Maseczki klasyczne

Lirene Dermoprogram Wildberry Smoothie, Nawilżająca maska do twarzy

• 12 czerwca 2022 o 19:52
    Prawdziwa przyjemność w stosowaniu :)))
    Maseczka w saszetce firmy Lirene przyciąga uwagę. Szata graficzna jest w kolorze czarnym z rysunkiem owoców, które są w składzie maseczki min. czarna porzeczka, jeżyna, borówki. Skład jest w 97% naturalny. Pojemność 7 ml idealna na jedną aplikację. Natychmiastowy efekt jaki obiecuje producent został spełniony. Konsystencja jest lekka, kremowa w kolorze jagodowym. Zapach jest obłędny, wyraźnie czuć porzeczkę. Czas aplikacji to 10-15 minut w tym czasie maseczka wchłania się do zera. Ew. resztki maski należy wmasować w twarz lub usunąć wacikiem. Moja skóra piła maseczkę z przyjemnością. Zdecydowanie polecam, sama kupię kolejne opakowania!
    Zalety:
    • obietnice producenta są spełnione!
    • 97% składników pochodzenia naturalnego
    • obłędny naturalny zapach owoców czarnej porzeczki
    • saszetka wystarczy na jedną aplikację, pojemność 7ml
    • szata graficzna przyciąga uwagę
    • wszystkie czytelne informacje dotyczące produktu są zawarte na opakowaniu
    • lekka konsystencja w kolorze jagodowym, z łatwością się rozprowadza i wchłania
    • Polska firma
  • 26 maja 2022 o 19:35
    Czarna porzeczka i jeżyna
    Oczywiście szata graficzna mnie skusiła w dodatku rzadkie połączenie czarna porzeczka i jeżyna. Zapach bardzo mi się podoba. Konsystencja lekka i kremowa. Słabo się wchłania. Prawie cała maseczka została na twarzy i musiałam ją zetrzeć. Skóra jest nawilżona i w sumie tyle. Maska wegańska. Świetna cena.
    • szata graficzna
    Wady:
    • efekt
    shewild
    18 marca 2022 o 11:49
    Zawiedzione nadzieje
    Maseczki regularnie goszczą u mnie w łazience i często próbuję różnych nowości. Uwielbiam wszelkiego rodzaju maseczki odżywcze i nawilżające, ale te oczyszczające również mają spory udział w mojej pielęgnacji. Tym razem skusiłam się na nawilżającą maseczkę od Lirene. Wygodna saszetka, bardzo mała i poręczna. W środku opakowania jest jednak wystarczająco dużo maseczki, aby pokryć całą twarz i to dość solidnie. Ma piękny delikatny zapach jagód, faktycznie jak smoothie lub ciasto jogurtowe. Ma konsystencję kremu, bardzo dobrze się nakłada i bezproblemowo zmywa. Maseczkę trzymałam na twarzy ok. 15 minut. Coś tam się wchłonęło przez ten czas, ale większość resztek zmyłam, bo nic więcej się nie wchłaniało. No i cóż mogę powiedzieć... Szału to ta maseczka nie robi. Przyjemnie się ją trzyma na twarzy ze względu na zapach, jest miła, kremowa, relaksująca. Tylko sądziłam, że tę przyjemność stosowania jakoś uda się przekuć w faktyczne działanie. Tymczasem maska jest raczej przeciętna, bardzo nieznacznie nawilża, delikatnie odżywia i zmiękcza, ale efekt jest porównywalny do tego jaki daje nam zwykły codzienny krem nawilżający. Jednak od maseczki oczekuję nieco więcej niż od zwykłego kremu, a tym bardziej jeśli producent zachwala ją jako "głęboko nawilżającą". Niestety nie radziłabym w tym przypadku oczekiwać takich rezultatów. Jest to zdecydowanie maseczka jakich wiele. Można ją użyć żeby uatrakcyjnić codzienną pielęgnację, ale ja raczej do niej nie wrócę. Nawet jeśli chodzi o saszetkowe wersje masek, to ta nie wybija się niczym żebym chciała ja wziąć ze sobą np. w podróż. Dość słaby produkt, chociaż nie zaprzeczę, że w pięknym wydaniu.
