Tusze do rzęs

Hourglass Caution Extreme Lash Mascara Tusz do rzęs

• 20 stycznia 2024 o 17:08
    Bardzo ładny efekt, ale trudno się zmywa
    Ostatnio trafiam na fajne tusze, które jednak ciężko zmyć. Pewnie będzie to zaleta dla osób, którym tusze lubią się odbijać, ale dla moich jasnych, delikatnych włosków, niestety nie jest. Bo przy zmywaniu muszę je wielokrotnie pocierać, co im nie służy. Szkoda, bo maskara jest bardzo dobra. Wyraźnie pogrubia i zagęszcza, podkręca rzęsy, lekko skleja, jednak jest to taki efekt zamierzony, w sensie pożądany, a nie owadzie odnóża. Ponadto kolor czarny, mocny, wyrazisty. Mam wrażenie, że dość szybko zaczęła gęstnieć, ciągle można było jej używać, aczkolwiek myślę że odrobina duraline mogłaby wydłużyć jej żywot. Jestem na tak, daje spektakularny efekt, ale jednak wolę łatwiej zmywalne tusze.
  • 21 stycznia 2022 o 18:02
    całkiem niezła mascara
    Tusz w swoim działaniu jest nieco oryginalny i specyficzny. Otóż aby nim dobrze pomalować rzęsy trzeba to zrobić dość szybko, bo rzęsy robią się po nim sztywne, co może być zaskoczeniem przy pierwszym użyciu. Gdybym malowała rzęsy po raz pierwszy w życiu albo zakładała, że ten tusz jak każdy inny da się nanieść znowu i jeszcze trochę to na pewno nie udałby mi się makijaż. Jednak jeśli ktoś ma już wprawę w malowaniu rzęs , potrafi zrobić to szybko i precyzyjnie, to będzie bardzo zadowolony z tego tuszu. Tusz pogrubia i wydłuża rzęsy usztywniając je i czyniąc prawie prostymi, i to jest właśnie jego zaleta. Rzęsy wyglądają cudownie. Tusz robi swoją robotę. Raz nałożony na rzęsy pozostaje tam cały dzień.
    Zalety:
    • Dobra jakość.
    • Wydłuża i pogrubia rzęsy.
    • Usztywnia rzęsy prostując je (zamiast wywijając więc rzęsy wyglądają nie tylko pięknie ale i nie dotykają skóry pod okiem).
    • Dobra trwałość.
    • Obłędne opakowanie.
    Wady:
    • Brak.
  • 18 września 2020 o 13:30
    Dobry, ale nie jakiś szałowy
    Używam tej maskary już ciutek ponad dwa miesiące, więc przyszła pora na podsumowanie, co o niej myślę. Oczywiście jak przystało na Hourglass mamy tutaj piękne, dość ciężkie opakowanie w trójkątnym kształcie. Szczoteczka jest z włoskami, lekko zwężona na końcu, szczerze powiedziawszy wiele maskar ma takie szczotki, więc żadna nowość :) Nie, żebym chciała, żeby ta szczotka była udziwniona, gdybym chciała, to kupiłabym nowy tusz z Urban Decay :D W każdym razie szczotka jest z kategorii tych, które lubię i które dobrze współpracują z moimi rzęsami. Konsystencja kosmetyku jest na początku dosyć mokra, przy nakładaniu na rzęsy sprawia to problemy, ale nie, żeby tworzyły się klumpy, tylko rzęsy przez tą mokrość za mocno się sklejają jedna z drugą i ciężko je rozdzielić. Nie jest to jednak tragedia, miałam swego czasu tusze, które sklejały naprawdę mocno, ten nie skleja aż tak mocno, ale jednak to robi. Po jednej warstwie rzęsy wyglądają dość naturalnie, ja lubię dramatyczny efekt, więc muszę sobie dołożyć więcej i tu pojawia się kolejny problem - jeszcze większe sklejenie, nawet jeśli odczekam. Nie jest to nie do przejścia, ale jednak jest to dla mnie nieco irytujące. Tusz dobrze przylega do rzęs i jest mocno czarny, efekt jaki daje (przy mojej podwójnej lub czasem potrójnej aplikacji) to są mocno podkreślone, nieco pogrubione rzęsy, natomiast nie ma tu dodania długości. Ja mam naturalnie bardzo długie rzęsy, wiec mi długość i tak niepotrzebna, ale myślę, że właścicielki krótkich rzęs które szukają w maskarach dodania długości nie będą super zadowolone. Po jakimś 1.5 miesiącu używania produkt mi dość zgęstniał i zrobił się suchawy, ale naprawiłam to duralinem i wciąż jest ok, ale mam wrażenie, że konsystencja już znowu się przesusza i ciężej się z nim pracuje, jak już nie będzie się dało wykrzesać z niego nic ładnego, to już mu dam odejść do krainy zużytych maskar, ale póki co jeszcze używam. Dla mnie 2 miesiące to jest taki optymalny czas, w którym zużywam kosmetyk tego typu (albo on zasycha), także ten nie odbiega od normy. Tylko nieliczne tusze mam 3 miesiące, ale to też już max. Ja robię makijaż codziennie 7 dni w tygodniu tak dla jasności :) Jeśli mowa o noszalności to bez problemu wytrzymuje cały dzień na moich rzęsach, trzyma skręt zalotki, absolutnie nic się nie kruszy, nie znika, nie rozmazuje. Wszystko jest na najwyższym poziomie. Ogólnie jakość tej maskary jest w porządku, trzeba się z nią trochę pobawić, ale efekt jest dla mnie satysfakcjonujący, aczkolwiek zawsze można lepiej, prawda? :) Ceny nie będę komentować, bo to Hourglass, także z tym się nie dyskutuje, można dostać na promkach ciut taniej. Myślę, że kupiłabym ją ponownie na jakiejś wielkiej promocji, bez promo chyba mi się nie chce wydawać tyle kasy, kiedy tylko ciut gorszy efekt mogę uzyskać zdecydowanie tańszym tuszem To jest jednak tylko moja subiektywna opinia, za taką cenę chyba wolę kupić kosmetyk kolorowy, który starczy mi na dłużej, niż 2-3 miesiące używania, dlatego maskary wybieram przewaznie drogeryjne i chyba przy tym pozostanę.
    LaCat
    22 czerwca 2020 o 21:40
    Średni
    Niestety, ale nie zachwycił mnie, a chciałabym żeby tak było ponieważ jest to produkt w 100% wegański i nie testowny na zwierzętach. Efekt jest całkiem przyzwoity, ale od początku problemem było to, że tusz wydawał się zbyt suchy co z czasem się pogłębiało. Nie wiem czy trafiłam na jakiś wybrakowany towar czy on taki po prostu jest, ale jego wydajność jest bardzo niska. Jeśli chodzi o efekt to był on dość dobry, fajnie wydłużył i pogrubił rzęsy, troszkę skleja, ale bez dramatu. Plusem jest to, że nie trzeba nałożyć nie wiadomo ilu warstw żeby był efekt, który jest dość naturalny, ale widoczny.
    Zalety:
    • naturalny, ładny efekt
    • produkt wegański, nie testowany na zwierzętach
    • wygodna szczoteczka
    Wady:
    • strasznie suchy
    • mała wydajność
    • trzeba uważać ponieważ może lekko sklejać rzęsy