Kremy uniwersalne

Alkmie Trend Alert, Use the force!, Skin Powerbank Strong Energizing Cream Krem silnie energetyzujący

C_in_i
    21 lutego 2023 o 16:09
    Mam mieszane uczucia
    Krem dostałam w prezencie. Produkt znajduje się w plastikowym opakowaniu z papką i praktycznym dozownikiem. Konsystencja mocno nie kremowa - jest leisty, się dzięki dobrze przemyślanemu dozownikiowi dostajemy taką ilość jaka jest potrzebna. Krem jest nawet wydajny, delikatnie nawilża skórę. Jednak mam wrażenie, że w tym przypadku producent zaszalał z opisem produktu. Krem raczej dla młodych osób. Zapach lekko cytrusowy, raczej taki gorzki, dający poczucie energii. Jednak z własnej kieszeni nie wydałabym takiej kwoty na jego zakup.
    Zalety:
    • Lekko nawilża, precyzyjny dozownik dostosowany do konsystencji produktu.
    shewild
    5 października 2022 o 19:56
    Ładnie opakowany przeciętniak
    W ogóle to czuję się jakby ktoś mnie tu zrobił w konia. I już wyjaśniam dlaczego. Swego czasu kupiłam kilka produktów Alkmie, w tym kremy do twarzy - ten opisywany tutaj Skin Powerbank oraz Skin (re)Synchronizer. Ten drugi zużyłam jakiś czas temu i nie powalił mnie na kolana - ot, taki zwykły nie najgorszy nawilżający krem, który z opisu obiecywał jakieś niestworzone cuda. Teraz kończę krem Skin Powerbank i mam nieodparte wrażenie, że to... praktycznie ten sam produkt. Niebywałe dla mnie jest to, że ma taką samą konsystencję, kolor, zapach, podobnie zachowuje się na skórze, no podobieństwa nasuwają się same. Skład niby inny (radzę nie sugerować się tym, które są na Wizażu, bo są nieco inne niż na stronie producenta i opakowaniu), a cała reszta wygląda tak samo. Jakby ktoś podmienił mi w międzyczasie na opakowanie tamtego kremu, to w ogóle bym się nie zorientowała. No i tak - tutaj również konsystencja jest lejąca, dość wodnista i rzadka, ale dobrze się wchłania zostawiając niewielki błysk, który łatwo zmatowić. Krem całkiem dobrze nawilża, jest lekki, nie obciąża, nie przetłuszcza skóry. Skóra po jego użyciu jest miękka i gładka, ale szczerze to nic nadzwyczajnego nie robi. Krem miał dodawać energii, regenerować, zmniejszać oznaki zmęczenia i dodawać blasku. Nic z tych rzeczy nie zauważyłam. Znów niestety mam wrażenie, że producent trochę na siłę stara się przekonać, że krem całkowicie odmienia skórę. Nie mówię, że to zły krem, ale za ponad 100 zł w cenie regularnej to naprawdę powinien spełniać co najmniej 90% ze swoich obietnic, Dla mnie to poprawny krem nawilżający, raczej dla młodej cery, bo dla skór z pierwszymi zmarszczkami czy widocznym zmęczeniem to wiele nie ma do zaoferowania. No i niestety nie podoba mi się aż tak wielkie podobieństwo pomiędzy dwoma produktami, które jednak według opisów mają robić troszkę inne rzeczy. Przyznam, że nie mam ochoty testować więcej kremów od Alkmie, bo oba jak za taką cenę to przeciętniaki. Mam jeszcze w zapasie inne produkty tej marki, ale liczę, że prezentują nieco lepszą jakość niż kremy do twarzy.
  • 14 czerwca 2021 o 18:51
    Bardzo dobry na dzień
    Ten krem do twarzy to bardzo lekka propozycja, idealna na dzień, wspaniale reagują na nią moje naczynka, są wyraźnie uspokojone, a cera faktycznie zyskuje jakby dodatkową dawkę energii, jest elastyczna i promienna. Nawilżenie wystarczające, chociaż wieczorami to dla mojej suchej skóry zazwyczaj za mało. Na dzień bez zarzutów, świetny pod makijaż, nie obciąża, nie przyśpiesza świecenia skóry. Przyjemna , bardzo ładnie pachnąca propozycja :).
