Pudry do twarzy

PUR Cosmetics Translucent Loose Setting Powder Transparentny puder sypki o zapachu wanillii

bonia_m
    6 września 2022 o 22:15
    Mój must have
    Produkt ma postać drobno zmielonego pudru z niewielkimi błyszczącymi drobinkami, które po nałożeniu są niewidoczne, ale sprawiają, że skóra jest fajnie rozświetlona. Zapewnia gładkie, matowe wykończenie, dobrze utrwala makijaż i nie zmienia odcienia podkładu. Nie podkreśla zmarszczek, nie uwidacznia porów. W wieczku znajduje się gąbeczka, ale ja aplikuję go pędzelkiem. Pachnie słodką wanilią <3
    NNtoja
    21 kwietnia 2022 o 17:54
    Przereklamowany i to bardzo...
    Kupiłam bo wiele o nim mówią znane youtuberki. Niestety bardzo żałuję ponieważ ciemnieje na mojej skórze wiążąc sebum. Pudruję tylko strefę T i troszkę okolice doliny łez. I ten obszar jest ciemniejszy niż reszta twarzy. Mam 57 lat i kupiłam puder, ponieważ jest polecany szczególnie kobietom dojrzałym. Przez ostatnie lata używałam Kanebo i Shiseido i oba są o niebo lepsze. Bardziej miałkie i jedwabiste. No nie ma porównania do PUR. Pudełko z pudrem ma za duże otwory i brak dużego puchatego puszku. Jest gumowa gąbka typu beauty blender, której nie da się używać ponieważ ściera delikatny krem bb. Moja ostatnia porażka jak tusz Lancome Idole????
  • 11 stycznia 2022 o 11:17
    Przereklamowany, fatalne opakowanie
    Generalnie puder nie jest jakoś zły, nadaje się pod oczy, chcociaż trochę wybiela. Pachnie jek Vibivit :) Na twarzy nie sprawdza się w ogóle przy tłustej skórze, ale tu się nie dziwię, bo nie do takiej skóry jest przeznaczony. To za co nienawidzę tego produktu, to opakowanie. Kto to wymyślił? Próba wydobycia produktu sprawia, że kusi mnie, żeby go wyrzucić. Produkt może do skór suchych i dla ludzi o stalowych nerwach
    Wady:
    • trwałość
  • 3 stycznia 2022 o 13:35
    Laura Mercier poszła w kąt
    Puder wygooglowałam szukając czegoś pod oczy i policzki. Cenę ma dość zaporową przy tak małej gramaturze - 9gram. Ma bardzo fajne opakowanie które łatwo dozuje produkt. Gąbka zapobiega rozsypywaniu się pudru gdy np podróżujemy. Sam produkt jest niesamowicie aksamitny, miałko zmielony z delikatnym beżowym pigmentem. Zapach wanilii jest delikatny, nienachalny choć wolałabym by go w ogóle nie było. Wyróżnia go zdecydowanie efekt jaki pozostawia na skórze. Wszystko jest wygładzone przy braku efektu pudrowanej skóry. Cudownie wygląda również pod oczami. Nie wysusza skóry co jest jego ogromnym atutem. Uwielbiam!
    Zalety:
    • zapach - wyczuwalna wanilia
    • drobne zmielenie
    • nie wysusza i nie podrażnia
    • z żadnym podkładem nie zrobił efektu ciastka
    • noszony wiele godzin nadal wygląda pięknie
    • świetnie sprawdza się pod oczami
    • bardzo fajne opakowanie
    Wady:
    TaLoyd
    14 stycznia 2021 o 21:26
    A jednak pudry są dla mnie
    Czyli jednak pudry mogą wyglądać u mnie dobrze!!! I to nie wyłącznie meteoryty czy rozświetlający Inglot.. Puder jest geniuszem. Poza pięknym zapachem który kojarzy się ze wszystkim tylko nie z wanilią, zapewnia niewidoczne piękne wykończenie. Puder nie obciąża nawet podkładów które nie są lekko kryjące jak np studio skin. Produkt nie daje płaskiego matu a trzyma naszą skórę w ryzach. Nie ciastkuje się gdy jednak sebum się pojawia. Lekko bluruje skórę... Ja widzę same zalety. Opakowanie jest ekstra!!! Otwierane od góry, za pomocą gumowej kokardki która należy przekręcić wraz z nakrętką w środku zawiera gąbeczke. Otrzymałam w prezencie jak wszystkie swoje produkty pur (poza różem) i jestem ogromnie wdzięczna że moge ich używać. Dla mnie to odkrycie.