Maski do włosów

L'Oreal Professionnel Serie Expert, Vitamino Color, Color Radiance System Masque Maska do włosów farbowanych

Bodyland.pl
Loreal L'Oreal Professionnel Serie Expert Vitamino Color 250ml odżywiająca maska do włosów farbowanych
E-Glamour.pl
L'Oreal Professionnel Serie Expert Vitamino Color Resveratrol Masque maska do włosów koloryzowanych 250ml
Loreal Professionnel Vitamino Color Maska do Włosów 250ml

Nasi użytkownicy zostawili 111 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 20 lipca 2024 o 11:03
    Świetna maska - chroni kolor i pielęgnuje włosy
    Świetny, duży słoik z aktywnie działającą maską- odżywką -idealną dla moich włosów. Maska warta swojej ceny. Pielęgnuje i chroni kolory, a włosy po niej stają się elastyczne, mocniejsze i odżywione. Widać różnicę. Maska ma idealna konsystencję, dobrze się nakłada i spłukuje, starcza na długo.
    Zalety:
    • wydajna
    • chroni kolor
    • pielęgnuje włosy
  • 2 kwietnia 2024 o 9:05
    włosy dobrze się rozczesują, są gładkie, błyszczące, nieprzyklapnięte
    Tej maski od dawna używa moja fryzjerka. Nigdy mi jej nie próbuje nachalnie sprzedać, ale kiedy poskarżyłam się, że nie mogę rozczesać włosów poleciła, by kupić maskę i szampon z tej serii. Kupiłam w sklepie z profesjonalnymi produktami fryzjerskimi. Szampon miałam wcześniej (nawet nie pamiętałam) i nie zrobił na mnie wrażenia, ale teraz działa znacznie lepiej. Ale tu o masce. Moje włosy są cienkie, proste, gęste, za ucho, farbowane/rozjaśniane. Bardzo trudne do rozczesania. OPAKOWANIE Jak to maski. W plastikowym słoiczku. Kupiłam 300 ml. Nie jest to najwygodniejsza forma, ale chyba nikt nie wymyślił innego opakowania. Z butelki z pompką trudno byłoby wydobyć do końca, a przy tej cenie chcemy zużyć do cna. STOSOWANIE Stosuję prawie po każdym myciu. Na włosy umyte szamponem z serii, albo innym. Odsączam włosy i nakładam, starając się nie nakładać blisko skóry głowy. Trzymam różnie. Czasami 2 minuty, czasami 10. Zapach OK, ale nic nadzwyczajnego. Lubię kosmetyki do mycia włosów o pięknych zapachach, bo uprzyjemniają procedurę, ale tu tego miłego dodatku nie mamy. Maska jest dość gęsta, nie spływa z włosów. Średnio wydajna. DZIAŁANIE Stosowana razem z szamponem z tej samej serii pozwala bardzo dobrze rozczesać włosy. Drobne splątania są, ale do przeżycia. Po wyschnięciu włosy są gładkie, błyszczące, miłe w dotyku. Jednocześnie nie są oklapnięte. Moje wymagają mycia co dwa dni i z tą maską też dwa dni spokojnie wytrzymują. Czy przedłuża trwałość koloru? Nie potrafię powiedzieć. Poza tym nie jestem jej aż tak wierna, by stosować po każdym myciu. Tu trzeba by robić staranne obserwacje i porównania. Dla mnie maska spełnia swoją rolę - pomocy w rozczesaniu włosów (gdzie wiele innych masek polega na placu boju), bez skutków ubocznych (tj. przetłuszczania, czy nadmiernego obciążania włosów). Wadą tej maski jest jej cena. Płacimy za firmę i to poczucie "profesjonalnego" podejścia do pielęgnacji włosów. Czy warto? Z pewnością włosy w dobrej formie nie potrzebują tak drogich kosmetyków, ale dla mnie obecnie maska się sprawdza.
    Zalety:
    • łatwość rozczesania włosów
    • gładkość
    • blask
    • nie obciąża
  • 17 stycznia 2024 o 19:46
    Nie pomaga na kolor
    Z samej nazwy liczyłam, że pomoże mi choć nieco dłużej utrzymać mój rudy kolor. Używam farby Loreal kolor Mango, także intensywny jasny rudy, który bardzo szybko wypłukuje się. Niestety mimo, że maska jest tej samej firmy to nic a nic nie pomogło przedłużyć trwałości koloru. Maska jak maska lekko nawilża, daje blask i ułatwia rozczesanie czyli jak większość ok masek. Przyjemny kolor i konsystencja, ale maska średnio wydajna, zwłaszcza przy jej cenie. Zdecydowanie nakładać tylko max do linii ucha, maska jak większość nieco obciąży włosy u nasady. Z serii Loreal professionnel są lepsze maski.
    • Nawilża
    • Ułatwia rozczesywanie
    Wady:
    • Nie pomaga zachować koloru
    • Wydajność w stosunku do ceny
  • 2 lipca 2023 o 9:17
    nie dla mnie
    Mam włosy normalne, czasem lekko wysuszone od suszarki czy suchego powietrza, do łopatek, lekko rozjaśniane, falowane/lekkie loki, z tendencją do puszenia. To moja kolejna maska tej firmy z linii profesjonalnej - miałam już poprzednią wersję tego produktu (nie byłam zadowolona), skusiłam się na nową. Nowa wersja jest bardzo podobna do poprzedniej: gęsty, różowy żel. Pachnie mocno owocowo, przyjemnie, zapach długo utrzymuje się na włosach. Niestety dla moich włosów maska jest za słaba - tylko lekko je nawilża i wygładza. Włosy wciąż się puszą - za to żółtozłota maska tej samej firmy sprawia, że mam piekne fale i loki, a nie fryzurę pudla. Mając porówanie do świetnych masek tej firmy daję 3 gwiazdki. Kosmetyk bardzo przyjemny ale dla mnie nieskuteczny. Jak już pisałam przy starej wersji tej maski - być może jeśli ktoś ma cienkie, bardzo delikatne włosy - ta maska będzie dobra - nie obciąży a nawilży.
  • 18 października 2021 o 12:40
    Maska jest dobra, ale jak dla mnie trochę za droga
    Produkt ten otrzymałam w prezencie, tak jak inne kosmetyki z tego zestawu. Maska jest zamknięta w plastikowym słoiczku, w kolorze pudrowego różu. Szata graficzna jest jednakową dla calej serii kosmetyków, co bardzo mi się podoba. Sama maska ma wygląd podobny do dość gęstego, mleczno-różowego żelu. Ma przyjemny, lekko słodkawy zapach. Dobrze rozprowadza się po włosach i dość łatwo wypłukuje. Włosy po użyciu maski są mocno odżywione, wygładzone, ładnie się błyszczą i łatwo rozczesują. Zauważyłam, że jak większość masek, lepiej nakładać na od połowy włosów, bo nałożona od nasady dość mocno je obciąża. Jestem z niej zadowolona, jednak raczej jej nie zakupie ponownie, ponieważ moim zdaniem jej cena jest zbyt wysoka jak za taką ilość produktu.
    Zalety:
    • ładnie wygładza wlosy
    • widocznie nawilża i odżywia włosy
    • włosy są po niej miękkie i blyszczace
    • ma bardzo przyjemny zapach
    Wady:
    • zbyt wysoka cena