Kremy uniwersalne

Embryolisse Laboratoires Hydra-Cream Light Krem do twarzy

AsiaBG
    26 lutego 2024 o 20:22
    Koszmarek
    Nigdy nie miałam problemów z cerą, używałam ogrom różnych produktów i ciężkich kremów ochronnych, tłustych, które lata temu, niestety, miały mało ciekawy sklad. Skusiłam się na zakup tęgi kremu, gdyż miał sporo pozytywnych opinii, jako super krem pod makijaż. To pierwszy krem, po którym wysypało mnie ogniskowym zmianami. Poczułam się jak 48-letnia nastolatka z wypryskami, tragedia! Zrobiłam też przerwę, aby upewnić się, czy nie miał wpływu na wysyp inny kosmetyk lub inny czynnik.., ale po zastosowaniu ponownie jeden raz, nawrót zmian skórnych. Koszmarek do wyrzucenia, szkoda kasy :(((
    Zalety:
    • Przyjemny zapach
    Wady:
    • Totalny zapychacz
    Haftung
    1 marca 2023 o 20:47
    Glicerynowy potworek.
    Uwaga uwaga! Ten krem to mały oszust :) po wygaśnięciu zachwyciłam się jego lekką, wręcz musową konststencją, pięknym zapachem i opakowaniem. Twarz ten krem wręcz pije. Niestety, kilka dni i się zaczęło - wypryski, wypryski, paskudne gule i kaszka na czole. Winna gliceryna najpewniej. Druga w składzie. Moja cera jest wrażliwa na zapychanie, zaskórniki to moi najwytrwalsi przeciwnicy. Jest też sucha, zmęczona i potrzebuje nawodnienia. Krem ten oddam komuś, komu gliceryna służy. W takim wypadku będzie ten ktoś zachwycony nawilżeniem. W sumie to nie wiem jak ocenić ten krem. Dla mnie to nawet nie jedna gwiazdka, nie nadaje się kompletnie, bo robi mi krzywdę, ale komuś posłużyć może bardzo dobrze. Dam więc gwiazdki 3.
    Zalety:
    • Konsystencja (ta lekkość!)
    • Uczucie nawilżenia
    Wady:
    • Totalnie zapchana cera juz po 2-3 dniach
  • 19 stycznia 2023 o 22:09
    nie dla mnie
    Jestem wielką fanka kremu Embryolissse w wersji najbardziej znanej czyli Lait - Creme Concentre. Chciałam spróbować czegoś lżejszego i "innego" z tej marki, w której się zakochałam. Padło na ten krem, który jest przeznaczony do cery normalnej i mieszanej. Niestety ten krem nie był już tak dobry jak poprzednik. Pierwsza rzeczą, która można "zauważyć" jest zapach - inny niż pozostałych kosmetyków embryolisse - już nie jest taki ładny kwiatowy. Konsystencja również zupełnie inna - lżejsza jakby bardziej wodnista, Co do samego działania to niestety nie nawilżał cery tak dobrze jak poprzednik. Po 3-4 dniach używania zaczęły pojawiać się suche skórki na na nosie i czole - jak przy wielu innych kremach jakby za mało nawilżały (Lait creme concentre mogę używać kilka tygodni i nic takiego się nie dzieje). Pierwszy nietrafiony dla mnie kosmetyk tej marki
    • pojemność
    • słabe nawilżenie
    Meeegii
    7 kwietnia 2020 o 11:06
    Polecam
    Krem niesamowicie nawilża przesuszoną skórę, idealny pod podkład suche naskrórki znikają. Zdecydowanie mój faworyt jestem w trakcie drugiego opakowania i na pewno na drugim się nie skończy. Bezzapachowy chociaż osobiście lubie kiedy krem ładnie pachnie.
    Drogeria Super-Pharm