Balsamy do ust

Eveline Cosmetics Juicy Kisses Sweet Coconut Lip Balm Multi nawilżający balsam do ust z ekstraktem z orzecha kokosowego

• 1 lipca 2024 o 9:58
    Bardziej błyszczyk do ust niż balsam do ich regeneracji
    Balsam otrzymałam w gratisie przy zakupach ze strony producenta. Opakowanie obiecywało wiele o jego cudownym działaniu, skład wydawał się naprawdę w porządku. Niestety ten balsam pomimo mojej sympatii do marki Eveline po prostu mnie zawiódł. W moim odczuciu jest to po prostu błyszczyk do ust który niewiele ma wspólnego z regeneracją ust. Zacznijmy od opakowania - balsam znajduje się w jasno niebieskim kartoniku, ciekawa szata graficzna, w kartoniku mamy okienko przez które widać właściwy produkt. Na opakowaniu mamy opis producenta o składnikach aktywnych balsamu i jego działaniu. Z ciekawych składników aktywnych znajdziemy tutaj m.in. lanolinę, wosk pszczeli, witaminę E, olej arganowy czy masło shea. Typowo nawilżające i regenerujące składniki. Producent obiecuje nam silne nawilżenie i piękny blask ust. I tutaj zaczynam mieć pewne zastrzeżenia. Blask faktycznie jest piękny - usta po nałożeniu balsamu naprawdę pięknie się błyszczą, sam balsam dość długo utrzymuje się na ustach. To co mnie rozczarowuje to jego działanie nawilżające.. jak balsam jest na ustach to daje uczucie nawilżenia, kiedy jednak balsam usuniemy to z powrotem czujemy przesuszenie i ściągnięcie. Moim zdaniem jest to bardziej gadżet do torebki niż faktyczna regeneracja ust. Na sezon wakacyjny może być fajną lekką opcją ale na pewno nie polecam go stosować w sezonie zimowym. Dwa słowa o samym produkcie - balsam zamknięty w typowym opakowaniu - biała, odkręcana tubka z szatą graficzną odpowiadającą kartonowemu opakowaniu. Sam balsam jest półprzezroczysty w białym odcieniu, ma delikatny kokosowy zapach. Na ustach jest dość lekkim produktem, po aplikacji czujemy że jest na ustach ale usta nie kleją się, nie zbiera się też w kącikach ust. Łatwo się rozprowadza a dzięki lekkiej konsystencji jest naprawdę wydajny. Podsumowując, nie jest to zły balsam do ust ale w mojej ocenie jest to zbyt obiecująca nazwa jak na znikome działanie regenerujące. Bardziej określiłabym go jako błyszczyk do ust który daje komfortowe uczucie nawilżenia ale tylko w momencie kiedy jest na ustach. Po usunięciu go z ust nie zauważyłam jakiejkolwiek poprawy stanu moich ust.
    Zalety:
    • kokosowy zapach
    • nie klei się na ustach
    Wady:
    • nie działa regenerująco, nie zauważyłam poprawy stanu ust
  • 15 grudnia 2023 o 10:38
    Fajny na zimę
    Generalnie strasznie szybko przesuszają mi się usta, a ten balsam zawsze je ratuje. Ładnie nawilża, nie jest za tłusty. Stosuję go z konturówką i też fajnie się sprawdza. Pięknie pachnie. Dosyć szybko się wchłania. Przyjemny produkt.
    Alys_9
    15 października 2023 o 12:15
    Jest okej
    Opakowanie, jest poręczne i wygodne - łatwo wydobyć z niego produkt. Balsam ładnie pachnie i jest wydajny – stosuję go od 2 miesięcy i nadal jeszcze jest go sporo w opakowaniu. Na ustach wygląda jak błyszczyk, nie zostawia na ustach białych śladów jak miało to miejsce w przypadku kilku innych balsamów, które stosowałam. Obiecane przez producenta uczucie nawilżenia i komfortu są raczej krótkotrwałe. Moje usta nie są mocno przesuszone i nie są zbyt wymagające.
    • wygodna aplikacja
  • 24 września 2023 o 18:18
    Trochę się zawiodłam
    Zacznę od tego, że bardzo lubię wszystko co kokosowe, dlatego też skusiłam się na ten produkt. Szczerze mówiąc mam całkiem mieszane uczucia co do niego. Jeśli chodzi o opakowanie, jest okej, poręczne, łatwo wydobyć z niego produkt. Sam balsam jest dość gęsty, przez co wydajny. Nie zauważyłam jednak mocnego nawilżenia ust, a przynajmniej nie takiego jak się spodziewałam. Ładnie pachnie, jednak po jakimś czasie zapach zmienia się w bardzo chemiczny. Myślę, że raczej nie powrócę już do niego.
    Ilia 9
    23 listopada 2021 o 17:42
    Liczyłam na coś więcej...
    Uwielbiam wszystko co Kokosowe, kosmetyki też więc siła rzeczy musiałam mieć ten balsam. Na jego zakup oprócz smaku skusił mnie też skład. Witamina E, lanolina, wosk pszczeli olejek kokosowy czy masło shea, wszystkie te składniki mają za zadanie nawilżyć usta, zapewnić im miękkość i regenerację oraz odżywić. Niestety pomimo tak dobrego i bogatego składu nawilżenie było bardzo krótko wyczuwalne po aplikacji, dodatkowo balsam dosyć szybko zjadał się z ust nie pozostawiając po sobie uczucia nawilzenia czy komfortu. Moje usta nie są mocno przesuszone, nie mam problemu z suchymi skórkami więc liczyłam, że ten balsam skutecznie na nie zadziała. Co do zapachu, ma być niby tropikalny.. Moim zdaniem jest on bardzo lekko wyczuwalny i bardziej kokosowy. Opakowanie samo w sobie nie jest złe, jednak im miej balsamu tym ciężej go wydobyć. Niestety ale na mnie i na moich ustach ten balsam nie zrobił wrażenia wow, szkoda bo obietnic było wiele i skład niczego sobie.