  • 19 lutego 2022 o 10:11
    Ideał
    Sięgam po te maseczkę, kiedy potrzebuje nawilżenia i sprawdza się doskonale. Ma obłędny zapach, już samo opakowanie zachęca do przetestowania. Przyjemnie rozprowadza się po skórze. Po użyciu daje nawilżenie, ukojenie i blask skórze. Jedno opakowanie spokojnie starcza na dwie aplikacje. Cudo w niskiej cenie.
    • działanie
  • 22 listopada 2021 o 13:39
    Maseczka raczej średniej jakości, która nie szkodzi ale nie pozwala także na uzyskanie spektakularnych efektów.
    Bardzo lubię wszelkiego rodzaju maseczki do twarzy. Nie ważne, czy klasyczne, w krecie, w płachcie czy peel off - każdą w wielką chęcią przetestuję i zobaczę, co potrafi dać mojej cerze. Ostatnimi czasy poczyniłam dość spore zakupy właśnie w zakresie tego typu pielęgnacji i w moje ręce wpadło naprawdę sporo ciekawych propozycji. Skórę z natury mam bardzo suchą i wrażliwą, jednak odpowiednia pielęgnacja pozwoliła mi na poprawienie jej kondycji i aktualnie określam ją jako normalną z niewielką tendencją do punktowych przesuszeń, więc w dalszym ciągu dbam o to, aby dostarczać jej solidne porcje nawilżenia. Recenzowana propozycja od marki Lirene przede wszystkim wyróżnia się na tle innych kosmetyków naprawdę niską ceną. W drogeriach stacjonarnych oraz internetowych możemy ją złapać nawet za mniej niż dwa złote. Za taką cenę dostajemy 7 ml produktu, który zamknięty jest w wąskiej, ale podłużnej saszetce. Opakowanie wykonane zostało z plastiku i posiada czarny kolor. Znajdziemy na nim grafikę jagody oraz podstawowe informacje o kosmetyku, czyli logo producenta, nazwę oraz właściwości. Z drugiej strony umieszczono oczywiście bardziej szczegółowy opis oraz skład. Producent zarzeka się, że jego kosmetyk posiada w sobie aż 97% składników naturalnego pochodzenia. Znajdziemy tutaj między innymi masło shea czy ekstrakt z jeżyny, borówki oraz czarnej porzeczki. Taka moc składników ma mieć działanie silnie natłuszczające, nawilżające, odżywcze, wygładzające oraz zmiękczające, także obietnic jest tutaj sporo. Sama maseczka posiada formę kremu i ma delikatnie fioletowe zabarwienie. Pachnie bardzo ładnie, subtelnie, ale owocowo. Produkt zaaplikowałam na oczyszczoną buzię zaraz po zastosowaniu enzymatycznego peelingu. Nałożyłam ją palcami i zostawiłam na skórze grubszą warstwę tego produktu. Producent zaleca, aby po około dziesięciu do piętnastu minut zmyć nadmiar maseczki letnią wodą bądź go wklepać w skórę. Ja postawiłam na tę drugą opcję i po upłynięciu ustalonego czasu wmasowałam kosmetyk tak jak np. krem. Bardzo lubię taki rodzaj maseczek, bo dają one niesamowite efekty, przynajmniej w większości stosowanych przeze mnie takich rozwiązań bo niestety tym razem odczuwam mały zawód. W teorii maseczka ta miała zrewolucjonizować moją pielęgnację, ale w praktyce zrobiła raczej niewiele. Nawilżyła i odżywiła buzię tak, jak zwykły krem. Brak tutaj jakiegoś szczególnie imponującego zmiękczenia buzi czy nadanie jej blasku. W efekcie otrzymujemy raczej średni poziom pielęgnacji. Jak dla mnie ta propozycja od Lirene jest mocno średnia. Z racji tego, że jest to kosmetyk, który możemy zostawić na naszej skórze do wchłonięcia i dodatkowo posiada ciekawe składniki aktywne to liczyłam, że będzie absolutnym sztosem w działaniu a tu raczej lipa. Mimo, że nie jest to aż tak zły produkt to i tak nie polecam.
    • Konsystencja
    • Nie podrażnia
    • Nie przetłuszcza cery
    Wady:
    • Słabe działanie pielęgnacyjne