Odżywki do włosów

Sessio Hair Micellar System, 2-phase Moisturizing Conditioner Odżywka do włosów 2-fazowa

• 6 lipca 2022 o 10:33
    Mega obciąża :/
    Mam włosy niskoporowate, delikatne i cienkie. Bardzo łatwo je obciążyć. Wydawało mi się, że taka micelarna odżywka i z takim składem raczej nie powinna robić nic złego a jednak... Z rozczesywaniem włosów po myciu nie mam problemów, bo w zasadzie są krótkie. Chciałam lekkiej odżywki a dostałam w Kontigo gniota. Włosy już po kilku godzinach były mocno przyklapnięte a na drugi dzień to już mega płaski, tłusty naleśnik. Takim odżywkom mówię NIE.
    Zalety:
    • ładne opakowanie, mieszanie warstw robi wrażenie
    Wady:
    • obciąża włosy
    • po kilku godzinach są bardzo obciążone
    • na drugi dzień są już przetłuszczone i wymagają ponownego mycia
  • 27 lutego 2022 o 18:44
    Pomaga przy rozczesywaniu
    Kupiłam tą odżywkę po raz pierwszy już kilka lat temu i od tamtej pory towarzyszy mi codziennie. Zużyłam już mnóstwo opakowań tej odżywki. Stosuję tą odżywkę codziennie po umyciu włosów w celu ułatwienia rozczesywania włosów. Próbowałam już wielu odżywek bez spłukiwania, ale ta spodobała mi się najbardziej. Jest odżywką dwufazową, przed każdym użyciem trzeba wstrząsnąć. Ma buteleczkę ze spryskiwaczem, co ułatwia aplikację. Ma bardzo ładny niebieski kolorek, nie ma jakiegoś zapachu. A co robi? - przede wszystkim ułatwia rozczesywanie mokrych, splątanych włosów. Włosy są po niej delikatnie gładsze. Fakt nie poprawia za bardzo jakości włosów, ale bardzo mocno ułatwia rozczesywanie. A w dodatku jest tania.
    Zalety:
    • ułatwia rozczesywanie
    • delikatnie gładsze włosy przy regularnym stosowaniu
  • 30 marca 2020 o 12:39
    Bardzo średni
    Szczerze mówiąc, nie widzę po tej odżywce żadnej różnicy. Mam włosy kręcone, średnioporowate i używałam ją pod olejowanie, albo po prostu na umyte włosy. Nie zaobserwowałam żadnej różnicy, może były trochę bardziej miękkie, ale efekt nie był prawie w ogóle widoczny. Aktualnie mam ją od ponad pół roku i nie mogę jej skończyć. Firma sessio ma sporo fajnych produktów więc szkoda że ten do nich nie należy :(
    Zalety:
    Wady:
    • Efektywność
    missimo
    11 lutego 2020 o 17:36
    Obciąża
    Po składzie spodziewałam się całkiem fajnej odżywki w sprayu, a dostałam naprawdę wielkiego przeciętniaka. Co prawda włosy może delikatnie łatwiej się rozczesują i są odrobinę gładsze, ale odżywka obciąża włosy, przyśpiesza przetłuszczanie i łatwo by włosy zaczęły się strąkować. Sam spray tworzy drobną mgiełkę, która dobrze rozprowadza się na włosach. Cena jest niska, a pojemność spora. Mimo wszystko produktu nie kupię ponownie i może nawet nie wykorzystam do końca, bo efekt jest średniawy.
    Zalety:
    • ułatwia rozczesywanie
    • włosy są odrobinę gładsze
    • niska cena
    • spora pojemność
    • dobry atomizer
    Wady:
    • przyśpiesza przetłuszczanie włosów
    • obciąża
    • włosy mogą się strąkować