Peelingi do stóp

Biotaniqe Pure detox, Węglowe skarpetki złuszczające

• 29 stycznia 2024 o 21:39
    Jako tako
    Na minus jest płyn, który trzeba wlać do skarpetek. Jest bardzo wodnisty i wylewa się przy każdym ruchu. Stopy były lekko złuszczone, ale wciąż były suche i popękane. Nie jest on wart swojej ceny, zwłaszcza, że teraz są na rynku skarpetki, które zawierają już esencję w środku.
  • 15 listopada 2022 o 1:48
    nie polecam
    Najgorsze skarpetki jakie uzywalam kiedykolwiek, strata pieniedzy i czasu. Uzywalam dwa razy i nawet sie nie zluszczyly przy moich lekko suchych stopach. Moja znajoma mając bardzo duzy problem ze stopami tez zero efektu. Jedyny plus to zapach.
    Zalety:
    Wady:
    • brak efektu
  • 8 sierpnia 2021 o 14:47
    Bardzo słabe
    Kupiłam te skarpetki, ponieważ zachęciła mnie atrakcyjna cena, dałam za nie jakieś 8 zł. Niestety skarpetki nie mają w zestawie żadnej taśmy, która by umocowała je na naszych stopach, wejście jest bardzo szerokie i nawet jak ubrałam bawełniane skarpetki to i tak produkt wylewał się górą. Złuszczenie nastąpiło po ponad tygodniu i to nie takie jakbym oczekiwała. Skóra bardzo się zmarszczyła, ściągnęła i tylko popękała, absolutnie wcale nie schodziła. Moczyłam stopy codziennie ale to również nie pomagało, skóra schodziła minimalnymi kawałkami i pozbywałam się jej przez ponad 2 tygodnie, bardzo długo i niestety skóra nie jest idealnie gładka czego oczekiwałam. Niestety nie kupię więcej tego produktu, wole jak takie preparaty działają szybko i łatwo usuwają naskórek.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • słabe działanie
    • okres działania
    • słabe złuszczenie
    • wygląd i funkcjonalność skarpetek
  • 6 lipca 2021 o 10:37
    Bardzo lubię
    Często używam skarpetek złuszczających, jednak jak bumerang wracam do biotaniqe - Pure Detox / węglowe skarpetki złuszczające. W opakowaniu znajdują się dwie saszetki z płynem oraz dwie foliowe skarpetki. Po nałożeniu skarpetek i wlaniu płynu najlepiej ubrać na nie bawełniane skarpetki, polecam te z gumką aby dodatkowo zabezpieczyć płyn przed wylaniem. Mi one nie przeszkadzają w funkcjonowaniu w domu i często mam je ubrane zbyt długo niż zaleca producent. Jeszcze nigdy nie zdążyło mi się aby stopy mnie piekły po zabiegu. Płyn idealnie zmiękcza stopy, zrogowacenia i odciski. Po kilku dniach na moich stopach robi się troszkę "bałagan" bo zaczyna schodzić martwy naskórek ale szybkie starcie go ujarzmia wygląd i stają się coraz ładniejsze. Zabieg taki pozwala na dość długie utrzymanie stóp w świetnym wyglądzie przy czym nie zapomninam o dobrym nawilżeniu stóp preparatami z mocznikiem. Dodatkowo węgiel aktywny z. Drzewa Ubame pozwala na detoksykacje naszej skóry na stopach. Zabieg powtarzany co jakiś czas utrzymuje balans przy wytwarzaniu nieprzyjemnego zapachu.
    Ata77
    11 maja 2021 o 20:37
    Nie, nie, nie
    Skuszona promocyjną ceną w drogerii ma nabyłam. Mam już kilka produktów tej marki i jestem względnie zadowolona. Te skarpetki jednak to wtopa. Zacznijmy od opakowania. 2 woreczki na stopy i płyn w saszetkach, które trzeba otworzyć, wsadzić stopę w te worki i wlać ten płyn. Porażka. Na rynku są dostępne skarpetki nasączone już płynem!!!! Ale ok. Zrobiłam jak kazał producent. Dodatkowo nalozylam stare bawełniane skarpety na to. Trzymalam nogi grzecznie w pionie, nie robiłam fikołków, a skarpetki całkowicie się ześlizgnęly, płyn się rozlał. Naprawdę byłam uważna. Wytrzymałam 1,5h. Po 5 dniach delikatne złuszczenie, skóra sucha. I to tyle. Brak spektakularnego efektu. Zmarnowane 8,99zl (to była promocja).

Zobacz także inne Peelingi do stóp