Peeling kupiłam na promocji w Rossmannie. Atrakcyjna cena i wygląd opakowania sprawiły, że chciałam go wypróbować.
Opakowanie rzuca się w oczy zarówno mocnym zielonym kolorem, jak i okrągłym kształtem z grafiką kiwi. Dla mnie wygląda zabawnie, taki owoc z ładnymi oczami. Fajnie, że fragment saszetki jest przezroczysty i widać sam peeling, który również jest zielony, drobnoziarnisty i zawiera pestki kiwi. Wydajność normalna, wystarczyło mi na jedno użycie. Konsystencja również ok. Produkt nie był przesadnie gęsty, dobrze się go rozprowadzało na skórze. Ocena: 5/5
Zapach jest dziwny. To chyba miało być kiwi, ale wyszło coś słodko-kwaśnego, trochę duszącego i mocno chemicznego. Im dłużej czułam ten zapach, tym stawał się dla mnie coraz bardziej odpychający. Ocena: 2/5
Kupiłam 1 opakowanie i bardzo się cieszę, że tylko tyle. Produkt wykorzystałam doraźnie, kiedy skóra na twarzy zaczęła się lekko łuszczyć i wręcz błagała o peeling. Standardowo, użyłam produktu na oczyszczoną twarz i masowałam kolistymi ruchami, a potem zmyłam. Zabieg był przyjemny. Drobinki mnie nie drażniły, pestek za bardzo nie czułam. Nie dostałam podrażnień, ani nie odczułam dyskomfortu. Niestety sam peeling praktycznie niczego nie zrobił, co zdarzyło się chyba pierwszy raz w moim życiu. Martwy naskórek w większości został na mnie, a skóra nie była dobrze oczyszczona. Nie było wygładzenia, ani zwężenia porów, o których pisze producent. Jedyne co, to odświeżenie, ale żeby to osiągnąć nie potrzebuję peelingu. Ocena: 1/5
Kolejny skład bez szału. Kompleks kwasów AHA, jest plusem, o ile ktoś nie jest na nie wrażliwy i nie ma uszkodzonej skóry. Połączenie kwasów pozwoli zmaksymalizować działanie kosmetyku. Niestety są też minusy - m.in. mikroplastik, EDTA, kontrowersyjna TEA. Ocena: 3/5
Fajne opakowanie przyciąga uwagę i tylko tyle. Kosmetyk ma niezbyt przyjemny zapach, skład jest średni. Super, że jest kilka kwasów AHA, ale to produkt do użycia w domowych warunkach, więc ich stężenie jest pewnie dość niskie, a to z kolei oznacza, że regularność stosowania jest kluczem do długotrwałego sukcesu. To opakowanie jest raczej jednorazowe, więc nie do końca jestem przekonana, czy taka forma ma sens. Szczególnie, że ten produkt, nawet jako zwykły peeling nie do końca się u mnie sprawdził. Nie spodziewałam się efektu wow po 1 użyciu, ale martwy naskórek powinien zejść, a tymczasem, nawet to się nie wydarzyło. Może bardziej jako dodatek pielęgnacyjny albo na wyjazdy byłby dla kogoś ok? Tak czy siak, mnie nie przekonał, nie kupię go ponownie. Ogólna ocena: 2/5
Zalety:
- zawiera kompleks kwasów AHA
- zabawne opakowanie, fajna konsystencja
Wady:
- brak jakiegokolwiek działania i efektu po użyciu
- dziwny, chemiczny zapach