Maski do włosów

Vis Plantis Maska do włosów osłabionych zabiegami stylizacyjnymi `Pestki dyni, pszenica i owies `

• 12 marca 2024 o 15:12
    Troszke za nachalna
    Dla moich średnioporowatych włosów to dość za ciężka maska . Bardzo mi je obciążyła . Pomimo że widziałam ładny efekt wygładzenia i lekkiej regeneracji to jednak na drugi dzień musiałam zawsze myć włosy , bo były po niej przyklapnięte i takie bez życia . Dlatego mam mieszane uczucia, ponieważ z jednej strony ładnie dociąża włosy, nawilża , odżywia , wygładza a z drugiej jakby była za ciężka dla nich i są takie jak kluski ;) Raczej już po nią nie sięgnę i tak to opakowanie zmęczyłam i ono mnie też ;)
    Zalety:
    • Efekt regeneracji i dociążenia
    • Konsystencja
    Wady:
    • Jest za ciężka dla moich średnioporowatych włosów
    • Dostępność
  • 11 marca 2024 o 20:33
    Bywało lepiej
    Tym razem średnio sie polubiliśmy - maska jest bardzo sztywna i mocno zbita jej konsystencja jest naprawdę gęsta i sztywna - taka bardziej tępa w pracy. Mam wrażenie, że obciążała moje włosy i przetłuszczała je - ale rozczesywaly się po niej dosyć dobrze. Nawilżenia, odżywienia nie zauważyłam. W związku z tym ze jest mocno zbita i gęsta to jest wydajna.
  • 11 marca 2024 o 20:27
    Średnia
    Kupiłam ją zachęcona proteinami w skladzie. Pestki dyni, pszenica i owies - brzmi naprawdę dobrze, naturalnie. Myślałam, że zrobi dobrze moim włosom, no ale niestety trochę sie pomyliłam. Nie zrobiła w zasadzie niczego. Sama konsystencja maski jest dosc gęsta, a nakładając ją na włosy miałam wrażenie, że może je dobrze obciążyć i wygładzić (wlasnie przez to jak kremowa była i zbita). To bylo mylne wrażenie. Zapach maski jest bardzo taki sobie. Nie umiem go z niczym skojarzyć, chemiczny. Używałam jej typowo jako maskę. Nakladałam na umyte włosy i trzymałam minimum 30 min. Po zmyciu zauważyłam, że łatwiej się je rozczesywało. Były miękkie, ale do gładkości daleeeka droga. Puch nie byl ujarzmiony tak jak bym tego chciała. Szkoda. Mogę jeszcze wspomnieć, ze bardzo podobało mi sie opakowanie (stara szata graficzna), był to duży, biały plastikowy słoik. I na dodatek dość poręczny. Czy kupiłabym ją ponownie? Raczej nie. Znalazłam od tego czasu inne, ciekawsze proteinowe maski.
    Zalety:
    • Duża pojemność przy niskiej cenie
    • Ładne opakowanie
    • Włosy łatwiej sie rozczesywaly i były miękkie
    • Gęsta konsystencja
    Wady:
    • Nie wygladzała i nie dociążała włosów
    • Bardzo dziwny zapach
  • 6 stycznia 2024 o 15:28
    Emolientowa maska która fajnie wygładza zniszczone włosy
    Uważam że produkty Vis Plantis (szampony, odżywki, maski) są genialne. Na moje suche i zniszczone włosy działają bardzo dobrze. Nie są drogie bo na promocji można tę maskę kupić już za ok.10 zł. Ma ona dużo pojemność bo aż 400ml więc jest też wydajna. Stosuje ją raz w tygodniu i widzę że stan włosów się poprawił. Zazwyczaj nakładam ją na krótko jakieś 5 minut bo wiecznie nie mam czasu na dłuższe zabawy . Pomimo tego efekty są zadowalające. Włosy są gładsze , bardziej sprężyste i błyszczące. Nie jest to efekt jak po wyjściu od fryzjera ale całkiem przyzwoity. Dla włosów zniszczonych prostowaniem , farbowaniem, suszeniem uważam że to dobra opcja. Polecam kupić i spróbować bo tak tanie perełki rzadko się spotyka
    Zalety:
    • PLUSY
    • gęsta konsystencja która przekłada się na wydajnośc maski. Dobrze sie aplikuje i nie spada z dłoni
    • zapach -mało roślinny a do takich przyzwyczaiła mnie marka. Ta dyniowa pachnie kosmetycznie perfumeryjnie bardzo ładnie ale długo na włosach sie nie utrzymuje
    • skład-jest to produkt emolientowy .Zawiera olej z dyni, makadamia, masło shea oraz wiele ekstraktów.
    • działanie odżywcze, regenerujące, nabłyszczające. Włosy są w lepszej kondycji, nie elektryzują się i nie puszą
    • niska cena = dobra wydajność
    Wady:
    • MINUSY
    • dostępność- wszystkie inne warianty Vis Plantis są dostępne w Hebe, Rossmann ale tę dyniowa rzadko widuję. Jak tylko wpadła mi w oko wzięłam całą serię
  • 1 stycznia 2024 o 19:27
    Nie dla mnie
    Maska w białym plastikowym słoiku z prostą etykietą. Konsystencja mocno zbita, gęsta i biała i śmierdzi. Odrzucał mnie ten zapach. Ale maskę zużyłam, bo szkoda było mi ją wyrzucić. Niezbyt fajna do aplikacji na włosach. Po zużyciu całego opakowania nie widziałam efektów na włosach. Maska też nie ułatwiała mi rozczesywania. Dobry skład. Dobrze, że ten zapach nie zostawał na włosach. Nie obciążała ich. Wygładzała pasma. Dostałam ją w gratisie do zamówienia. Nie mam włosów zniszczonych stylizacją, bo nie używam prostownic. Ewentualnie tylko suszarkę do włosów. Może maska lepiej wykaże się na typowo zniszczonych włosach.