Maseczka wzmacniająca z bambusem i olejem z awokado była miła niespodzianką. Jeśli chodzi o jej właściwości, to jest podobna do swoich sióstr, różni się jedynie zapachem a działa tak samo dobrze jak inne. O maseczkach do włosów z L. jest głośno wszędzie: na blogach, vlogach i portalach o tematyce urodowej. Dodatkowo zaciekawił mnie fakt, że produkuje je znana firma kosmetyczna. Musiałam więc spróbować.
OPAKOWANIE
Opakowanie to klasyczna, wąska saszetka w jakiej znajdziemy większość drogeryjnych maseczek do włosów. Jest mała, więc idealnie sprawdzi się np. w podróży czy na wyjeździe, bo nie zajmuje dużo miejsca. Saszetka posiada mnóstwo metalicznych elementów w kolorze zieleni, dominującymi kolorami jest też biel i srebro. Najważniejsze składniki i cechy maski są wyraźnie wypunktowane. Z drugiej strony znajdziemy krótki opis najważniejszych składników aktywnych oraz skład. Całość prezentuje się naprawdę ładnie, choć prosto Saszetka w sumie wystarczyła mi na 2 użycia, więc jest to produkt dość wydajny, jednak musimy pozostałą część przechować do kolejnego razu.
MASKA
Maska podobnie jak reszta z rodziny ma formę gęstego, białego kremu o bardzo przyjemnym zapachu. Jest to zapach świeży i wyrazisty, charakterystyczny dla kosmetyków z bambusem, przypomina świeżo ścięte rośliny i z uwagi na to, że jest przyjemny umila każda aplikację. Nakładałam maskę na lekko wilgotne, osuszone ręcznikiem włosy na 15-30 minut, gdy mam czas nawet dłużej. Maseczka dobrze nakłada się na włosy dzięki swojej konsystencji, a potem szybko wypłukuje się, nie ma obawy o to, że jej resztki przeciążą nasze kosmyki. Zużyłam już dobre kilka opakowań i widzę, że moje włosy ją polubiły. Po jej zastosowaniu są wyjątkowo gładkie, a po wysuszeniu lepiej się rozczesują, są dociążone i zdyscyplinowane, świetnie nawilżone i bardzo miękkie w dotyku. Co do wzmocnienia myślę, że pod tym względem wypada u mnie neutralnie, nie zauważyłam nic szczególnego, jednak efekty są dla mnie zadowalające, gdyż dyscyplinuje włosy. Na plus cena, dostępność i wydajność. W składzie mamy m.in. olej z awokado na 5 miejcu, ekstrakt z korzenia i łodyg bambusa, olej słonecznikowy, ekstrakt z lawsonii, lanoline, glicerynę.
PLUSY:
+ nawilża, dociąża, wygładza
+ ułatwia rozczesywanie
+ łatwo się nakłada i zmywa
+ jest wydajna
+ ma przyjemny zapach
+ tania