Maseczki klasyczne

Propolis Vitamin Sleeping Mask 60ml

Nefes
    11 września 2024 o 8:00
    Must have
    Jesteście posiadaczkami cery trądzikowej? Maska sprawdzi się super dzięki zawartości propolisu i niacynamidu. Podrażnienia i zaczerwienienia? Produkt potrafi je zniwelować już po paru aplikacjach. Odwodniona i przesuszona skóra? Uczucie ściągnięcia twarzy po myciu nawet słabą emulsją? Propolis vitamin mask od IUNIK jest odpowiedzią :) Dogłębnie nawilża, zmniejsza zaczerwienienia, rozjaśnia cerę i nadaje naszej skórze wypoczęty wygląd. Plus za to, że nie podrażnia okolicy pod oczami, dzięki czemu można nałożyć ją i tam. Poza tym - produkt jest bezzapachowy, co dla mnie w przypadku stosowania na skórę twarzy jest dużym plusem. Dla mnie największą zaletą jest jednak to, że świetnie poradził sobie z wyciszeniem niedoskonałości i ograniczył przetłuszczanie się cery. Minusy? Jeżeli występuje u Was nadwrażliwość na niacynamid to może trochę piec, szczególnie na podrażnionej skórze. Jednak mimo to nie pogarsza jej stanu, a wręcz przeciwnie - bardzo pomaga. Może się nie sprawdzić u posiadaczy bardzo suchej skóry - w tym przypadku polecam ją wypróbować jako serum - podkład pod cięższy krem nawilżający, który utworzy okluzję i ładnie domknie pielęgnację.
    Zalety:
    • wydajny - wystarczy niewielka ilość aby pokryć całą twarz
    • rozjaśnia cerę
    • radzi sobie z przebarwieniami i podrażnieniami
    • świetnie nawilża
    • odświeża wygląd skóry
    • wycisza niedoskonałości
    • reguluje pracę gruczołów łojowych
    Wady:
    • dla niektórych może być zbyt lekki
    • u mnie przez zawartość niacynamidu piecze na podrażnionej skórze
    Eliza_W
    19 września 2023 o 10:19
    Świetna maska
    Maska jest bardzo dobra dla mojej wrażliwej skóry, suchej, z trądzikiem różowatym. Wspaniale ją wycisza, nawilża, do tego produkt jest bardzo wydajny. Używam 2-3 razy w tygodniu i dopiero drugie opakowanie mam. Nie należy nakładać grubej warstwy. Warta swojej ceny!
    Zalety:
    • konsystencja, nawilżenie
  • 20 marca 2023 o 11:25
    Pomocna przy zabiegach z kwasami
    Produkt kupiłam w celu łagodzenia podrażnień w terapiach z kwasami. Maska spełnia swoje zadanie. Dodatkowo przed aplikacją stosuję jeszcze serum propolisowe tej samej firmy. Efekty widoczne już następnego dnia. Skóra jest wyraźnie nawilżona, stany zapalne złagodzone. Stosuję raz w tygodniu.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Łagodzi stany zapalne (efekt widoczny już następnego dnia)
    • Bezzapachowy
    • Dobrze się wchłania, pomimo że na początku aplikacji pozostawia tłusty nalot. Jednak następnego dnia nie ma śladu po maseczce, nie brudzi pościeli
    Wady:
    • Wysoka cena, w niższej cenie można znaleźć odpowiednik, który wykazuje podobne działanie
  • 30 sierpnia 2022 o 20:30
    Delikatny kompres na noc ale czegoś w niej brakuje
    Od razu zaznaczę że maska nie będzie dobra dla każdego. Ja zainteresowałam się nią dlatego że jest polecana dla cer trądzikowych a dodatkowo stosuję retinol który jednak trochę wysusza. W moim przypadku maska sprawdza się jako kompres na noc. Konsystencja jest dość lekka co sprawdza się przy cerach przetłuszczających się a jednocześnie wymagających nawilżenia. Jednak mam wrażenie że po nocy z maską moja twarz nie jest wypoczęta i świeża tylko jakby przygaszona i szarawa. Jest to mój pierwszy produkt tego typu i będę testować inne produkty.
    Zalety:
    • Wspomaga nawilżenie przy kuracjach wysuszających
    • Nie wzmaga problemu trądziku
    Wady:
    • Twarz po nocy z maską jest przygaszona i szarawa
    • Mała pojemność produktu
  • 22 maja 2022 o 19:35
    Działa cuda
    Jedyna maska w mojej kolekcji, której używam z przyjemnością i której efekty widzę tuż po użyciu. Skóra jest miękka jak u niemowlaka, przyjemna w dotyku, promienna. Co najważniejsze efekt nie znika szybko. Mam wrażenie ze to takie lakarstwo dla skory.
    Zalety:
    • Działa: nawilża, odżywia, poprawia wyglad mojej skory długoterminowo
    Wady:
    • Cena i dostępność