Pasty do zębów

Splat Biomed Charcoal, Pasta wybielająca do zębów z węglem bambusowym, aktywowanym i drzewnym

BIOMED Charcoal pasta do zębów 100g
notino.pl
Lbiotica BIOMED CHARCOAL wybielająca pasta do mycia zębów z węglem bambusowym, aktywowanym i drzewnym 100 g 1159-uniw

• 20 stycznia 2022 o 23:59
    Nie
    U mnie sie nie sprawdza. Efekt wybielenia brak, na dodatek po umyciu nie ma efektu odswiezenia czego mi brakuje, czuje tylko dziwny posmak. Zapach tez nie bardzo mi pasuje. Zaleta to ze jest bez fluoru, ale generalnie nie polecam.
    Zalety:
    • Sklad
    • Bez fluoru
    Wady:
    • Smak
    • Brak efektu wybielającego
  • 20 lutego 2021 o 13:45
    Dobra pasta z naturalnym składem!
    Pastę kupiłam na promocji w Biedronce 1+1, więc przy zakupie dwóch tych past jedna kosztowała mnie jakieś 4 zł. Pasta starcza na mniej więcej półtora miesiąca stosowania rano i wieczorem. Jest zamknięta w kartonowym opakowaniu z przyjemną grafiką, która znajduje się również na tubce z pastą. Tubka jest zakręcana, nie jest to zamknięcie na klik. Pasta ma gęstą, szarą konsystencję. Podczas szczotkowania pieni się. Bardzo dobrze oczyszcza zęby. Daje uczucie świeżości. Czy wybiela? Nie wiem, ciężko mi to ocenić. Plusem jest, że ma w wysokiej mierze naturalny skład a przy tym świetnie spełnia swoje zadanie!
  • 23 stycznia 2021 o 14:38
    Zdecydowanie nie dla mnie
    Pasta odrzuca przede wszystkim smakiem i zapachem. Po umyciu nie pozostawia w buzi uczucia świeżości, a jedynie dziwny nieprzyjemny posmak. Dobrze czyści zęby, konsystencja też nie jest najgorsza. Jednak pozostawia wrażenie nieodświeżonej jamy ustnej czego nie lubie.
    Zalety:
    Wady:
    • zapach/smak
    • brak uczucia odświeżenia
    • trudno wydobyć z tubki
  • 13 października 2020 o 23:25
    dobre działanie czyszczące, zadowalająco odświeża.
    Jakże jestem szczęśliwa, że na nią natrafiłam w owadzim hipermarkecie ! Oczywiście musiałam wejść w jej posiadanie. Wersje Biomedu, których już używałam wcześniej (winogronowa i propolisowa) sprawdziły się u mnie wyśmienicie, więc miałam i duże nadzieje co do tej :) Pasta ma jednolite zabarwienie. Na pewno nie jest całkiem czarna. bardziej grafitowo-czarna, ciemnoszara. Ma zwartą konsystencję- trudno określić ją jako gęstą, bardziej pasuje chyba określenie zwartej. Podobnie sprawa przedstawia się z innymi jej rodzajami. Przez to nieco trudno wydobywa się z tubki. Nie jest to działanie niemożliwe ale nieco wymagające efortu. I to byłaby chyba jej jedna wada! Ach nie! Jeszcze jedna. Te srebrzystobiałe napisy na srebrzystej tubce....Jeśli ktoś chciałby się zagłębić w te opisy- uwaga, może dostać oczopląsu. No ale o najważniejszym. Działaniu. Nie jest to pasta mocno odświeżająca. Jeśli ktoś spodziewa się feerii i eksplozji świeżości jak w przypadku innych popularnych past, może się nieco zawieść. Ale to nie jest tak, ze ta pasta nie odświeża! Pewnie, że odświeża. Ale efekt jest delikatny. Pasta ma dość neutralny posmak. Jestem też świeżo po pewnej paście bez fluoru z dodatkiem soli morskiej i ta tu, z Biomedu, w porównaniu do tamtej to nieomal delicje. Pasta dobrze doczyszcza, świetnie się pieni. Do satysfakcjonującego umycia zębów i języka potrzeba jej niewiele. Ma bliżej nieokreślony smak. Na pewno nie czysto węglowy, wyczuwa się inne dodatki, ale ciężko je jednoznacznie sklasyfikować. Wybielania nie zauważyłam, ale w czasie jej stosowania stan zębów pod tym względem nie pogorszył się. Jej skład jest zadowalający. Oprócz braku SLES, flourków i innych kontrowersyjnych składników, producent pokusił się o dodatek wielu naturalnych ekstraktów i olejków. Bardzo miło, bardzo na plus. Zapamiętam ją jako produkt udany, być może kiedyś do niej wrócę. Chętnie też przetestuję inne rodzaje, jeśli wpadną mi w oko :)
  • 22 września 2020 o 19:56
    Nigdy więcej
    Pasta jest ciemnoszarego koloru i pierwsze co zauważyłam to to, że jest dużo mniej miękka niż inne pasty do zębów. Ma taką jakby gumową konsystencję, w jamie ustnej pieni się, ale nie w całości tzn nie ważne ile jej nałożę na szczoteczkę - zawsze część tej ilości będzie się pienić a cześć pozostanie w formie niezmienionej. Jest to nieprzyjemne. Pasta niby oczyszcza zęby, ale smak ma niedobry i przez to też nie czuję po niej świeżości w jamie ustnej. Świeży oddech? No właśnie nie bardzo. Jest bardzo nieprzyjemna w użytkowaniu. Czy wybiela? Nie wiem, po ok miesiącu stosowania nie zauważyłam, ale nie używałam jej też regularnie, ponieważ mycie nią zębów jest nieprzyjemne i wcale nie czuję że te zęby są czyste, nie czuję się świeżo po umyciu zębów. Nawet bardziej po umyciu mam ochotę umyć je jeszcze raz.
    • smak
    • brak odświeżenia
    • nie pieni się w całości
    • niekomfortowa w użytkowaniu