Szczerze powiedziawszy, troszkę się "uzależniłam" od produktów mających na celu wzmacnianie, wydłużanie i zagęszczanie rzęs, kiedy po pierwszym, kilka lat temu użytym serum efekty jego działania przeszły moje oczekiwania. Rzęsy wyglądały obłędnie, ale niestety jakiś czas po odstawieniu zaczęły wypadać, przerzedzając się niemiłosiernie. Od tamtej pory postanowiłam, choć mam świadomość, że to trochę nierozsądne, nieprzerwanie stosować odżywki, zmieniając co jakiś czas te już sprawdzone z nie próbowanymi do tej pory. Tak właśnie w moje ręce trafiła odżywka Nutridome.
Do jej zakupu zachęciła mnie promocja, w której cena była sporo niższa, niż regularna. Na szczęście, bo tą ostatnią uważam za trochę wygórowaną, jak za ten produkt.
Odżywka zamknięta jest w estetycznym, minimalistycznym opakowaniu, takim, jakie ostatnio bardzo doceniam. Posiada pędzelek, który umożliwia precyzyjne nakładanie na linii rzęs oraz odpowiednią, dość rzadką konsystencję, dzięki której łatwo się rozprowadza.
Przy moich bardzo wrażliwych okolicach oczu powoduje tylko lekkie zaczerwienienie, więc jest raczej łagodna.
I to chyba byłoby na tyle plusów.
Na minus zasługuje natomiast fakt, iż pomimo deklaracji, przy stosowaniu tylko raz dziennie, wyłącznie przy górnej linii rzęs, opakowanie wcale nie wystarczy na 3 miesiące. Po dwóch miesiącach używania, właśnie mi się kończy, utwierdzając jednocześnie w przekonaniu, że odżywka nie zdziałała raczej nic. Rzęsy nadal pozostają takie same, jak i przed. Odnoszę więc wrażenie, że podtrzymywała jedynie efekty działania "poprzedniczki". Ale chyba też niezbyt skutecznie, albowiem moje rzęsy podczas demakijażu oka zaczęły właśnie "sypać się" w nadmiernej ilości, znacznie się przerzedzając.. Mam nadzieję, że kolejny produkt, który mam "na oku" zechce powstrzymać ten proces i uratuje sytuację. A po Nutridome raczej już nigdy nie sięgnę....
Zalety:
- wygląd opakowania
- pędzelek ułatwiający precyzyjne dozowanie
- odpowiednia konsystencja
- w miarę łagodna dla wrażliwych oczu
Wady:
- regularna cena
- brak zauważalnych efektów działania
- wydajność nieadekwatna do deklarowanej