Maski do włosów

Revuele Beauty & Care, Extra Volume Hair Mask Maska do włosów

Ivyy
    15 maja 2021 o 19:11
    Nie dla mnie
    Pomimo, ze mam niskoporowate bezproblemowe włosy to odzywka sie u mnie nie sprawdziła. Była dla mnie za mało treściwa, do tego dziwnie spuszała włosy. Miała dość męczący zapach. Nie kupie ponownie.
    Zalety:
    • Wydajnosc
    Wady:
    • Działanie
  • 3 kwietnia 2021 o 14:25
    Dobre działanie, ale żadnego wow
    Maska ma gęstą konsystencję, gładką i treściwą. Bardzo dobrze rozprowadza się na włosach, niemal natychmiast je wygładzając. Bez problemu także się wypłukuje. Wygładza włosy, zmiękcza je i nawilża. Sprawia, że włosy łatwiej się rozczesują, nie plączą się i są miękkie. Nie spowodowała jednak u mnie wzrostu gęstości, ani objętości włosów.
  • 11 lipca 2020 o 16:47
    Jednak nie taki EXTRA
    Zakupiłem tę odżywkę kilka miesięcy temu, ponieważ skusiła mnie niska cena produktu oraz ciekawość działania produktu (chociaż efektu "wow" się nie spodziewałem). Zacznę od składu, w którym znajdziemy zaledwie kilka korzystnych składników, a więc: - Arginina - nawilża, wpływa korzystnie na porost włosów (podobno przedłuża cykl włosa), polecana jest szczególnie dla osób z włosami suchymi - Kwas mlekowy - jest to humektant, działa trochę jak taki peeling. Dzięki argininie jest on lepiej wchłanialny przez skórę głowy. Jest on również wykorzystywany do zakwaszania włosów (włosy stają się bardziej gładkie, ponieważ kwas ten domyka łuski włosa). - Olej sojowy - nawilża (emolient), ma działanie antyoksydacyjne, chroni włosy przed utlenianiem, wygładza - Panthenol - nawilża, włosy nabierają blasku, polecane dla włosów kręconych i rozdwajających się I to na tyle z tych dobrodziejstw tego kosmetyku. Niestety składniki te występują już po konserwancie, więc ich działanie jest osłabione. Jest to odżywka należąca raczej do grup "bazowych", czyli uniwersalnych. Możemy ją wzbogacać takimi pół produktami jak np. keratyna lub kwas hialuronowy. Na moich włosach nie zrobił nic specjalnego. Potem zacząłem dodawać do niej odżywkę proteinową i włosy po niej były miękie, puszyste, i łatwiej się rozczesywały. Ale raczej to działanie przypisuję do odżywki z proteinami, ponieważ sama odżywka z Revuele nie wpływała ani negatywnie ani pozytywnie na moje "kudły". Zdecydowanie bardziej polecam jej siostrę z kwasem hialuronowym. :)
    Zalety:
    • Konsystencja - nie za gęsta, nie za rzadka ;)
    Wady:
    • Jakość
    • Mało cennych składników
    • Brak efektów
    • Zapach - nie przypadł mi do gustu, opisałbym go jako "chemiczny"