W moim przypadku kosmetyki podzielone są na trzy grupy. 1. Te które kupuje bez przemyślenia, bo zawsze można kupić inny, cenowo są przystępne. 2. Te które kupuje analizując głównie pochlebne recenzje, cenowo wypadają wysoko 3. Te które sprawiają, że wychodzi jaka jestem wybredna, cena nie gra roli, mogą być i drogie i tanie.
W przypadku wyboru perfum jest to nr 3. Mianowicie dlatego, bo mało jakie mi się podobają, bo są zbyt słodkie, krótkotrwałe bądź bardzo męczące. Z racji, że ostatnio skończyło mi się wiele flakonow, postanowiłam kupić coś nowego.
W przypadku kupna tych perfum kierowałam sie tym, że firma rituals nie jest mi obca i cieszy się u mnie aprobatą, jednak to nie jest zasługa kosmetyków tylko patyczkow zapachowych. Jestem nimi zachwycona, dlatego postanowiłam się skusić, bo nie mogą być ostatecznie gorsze jakościowo jako że patyczki są świetne.
Surfujac na oficjalnej stronie rituals rzuciła mi się podoba oczy oferta 3 flakony ileś złotych taniej (10 ml buteleczki). Zamawiając w ciemno stwierdziłam, że małe warianty będą dobra decyzja w razie gdyby były okropne, czego nie spodziewałam się.
Zamówiłam te orientalne, cytrusowe i kwiatowe o których mowa w tej recenzji. Na początek jako że przemówił do mnie różowy flakon, wypróbowalam właśnie te.
A więc, flakon 10ml, podróżny jest uroczy, drewniany korek, szklana różowa buteleczka, złoty rozpylacz, wyglądają super. Dobre nawet jako dekoracja ;)
Sam zapach - uwiodl mnie od pierwszego psikniecia. Jest kwiatowy z nuta gorzkosci jednak nie wyczuwalne na dłuższą metę , bardzo świeży i wg mnie dorosły. Nie czuć nuty słodyczy, może minimalnie na początku, jednak nie jest to agresywny cukier :) . Idealny na okres letni lub wiosenny, kiedy kwiaty kwitną. Prócz tego, bardzo długo trzyma się na ciele, spokojnie odczuwalny po kilku godzinach od użycia. Mimo małego rozmiaru są też wydajne, dwa psikniecia i pachnące cialo przez cały dzien.
Perfumy bardzo mi zaimponowaly pod względem zapachu, mimo obecności kwiatu są tajemnicze i świetne dla osób 20+, długotrwałe jak i dogodne cenowo. Polecam! Hit!
Zalety:
- zapach, kwiatowy, nie jest słodki, dorosły
- flakon
- cena
- możliwość kupienia małego jak i dużego rozmiaru
- trwały
- nie meczy