Kremy z filtrem do ciała

SVR AK Secure DM Protect SPF50+ Krem ochronny

e-ZikoApteka.pl
SVR 123ratio AK SECURE DM PROTECT SPF50+ Fluid z bardzo wysoką ochroną przeciwsłoneczną 50 ml 7073330
SVR AK Secure DM Protect

cansada
    21 października 2024 o 19:18
    Dobry filtr.
    Opakowanie lekkie, poręczne, dobrze się dozuje. Praktycznie bezzapachowy. Konsystencja w stronę gęstej. Dla mojej dojrzałej, mieszanej skóry jest swoją gęstością i ciężkością do zaakceptowania jak na taki skład z Tinoserbem. Nie jest zbyt ciężki jak np. Antheliosy. Trochę bieli, do ogarnięcia przy dokładnej aplikacji. Pozostawia połysk dość mocny, ponownie można to delikatnie przypudrować, ale tutaj uwaga bo może się zrobić ciasteczko. Nie podrażnia oczu u mnie co jest plusem . Nie zapchał skóry, więc kolejny plus. Czy kupię ponownie, pewnie będzie zależeć od oferty cenowej bo na chwilę obecną wygrywa u mnie Sunsimed z Avene, również wyrób medyczny, w podobnej cenie , ale tam mamy opakowanie 80 ml i jakby był lżejszy dla skóry. Ale to kwestia indywidualna, bo moja skóra mieszana preferuje lekkie konsystencje.
    • Bezzapachowy
    • Dobre, stabilne filtry.
    Wady:
    • Bielenie.
  • 6 maja 2024 o 18:06
    Nareszcie znalazłam krem na mój problem!
    Szukałam najwyższych SPF i PPD bo mam tendencję do plam, chciałam coś mocniejszego niż zwykły krem z apteki i polecam z całego serca! Konsystencja, składniki robią robotę! I jest to wyrób medyczny! Sprawdziłam składy i mają i miąć namieszać i naprawcze składniki. Petarda.
    Zalety:
    • Konsystencja, sklady
    Wady:
    Drogeria Super-Pharm
  • 25 kwietnia 2023 o 1:18
    Bardzo dobry
    Krem SVR mnie skusił swoim statusem wyrobu medycznego, bardzo wysokim PPD - 44 oraz tym, że jest dedykowanym osobom z wysoką wrażliwością na słońce (alergie, choroby skóry etc). Dużo po nim oczekiwałam. Co do pierwszego wrażenie, to jest to typowy gęsty krem. Na skórze nie ma koloru, co bardzo sobie cenię, bo obecnie dużo kremów ma bananowy tint, który na mojej bardzo jasnej cerze daje brzydki żółty chory odcień. Jest on lekko tłusty, ale po czasie, gdy pozwolimy mu się wchłonąć, wygląda naturalnie czyli nie jest matowy ani nie jest żarówiasto tłusty. U mnie na mieszanej skórze daje lekki glow. Pod spód nakładam zazwyczaj jakiś lekki krem albo serum. Nie zapycha, nie podrażnia oczu (nakładam na górne i dolne powieki), nie wysusza, nie piecze przy uwrażliwionej retinoidami skórze. Więc bardzo na plus. W kwestii współpracy z makijażem, to ciężko powiedzieć, bo się praktycznie nie maluję. Czasami nakładam bardzo oszczędnie korektor Catrice i w tym wypadku krem SVR dobrze się z nim łączy. Jedyne co, to polecam odczekać z aplikacją makijażu po nałożeniu kremu - potrzebuje on jednak trochę czasu aby się usadowić na skórze. Inaczej ryzykujemy ciastem na twarzy. Przechodząc do najważniejszego punktu - ochrony przeciwsłonecznej - jestem bardzo zadowolona. Jako posiadaczka przebarwień i bardzo jasnej cery jestem bardzo wyczulona na działanie SPFów. Krem SVR testowałam latem gdy spędzałam po kilka godzin w plenerze i powiem, że doskonale zdał ten egzamin. Stare przebarwienia się nie przyciemniły, wręcz zbladły (jest to normalne gdy regularnie stosujemy ochronę przed promieniowaniem UV) i oczywiście zero opalenizny - po prostu zdrowa biała skóra. Nie miałam problemów z nadmiernym poceniem się podczas stosowania tego kremu. Łatwo się go dokładało w ciągu dnia. Na pewno do niego jeszcze wrócę.
    Drogeria Super-Pharm
    krokuch
    7 września 2022 o 14:24
    Dobry, ale nie najlepszy
    Krem praktycznie bezzapachowy i niedrażniący. Nie uczula. Po zaaplikowaniu cienkiej warstwy nie bieli, wygląda dość dobrze sam, bez makijażu. Niestety w przypadku posmarowania twarzy odpowiednią ilością (zalecaną) kremu, zaczyna się miejscami wałkować na biało lub ciastkować. Niby jest lepszy niż inne filtry, ponadto niesamowicie skuteczny, jednak reaplikacja jest niemożliwa, jak również nałożenie zalecanej ilości. Już znalazłam mój ideał, a tego kremu raczej już nie kupię.
  • 31 maja 2020 o 11:32
    Bardzo dobry!
    Jest to najlepszy filtr jakiego uzywalam. Mam skore sklonna do przebarwien, ktorych potem nie moge sie pozbyc latami... Ten produkt chroni moja skore przed pojawieniem sie kolejnych. Bardzo przyjemnie sie go stosuje, ladnie sie rozprowadza i nie bieli skory ani jej nie wysusza. Skora wyglada zdrowo i promiennie. Polecam i to bardzo!
    Zalety:
    • Nie bieli
    • Pieknie pachnie
    • Nie uczula
    • Dozownik
    • Jakosc
    • Bardzo wysoka ochrona