  • 14 czerwca 2021 o 15:07
    Genialny!
    Pokochałam ten krem do twarzy. Jest na dzień i na noc, co od razu mnie w nim ucieszyło. Skóra po użyciu tego kremu jest perfekcyjnie przygotowana na noc, lub na dzienny makijaż. Opakowanie jest genialne. Tuba o żywej szacie graficznej zabezpieczona korkiem. Krem nakładamy pompką, co jest proste i higieniczne. Jedna pompka spokojnie starcza na całą twarz. Wchłania się bardzo dobrze, zostawia praktycznie niewidoczny film, jednak mam wrażenie że to taka nawilżająca, nieirytująca warstwa ochronna buzi. Skład jest świetny, ma kilka niecodziennych kompleksów (Early Boost PA, Detoxi-Look, Pentavitin, Sea Lift, CytoFruit itp.. dla zainteresowanych -- warto zrobić research) wyróżniających go na rynku. Konsystencja nie jest jakaś zbita i treściwa, krem nie jest obciążający. Use the force rozświetla skórę, mam wrażenie że jest delikatnie napięta. Przede wszystkim jest dobrze nawilżona. Jedyny minus tego produktu dla mnie to jest zapach. Niby miał być cytrusowy, ale przebija dla mnie taki dziwny zapach, coś jakby tranu, no nie potrafię go znieść.. jednak dla działania dajemy sobię radę! I to bardzo dobrze.
    Zalety:
    • działanie
    • wydajny
    • wegański
    • animal friendly
    • nie jest za ciężki
    • higieniczne, porządne opakowanie
    Wady:
    • zapach (nie każdemu odpowiada)
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 14 czerwca 2021 o 12:22
    Efekt promiennej i zdrowej cery
    Skin Powerbank to energetyzujący krem do twarzy który przeznaczony jest do szarej ,zmęczonej i pozbawionej blasku cery, z pierwszymi oznakami starzenia oraz dla osób palących i mieszkających w wielkich miastach narażonych na kontakt z zanieczyszczeniami. Obecnośc składników o działaniu detoksykujących,energetyzujacych i nawadniających i dotleniających zapewnia wszechstronną pielęgnację niezależną od wieku. Krem zawiera botaniczny kompleks Detoxi-Look, który wzmacnia naturalny system detoksykacji i oczyszczania skóry oraz zmniejsza skłonność do przebarwień i zaczerwienienia skóry. Kremu do twarzy Skin Powerbank używam od ok 2 tygodni i naprawdę bardzo fajnie mi się spisuje. Rankiem kiedy wstaję niestety dość wcześnie faktycznie dodaje energii już samym pięknym cytrusowym zapachem który otula moją skórę. Do tego design naprawdę cieszy oko a lubię gdy kosmetyki mają ładne i przyciągające wzrok opakowania. Krem zamknięty jest w plastikowej tubie gdzie po naciśnięciu dozownika wydobywa się krem. Tego typu opakowania są dla mnie najlepsze ponieważ wiem że krem jest higienicznie przechowywane i mniej się go zużywa. Krem bardzo fajnie nawilża buzię,nadając jej rześkości i szybko się wchłania.W cieplejsze dni to u mnie strzał w dziesiątkę ponieważ , moja skóra nie znosi wtedy cięższych konsystencji, a ta jest dość rzadka. Buzia po wklepaniu kremiku jest mięciutkia w dotyku i pełna blasku. Skin Powerbank od marki Alkemie ma świetny naturalny skład i jedyne do czego bym mogła się przyczepić to cena.. więcej minusów brak bo ten krem u mnie sprawsza się rewelacyjnie. Nie uczula, ani nie zapycha porów, sprawdza się również pod makijaż, bo nie zbiera się ani nie roluje w zmarszczkach. Naprawdę bardzo przyjemny produkt więc jak najbardziej polecam jeśli cena nie robi dla kogoś większej przeszkody.
    Zalety:
    • opakowanie z pompką
    • piękny design opakowania
    • przyjemny i rześki energetyzujący zapach
    • szybko się wchłania
    • dodaje cerze zdrowego blasku
    Wady:
    • wysoka cena
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl