Pasty do zębów

Sensodyne ProSzkliwo Extra Fresh, Pasta do zębów

Sensodyne Proszkliwo Pasta do Zębów Extra Fresh 75ml
GlaxoSmithKline GLAXO GROUP LTD. Pasta do zębów PRO SZKLIWO Extra Fresh 75 ml 7057713

• 3 kwietnia 2023 o 12:40
    Dla wrażliwych zębów, ale dodałabym informację o RDA
    ●Pasta dobrze się pieni, co ułatwia czyszczenie zębów. ●Konsystencja pasty jest "kremowa" i łatwo rozprowadza się po zębach. ●Po użyciu pasty czuć odświeżenie w jamie ustnej. ● Pasta zawiera fluor, co jest ważne dla zdrowia zębów. ● Nie zawiera SLS, co może być korzystne dla osób z wrażliwymi dziąsłami. ● Skład pasty jest prosty i przejrzysty, zawiera między innymi sorbitol, hydratyzowaną krzemionkę, glicerynę i aromat. ● Tuba na zakrętkę jest łatwa w użyciu i dobrze chroni pastę. ● Pasta nie podrażniła moich dziąseł ani jamy ustnej. ●Mój jedyny zarzut to brak informacji o RDA, czyli indeksie abrazyjności pasty.
    Zalety:
    • nie podrażnia, dobra dla wrażliwych zębów, wygodne opakowanie, dobrze się rozprowadza i pieni
    Wady:
    • niepotrzebny kartonik i brak infromacji o RDA
  • 1 lutego 2023 o 17:47
    Delikatne a zarazem skuteczne czyszczenia zębów
    Bardzo lubię pasty marki Sensodyne , bo skutecznie chronią i odbudowuja szkliwo, dobrze czyści zęby i zapobiega próchnicy. Podczas jej stosowania moje zęby są mniej wrażliwe na działanie zimnego, gorącego i kwaśnego. A potrafię mieć z tym problem. Ma ergonomiczne , wygodne opakowanie - tubka wygodnie i stabilnie stoi na szerokiej zakrętce, plastik z którego jest wykonana tubka jest miękki i sprawia , że pasta spływa ku otworowi. Bez problemu wyciska się pasta niemal do końca. Sama pasta jest biała, bardziej konsystencja przypomina żel, jest ślizga i po umyciu zęby równiez takie są. Językiem można gładko po nich przejechać - to bardzo miłe uczucie czystości i odświeżenia. Pasta mimo że jest opisana Extra Fresh to nie jest mocna, w smaku miętowa ale delikatna, pierwsze wrażenie daje mocniejszego odświezenia. Ja polecam. Bardzo lubię tą pastę, chroni moje zęby, dba o higienę, przeciwdziała rozwojowi próchnicy i zabezpiecza szkliwo. To jedna z moich ulubionych past. Bardzo dobra jakości, skuteczność w rozsądnych pieniądzach. Ja polecam .
  • 13 grudnia 2022 o 14:52
    Przyjemniak.
    Ja: Do pasty do zębów nie przywiązuję się zbytnio. Chętnie sięgam po nowości, zwłaszcza te pasty, które nie są typowo miętowe. Dużo testuję, nie mam swojej ulubionej pasty. Oczekiwania: Wybielenie zębów, dobre doczyszczenie jamy ustnej i zębów. Opakowanie: Tubka wykonana z miękkiego tworzywa, zakręcana. Dla mnie to odrobinę upierdliwe, wolę rozwiązanie z zatrzaskiem. Całość dodatkowo opakowana w ochronny kartonik. Łatwo można kontrolować zużycie kosmetyku Wrażenia: Pasta ma biały kolor i ciekawą konsystencję, bardzo dobrze się pieni podczas mycia zębów. Nie jakoś przesadnie intensywnie. Smak jest miętowy, ale łagodny. Dobrze odświeża. Dobrze oczyszcza zęby z osadów i nalotów, usuwa resztki jedzenia i sprawia wrażenie gładkich zębów. Jeżeli chodzi o działanie ochronne szkliwa, pasta faktycznie pomaga. Często do niej wracam, właśnie przez tą funkcję. Producent obiecuje ochronę przed kamieniem i próchnica – wydaje mi się, że jeżeli ktoś używa zgodnie z przeznaczeniem jakiejkolwiek pasty, też posiada takie opcje. Pasta nie jest mocna, nie podrażnia dziąseł ani śluzówki. Podczas użytkowania nie występuje krew za co plus. Wydajność jest w porządku, całkiem przeciętna. Jedna tubka przy używaniu rano i wieczorem wystarcza na około 3 miesiące. Cena moim zdaniem jest bardzo adekwatna do jakości produktu. Kolejnym plusem jest dostępność- można ją kupić we wszystkich sieciowych drogeriach i w aptekach. Jestem zadowolona z zakupu, często wracam i polecam.
  • 8 maja 2021 o 23:01
    Pasta jak pasta
    Mnie nie zaskoczyła. Opakowanie to miękka tubka z dużą nakrętką. Wszystko fajnie opisane. Smak i zapach przyjemny. Dobrze się pieni i dobrze oczyszcza jamę ustną. Czuć wyraźne odświeżenie. Niestety nie zauważyłam ochrony szkliwa. Moje zęby jak były wrażliwe na zimne tak są dalej.
    Zalety:
    • Dobrze się pieni
    • Dobrze oczyszcza
    Wady:
    • Nie chroni
  • 29 października 2020 o 21:03
    Dobra pasta
    Pasta zamknięta jest w wygodnej tubce stawianej na zakretce dzięki czemu łatwiej będzie wykorzystać resztki produktu. Pasta do zębów spełnia moje oczekiwania, będę do niej wracać. Konsystencja okej, smak w porządku, dlugo utrzymujące się uczucie świeżości. Cena jak na pstę tej jakości bardzo dobra, choć nie jest to najtańsza z past. Najważniejsze jest tu jednak jej działanie
    Otrzymałam do testów od marki/producenta