Maseczki pod oczy

Korres Black Tea Eye Mask Błyskawicznie ujędrniająca maska na okolice oczu z czarną herbatą

Vardzia
    20 stycznia 2025 o 17:01
    Miała swoją szansę
    Znalazłam produkt o pojemności 6ml w kalendarzu adwentowym. I jest to chyba, najgorszy produkt, jaki do tej pory zużyłam z tego kalendarza. Maska jest kremowa, daje satynowe wykończenie i świetnie się wchłania. Z powodzeniem może robić za zwykły krem pod oczy lub serum bo jest tak lekka. Pachnie delikatnie, herbacianie. I w sumie tyle o niej dobrego. Bo złego jest zdecydowanie więcej. Zaczynając chociażby od tego, że jest to produkt pod oczy, który nałożony zbyt blisko oczu zaczyna piec. Pomijając to, u mnie strefy pod okiem nie nawilżał. Jeśli tam było sucho, to po nałożeniu tej maski nic się nie zmieniało. Skoro nie nawilżał, to oczywistym też jest, że nie ujędrniał. Kurcze, nawet cieni nie rozjaśniał i opuchlizny nie minimalizował. No nie robił nic. Opakowanie to mała tubka. Pozowało na precyzyjne dozowanie produktu. Dlatego też był potwornie wydajny - prawie dwa miesiące zajęło mi zużycie go. Przy czym przyznaję się bez bicia - stosowałam go później raz dziennie, na zmianę z czymś bardziej odżywczym. Szczerze? Gdybym kupiła ją w regularnej cenie, to bym się wkurzyła. Dla mnie jest to niesamowity bubel. Nie polecę nikomu
    Zalety:
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • nie nawilża
    • nie ujędrnia
    • piecze
  • 1 października 2024 o 18:13
    Znalazłam pojemność 6ml w kalendarzu adwentowym
    Byłam na początku bardzo podekscytowana tym produktem. Jednak już po pierwszym użyciu mój entuzjazm minął. Szkoda było mi go wyrzucić, więc zużyłam do końca, ale w mękach i z niechęcią. Maska wydajna pomimo swej małej pojemności. Konsystencja kremowa, cudownie jedwabista. Łatwo się rozprowadza. Nawilża okolice oka. Niestety strasznie podrażnia i oczy łzawią kilka godzin i są czerwone. Skoro produkt przeznaczony jest do pielęgnacji skóry pod oczami i na powiekach powinien być łagodny. Dla mnie totalny bubel niewart swojej ceny. Zapach przepiękny. Kocham woń czarnej herbaty. Jednak co z tego, że kosmetyk pachnie, skoro nie nadaje się do użytku. Zdecydowanie nie polecam.
  • 13 lutego 2020 o 13:52
    Maska pod oczy
    Maseczka pod oczy od Korres to pierwszy mój produkt tego typu. Miałam wiele kremów, ale jeszcze nigdy nie miałam maseczki dedykowanej w te okolice. Nieco piecze przy pierwszym użyciu ale po chwili można już zaobserwować jej działanie, pobudzenie krążenia w okolicy oczu i ujędrnienie skóry. Maseczkę kładę pod oczy na noc i rano rzeczywiście widzę, że ta okolica pod oczami wygląda lepiej, nieco bardziej świeżo, a zmarszczki mimiczne nie są takie wyraźne. Przy dłuższym stosowaniu zauważam też że dolina łez jest bardziej wypełniona i bardziej jędrna. Cieszę się, że zdecydowałam się na ten produkt, jedyną jego wadą jest bardzo mała pojemność bo tylko 6ml.
    Zalety:
    • okolica pod oczami wygląda na wypoczętą
    • widać poprawę jędrności skóry
    • dolina łez jest mniej uwydatniona
    Wady:
    • trochę szczypie przy nakładaniu
    • mała pojemność

Zobacz także inne Maseczki pod oczy