownie
    • Opakowanie z pompką
    • Krem do twarzy z filtrem
    • Dobrze wygładza
    Incur
    19 kwietnia 2023 o 17:26
    Nie bieli, ale tłuści.
    Używałam go i samego i zmieszanego z kremem nawilżającym. Mam cerę wrażliwą, która dość łatwo się zapycha. Plusy: -wysoka ochrona - nie bieli Minusy: - trochę tępy, trochę tłusty - szybko się wyświeca - bardzo słabo się wchłania - zapycha
  • 23 stycznia 2023 o 17:54
    Dobry
    Fajny filtr, używam na zmianę z filtrem z lancastera Infinite glow ponieważ tamten jest droższy. Mam skórę mieszaną która potrzebuje nawilżenia i jest skłonna do zapychania. Ten krem mnie nie zapycha. Ale uwaga, przy aplikacji wydaje się że nie jest lekki a twarz troszkę się błyszczy, jest tłusta, ale to jest tylko wrażenie. To uczucie mija po chwili razem z wrażeniem tłustości. Niektóre apteczne filtry dają 100x gorsze uczucie pod tym kątem a na dodatek ono nie mija. Z nakładaniem makijażu też nie ma problemu z tym że ja jestem raczej zwolenniczką naturalności więc nic ciężkiego nie nakładam na twarz. Także podsumowując najważniejsze dla mnie aspekty zostały spełnione: -nie zapycha -ostatecznie twarz się nie świeci -nie wysusza -nie bieli Za tą cenę niczego więcej nie oczekuje
  • 28 maja 2022 o 9:17
    Moje cudo!
    Parę lat temu mało wiedziałam o ochronnie skóry przed słońcem czego efektem są przebarwienia słoneczne bo wiadomo opalić się chciało ;),będąc parę lat temu po raz pierwszy nad Morzem Śródziemnym wróciłam z ogromnymi przebarwieniami na czole wyglądało to jak tzw “ostuda” od tego momentu na upalne wakacje szukam wysokiej ochrony aby wrócić nie tylko z cudownymi wspomnieniami ale też bez żadnych niespodzianek. Dlatego częściej wybierałam podkład z wysokim filtrem niż krem bo nie mogłam trafić na taki który współpracowałby z pielęgnacją i kolorówką, aż do momentu poznania kremu Skin Protect marki Ava. Moja cera:dojrzała(45 lat),mieszana/tłusta aktualnie bardziej w kierunku mieszanej raz się przesusza innym razem przetłuszcza, przebarwienia, nierówny koloryt,brak jędrności,wysoka tendencja do zapychania i wysypu niedoskonałości, do tego nawracający w trądzik. Krem zapakowano w białą buteleczkę o pojemności 50 ml, pompka dozowała odpowiednią ilość kremu,nie zacinała się,opakowanie jest lekkie plastikowe, data zużycia od otwarcia to 6 miesięcy. Krem ma lekko żółciutki kolor, bardzo dobrze się rozprowadza na twarzy,nie bieli,już niewielka ilość wystarczy aby dokładnie pokryć cerę, nie roluje się ani nie grudkuje, nie rozwarstwia,nie tłuści a zostawia delikatny nawilżający filtr,mimo że mam cerę mieszaną uwielbiałam go używać pod matujące podkłady,dodatkowo fajnie sprawdził się z próbkami podkładu Double Wear a także świetnie współpracował z podkładem rozświetlającym marki Bell. Krem genialnie sprawdził się przy temperaturze oscylującej około 35 stopni,zarówno na mojej twarzy jak męża, wróciliśmy z urlopu z pięknymi facjatami,opalonymi bez poparzeń słonecznych oraz nowych przebarwień. Podsumowując,dla mnie to najlepszy krem z filtrem jaki dotąd miałam,to dzięki Wizażowi (gdzie otrzymałam w paczce recenzentki tonik z jonami srebra) przypomniałam sobie o naszej polskiej marce jaką jest Ava,potem w prezencie przywędrowało do mnie serum karotkowe,także widząc w asortymencie krem z wysoki filtrem długo się nie zastanawiałam ,to był bardzo udany zakup,polecam.
    Zalety:
    • spełnione obietnice producenta
    • konsystencja,lekka,nawilżająca nie jest na szczęście tłusty i nie maże się
    • działanie,chroni i zabezpiecza cerę przed słońcem a także przed nowymi przebarwieniami, pielęgnuje,nawilża,zmiękcza,odżywia twarz jest gładka i miękka
    • polska marka
    • przy codziennym stosowaniu nie zapycha mimo silikonu w składzie
    • nie przesusza ani nie ściąga cery
    • cena 29,90 zł zapłaciłam w sklepie Cocolita
    • lekki
    • ma delikatny żółty kolor,nie bieli twarzy
    • świetny pod makijaż,przedłuża trwałość jest jakby primerem
    • nie wyświeca makijażu
    • nie powoduje łzawienia,szczypania w okolicach oczu
    • nie ciastkuje się,nie waży,nie rozwarstwia
    Wady:
    • jak dla mnie brak
  • 21 maja 2022 o 6:01
    Fajny, lekki filtr
    Krem Ava kupiłam ze względu na opis "bez efektu bielenia" i póki co jestem z niego zadowolona. Jest lekki, nie roluje się, po przypudrowaniu jest niewidoczny na skórze i bez problemu można go używać na szyi, bo nie "zbiera" się na zgięciach skóry. Jedynymi dużymi wadami kremu jest to, że świeci się i trochę lepi, dlatego jeśli ktoś chce go używać na co dzień bez makijażu, to może być trochę problem. Kolejnym minusem jest to, że kremu nie da się za bardzo reaplikować. Pomimo tego, że pierwsza warstwa jest niewidoczna na skórze i nie trzeba się męczyć z aplikacją żeby to osiągnąć, to nałożenie po czasie drugiej warstwy powoduje powstanie na twarzy czegoś, co wygląda jak pasta. Zdecydowanie lepiej zmyć krem i dopiero wtedy nałożyć go ponownie. Skład kremu musiał się niedawno zmienić, bo aktualnie głównymi filtrami są Tinosorb S i Avobenzone, nie zawiera natomiast Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate. Dla mnie jest to zmiana na plus, ponieważ zwiększyła się ilość filtrów chroniących przed UVA, a to głównie na tej ochronie mi zależy. Ogólnie kosmetyk oceniam na plus. Szkoda że nie ma podanego dokładnego stopnia ochrony przed UVA i brak jest oznaczenia o ochronie przed HEV, natomiast wciąż jest to naprawdę niezły filtr.
    Zalety:
    • lekki
    • nie bieli
    • nie roluje się
    • główny filtr w składzie stanowi Tinosorb S, chroniący przed UVB, UVA i UVA II
    Wady:
    • zacinająca się pompka (na szczęście można ją samemu odblokować wypychając czymś cienkim od spodu)
    • świeci się na skórze
    • ciężko się reaplikuje (zaczyna się rolować gdy po czasie nakłada się drugą warstwę)
    • brak oznaczenia o ochronie przed HEV