Kremy na noc

Soraya Kolagen Ceramidy Odżywczy Krem Regenerujący 50ml

Befray
    6 lutego 2025 o 11:13
    Bardzo fajny krem
    Co jakiś czas - szczególnie zimą wracam do tego kremu. Po raz pierwszy użyłam go kiedy moa skóra była w naprawdę opłakanym stanie - strasznie sucha i zniszczona. Ten krem był strzałem w dziesiątkę. Skóra przy regularnym stosowaniu jednego opakowania zrobiła się bardziej nawilżona, miękka, a uczucie bardzo suchej skóry ("papieru ściernego ;) ) szczególnie przy linii żuchwy zniknęło. Działanie kremu jest naprawdę fajne. Myślałam, że będzie mocno zapychający i pojawią mi się po nim wypryski, ale nic mi się nigdy po zastosowaniu tego kremu nie wydarzyło (a zdarza się po użyciu niektórych kremów o znacznie lżejszej formule). Za taki efekt jego cena jest naprawdę śmieszna i niestety gdzieś musi być ukryty haczyk jakim jest w przypadku tego kremu komfort używania. Muszę przyznać, że kiedy użyłam tego kremu po raz pierwszy nie byłam zachwycona. Nie jest przyjemny w nakładaniu - dosyć ciężko się rozsmarowuje, wygląda bardzo tłusto na twarzy, a ten efekt bardzo długo się utrzymuje. Jeśli nałożymy go w ciepły dzień od rana to będzie nam w ciągu dnia towarzyszyło uczucie "zalepienia". Przy nałożeniu bardzo cienkiej warstwy pod makijaż nie miałam jakiś nieprzyjemności, ale nadal krem nie jest super przyjemny. Po raz pierwszy używałam go latem i kiedy nie znałam jeszcze efektów nie byłam zadowolona. Za to teraz jak wspomniałam - wracam do niego zimą i późną jesienią bo idealnie sprawdza się na chłodniejsze dni. Używałam go na dzień i na noc. Teraz mam inny krem na noc, więc używam go raczej na dzień i sporadycznie na noc. Czasami używam go też na lekko spryskaną hydrolatem skórę - mam wrażenie, że lepiej się wtedy rozprowadza i nie jest taki trudny w rozsmarowaniu. Na koniec - jest bardzo wydajny - jedno opakowanie starcza mi na końcówkę jesieni i całą zimę przy praktycnzie codziennym stosowaniu. Podsumowując: Fajny krem - przy regularnym stosowaniu naprawdę daje efekty. Niestety jego konsystencja nie jest najprzyjemniejsza zarówno do nakładania jak i do późniejszego chodzenia - buzia się świeci i wygląda tłusto. Tak czy inaczej producenci postawili raczej na efekt przy niskiej cenie niż na komfort. Coś za coś. Ale może lepszy ciężki krem, który działa niż lekki, który niewiele robi.
    Zalety:
    • Wygładza i nawilża skórę
    • Daje zauważalne efekty
    Wady:
    • Ciężka konsystencja - słabo się rozsmarowuje
    • Po nałożeniu - długotrwałe uczucie lepkości i zapchania + buzia się świeci
  • 22 stycznia 2025 o 18:23
    Szczere zaskoczenie
    Przeczytałam mnóstwo opinii osób, którym ten produkt się nie sprawdził i jestem bardzo zaskoczona. Jak dla mnie formuła jak i działanie tego produktu jest w porządku. Jak na taką cenę to naprawdę świetny kremik i wcale nie rozprowadza się tak ciężko jak mówią niektórzy :D Co prawda długo się wchłania i ma lepką konsystencję ale na noc idealnie! Jest to już któryś produkt z tej marki i naprawdę je lubię! Tanie i w porządku, nie ma co narzekać. Nawet pod makijaż się nadaje!
    Zalety:
    • niska cena
    Wady:
    • długo się wchłania
    Emi987
    15 listopada 2024 o 8:41
    Tłuścioch
    Krem jest z kategorii tych ciężkich i trudno rozprowadzających się. Nie zauważyłam niestety efektów bo z uwagi na konsystencję nie bardzo mogłam używać go pod makijaż, jak i na noc.
  • 31 lipca 2024 o 13:01
    Świetny tani krem
    Kupując ten krem, nie sądziłam, że tak go polubię. Obawiałam się, że może mi się nie sprawdzić, jednak się myliłam. Krem ma gęstą konsystencję, jest tępy, więc ciężko rozprowadza się go po twarzy. Mam cerę suchą i wrażliwą, stosowałam krem na noc, czasami na dzień, kiedy moja cera wymagała mocnego nawilżenia. Krem mnie nie zapchał, nie wywołał podrażnia ani reakcji alergicznej. Moja skóra (szczególnie zimą) była dobrze nawilżona. Dodatkowo, kremu używałam też w trakcie odbudowy BHL i uważam, że załagodził moją skórę
  • 24 lipca 2024 o 13:22
    Pozytywne zaskoczenie
    Kupiłam ten krem na próbę, ponieważ skusiła mnie jego niska cena (7 zł na promocji w Rossmannie!!). Nie miałam co do niego jakiś szczególnych oczekiwań, ale pozytywnie mnie zaskoczył. Używam go już pewien czas (tylko na noc) i wyraźnie poprawił kondycję mojej skóry. Dobrze nawilża i wygładza cerę. Opakowanie jest wygodne, w formie odkręcanego słoiczka. Konsystencja kremu jest dość treściwa i pozostawia na skórze lepki film, dlatego stosuję go tylko na noc. Za to rano moja skóra jest mięciutka i wygładzona. Za taką cenę polecam wypróbować każdemu!!

Zobacz także inne Kremy na noc