Balsamy do ciała

Oriflame Eclat Femme Weekend, Perfumed Body Cream Perfumowany krem do ciała

• 16 kwietnia 2024 o 21:33
    Niekoniecznie do skóry suchej
    Dostałam krem perfumowany do ciała w prezencie. Bardzo stylowe, białe opakowanie o zaokrąglonym kształcie może być ozdobą łazienki. Lekko kwiatowy , niezbyt intensywny aromat bardzo mnie odpowiada. Niestety, krem nie nawilża mojej suchej skóry, zbyt szybko się wchłania i po 5-10 minutach potrzebna jest kolejna aplikacja.
    Zalety:
    • 1) lekki ,kwiatowy aromat
    • 2) stylowe opakowanie
    • 3) wydajność
    Wady:
    • nie nawilża suchej skóry
  • 21 maja 2021 o 20:28
    Do regularnego stosowania dla niewymagającej skóry
    Balsam posiada bardzo delikatny zapach, którego na codzień w ogóle nie zauważam. Rozprowadza się na skórze łatwo, wchłania się średnio szybko. Najlepiej chwilę odczekać po posmarowaniu ciała. Do codziennego stosowania sprawdza się dobrze. Nie jest to produkt, który dobrze sobie poradzi z bardzo suchą skórą, ale tak jako wspomaganie codziennej pielęgnacji jak najbardziej daje radę. Podczas oczyszczania skóry czuć na niej śliski film, co mnie lekko drażni, ale nie jest to coś, czego w tym przypadku jakoś bardzo bym się czepiała.
  • 6 maja 2021 o 12:32
    Zdaje egzamin
    Krem zamknięty jest w plastikowym słoiczku o dosyć dużej pojemności (250ml). Uważam go za dobry. Pachnie bardzo przyjemnie, lekko, kwiatowo. Dobrze się rozprowadza i szybko wchłania pozostawiając skórę nawilżoną i pachnącą. Nie poleciłabym go jedynie osobom z bardzo suchą lub wrażliwą skórą, ponieważ to nie jest krem o przeznaczeniu odżywczym i może powodować podrażnienia w takich przypadkach (jest perfumowany -zawiera alkohol). Ogólnie na plus. Polecam.
  • 17 czerwca 2020 o 13:59
    Lekki o pięknym zapachu
    Kosmetyk otrzymałam w prezencie od mamy i jakiś czas leżał sobie w moich kosmetycznych zbiorach czekając na swoją kolej do przetestowania :) jednak kiedy się za niego zabrałam, bardzo przypadł mi on do gustu! Krem zamknięty jest w plastikowym słoiczku i przyznaję, na końcu sprawiało mi trudność wydobycie go na zewnątrz. Smarowałam nim całe ciało, świetnie sprawdzał się w upalne dni, kiedy nie chciałam psikać się perfumami. Zapach jest delikatny, nie jest duszący i utrzymuje się na ciele naprawdę długo! Zdecydowanie polecam fankom perfumowanych balsamów.
    Zalety:
    • lekka konsystencja