Płatki pod oczy

Lift4Skin One Shot Action, Hydrożelowe płatki pod oczy `Aloes`

• 13 kwietnia 2024 o 11:25
    Zbyteczny produkt
    Płatki kupiłam za 2 zł w promocji w serwisie aukcyjnym. Ogólnie nie przepadam za płatkami pod oczy ponieważ mam wrażliwe okolice oka i noszenie takich produktów jest dla mnie niekomfortowe. Moje długie rzęsy z dolnej powieki dotykają płatków co jest dla mnie bardzo irytujące. Płatki wizualnie wyglądają bardzo ładnie, są srebrne, brokatowe. Dobrze przylegają do skóry. Według mnie są zdecydowanie za duże, ale chyba większość płatków ma taką wielkość. Podczas noszenia nie zsuwają się. Niestety nie zauważyłam prawie żadnej różnicy po zdjęciu płatków. Użyłam ich w dzień po imprezie i miałam mocno spuchnięte oczy. Opuchlizna nie zniknęła, raczej w ogóle się nie zmniejszyła. Jedynie skóra została trochę rozjaśniona. Oczekiwałam lepszych rezultatów. Prawdopodobnie lepszy efekt osiągnęłabym po schłodzeniu płatków w lodówce, ale producent nie wspominał o tym, więc powinny zadziałać i bez tego. Podsumowując, płatki nie przypadły mi do gustu. Nie redukują opuchlizny. Trochę rozjaśniają skórę, ale to zbyt mało żebym mogła polecić produkt. Mam jeszcze do wypróbowania wersję z kolagenem, ale nie spodziewam się cudów. Do aloesowej wersji nie wrócę.
    Zalety:
    • Estetycznie wyglądające płatki
    • Brak podrażnień
    Wady:
    • Słabe działanie
    • Disodium EDTA w składzie
  • 11 września 2023 o 20:01
    Nie są złe, ale nie zachwyciły
    Używa od:próbka
    Płatki umieszczone są w przezroczystej plastikowej wytłoczce zabezpieczonej folią aluminiową i dodatkowo zapakowane w tekturowe opakowanie. Zawartość opakowania to para płatków hydrożelowych w kolorze srebrnym. Płatki są dobrze skrojone, jak dla mnie była to idealna wielkość: obejmują zarówno wewnętrzny kącik oka, jak i dolną część zewnętrznego kącika oka. Grubość też jest ok. Płatki bardzo dobrze trzymają się miejsca aplikacji, nie migrują. Być może dlatego, że były dość suche i dzięki temu się nie zsuwały. Producent zaleca aplikację na 20 - 30 minut. Ja trzymałam płatki 25 minut. Po upływie tego czasu usunęłam płatki i przyjrzałam się efektowi. Producent na opakowaniu napisał, żeby wmasować w skórę pozostały po aplikacji żel. Tyle że u mnie nie pozostał żaden żel. W ogóle od samego początku płatki były dość suche, w opakowaniu nie została żadna esencja. Jeśli natomiast chodzi o efekt, to zdaniem producenta miało być intensywne nawilżenie, wygładzenie, poprawa jędrności, odżywienie, rozjaśnienie skóry pod oczami, ukojenie i zmniejszenie opuchlizny. To co zauważyłam, to na pewno to wygładzenie. Płatki bardzo ładnie wygładziły drobne zmarszczki, a także lekko zmniejszyły opuchliznę. Niestety, jeśli chodzi o nawilżenie, to w ogóle nie odczułam różnicy. Muszę tu zaznaczyć, że moja skóra to skóra dojrzała, 40+, z pierwszymi zauważalnymi już oznakami utraty jędrności. Mam również cienie pod oczami. Tak więc płatki miały szerokie pole do popisu. Na plus mogę także powiedzieć, że nie wywołały żadnych podrażnień, ani uczulenia. Podsumowując, płatki bardzo skutecznie wygładzają skórę pod oczami, ale nie robią nic więcej z obietnic producenta. Nie są złe, ale nie zachwyciły mnie, znam inne, lepsze płatki. Raczej nie kupię ich ponownie.
    Zalety:
    • dobrze skrojone płatki
    • płatki dobrze trzymają się na miejscu, nie migrują
    • zauważalnie wygładzają
    • nie podrażaniają i nie uczulają
    Wady:
    • słabe nawilżenie
  • 24 lipca 2022 o 15:29
    Dobre płatki.
    Kupiłam je razem z czerwonymi z tej serii oba spełniają swoje zadanie jednak z małym plusem w moim przypadku na korzyść czerwonych. Niebieskie użyłam w podróży odprężenie, regeneracja nawilżenie okolic oczu jednak nie wygładziły aż tak jak czerwone. Uważam że bardzo fajne płatki warto mieć w lodówce przed imprezą czy po ;)
  • 15 marca 2022 o 8:30
    Średniaki
    Nie zauważyłam specjalnego efektu. Płatki ładnie wyglądają, mienią się brokatem. Po nałożeniu dają delikatne uczucie odprężenia , może delikatnie nawilżają i tyle. Miały wygładzać, rozjaśniać, redukować opuchliznę i cienie... W opakowaniu znajdują się tylko 2 sztuki do jednorazowej aplikacji.
    Zalety:
    • Brak spełnionych obietnic producenta
  • 5 grudnia 2020 o 22:30
    Zmniejszają opuchliznę i nawilżają!
    Po płatki pod oczy zdarza mi się sięgać od czasu do czasu - te marki Lift4Skin moim zdaniem są jednym z lepszych drogeryjnych produktów tego typu. Jak łatwo można się domyślić, płatki mają hydrożelową formułę która sprawia, że są one niezwykle wygodne i komfortowe w użyciu. Ich aplikacja jest banalnie prosta i przyjemna. Płatki mają właściwości ściągające i nawilżające, doskonale zmniejszają opuchliznę, a dodatkowo także rozjaśniają skórę wokół oczu, zapewniając tym samym efekt młodego, wypoczętego spojrzenia. Produkt nie uczula, nie podrażnia - idealny do zastosowania przed randką lub innym ważnym spotkaniem. Polecam, warto wypróbować.