Herbs & Hydro Bar Shampoo Hemp & MangoSzampon w kostce `Konopie & mango`
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
5 na 51 opinię
1 hit!
Konopny szampon w kostce Herbs & Hydro to innowacyjny, naturalny kosmetyk, stworzony z myślą o skutecznym oczyszczaniu włosów oraz w trosce o ekologię i czystość naszej planety. W odróżnieniu od mydeł do włosów, szampon w kostce posiada niższe pH, przez co nie wymaga zastosowania dodatkowo płukanki zakwaszającej. Kostka doskonale oczyszcza włosy i skórę głowy, reguluje pracę gruczołów łojowych, a dzięki łagodnym składnikom myjącym szampon nie powoduje podrażnień. Pozostawia włosy odświeżone, miękkie, gładkie, o pięknym, naturalnym połysku oraz cudownym zapachu mango.
Szampon polecany do każdego typu włosów, w szczególności przesuszonych, farbowanych, zniszczonych zabiegami fryzjerskimi. Jedna kostka wystarcza nawet na ok. 50 myć (w zależności od długości włosów).
Metalowe opakowanie bardzo dobrze zabezpiecza szampon także w podróży, a przy tym może nam służyć przez bardzo długi czas - producent udostępnia także kostki "refill" w papierowych torebkach, którymi uzupełnisz puszkę. To także świetny materiał do recyklingu.
W składzie szamponu znajdziemy:
Biała glinka – najłagodniejsza ze wszystkich glinek. Działa przeciwzapalnie i lekko złuszczająco, absorbuje zanieczyszczenia, usuwając je ze skóry, a przy tym wycisza i koi podrażnienia.
Olej konopny (hemp seed oil) – niezwykle odżywczy olej o wszechstronnych właściwościach przeciwzapalnych, regeneracyjnych i stymulujących wzrost włosów. Nadaje blask i normalizuje. Znakomity protektor przed promieniowaniem UV. Zielony kolor zawdzięcza wysokiemu poziomowi chlorofilu.
Masło kakaowe – wykazuje niemalże 100 % biozgodność ze skórą, bogate w witaminę E oraz kwas oleinowy o silnym działaniu nawilżającym i natłuszczającym. Zapobiega stanom zapalnym, chroni przed szkodliwymi czynnikami atmosferycznymi.
Karagen (glony morskie) – składnik stosowany przy suchych i zniszczonych włosach. Chroni warstwę epidermy w skórze i keratynę we włosach. Pomaga w utrzymaniu właściwego stopnia nawilżenia naskórka.
Hydrolat z kwiatów gorzkiej pomarańczy – Neroli – składnik o delikatnym, kwiatowym zapachu. Przyjemnie odświeża i rozjaśnia skórę.
Witamina E (Tocopherol) – chroni strukturę komórkową przed uszkodzeniami oksydacyjnymi, spowalniając procesy starzenia. To także doskonały naturalny konserwant.
Masło mango (Mangifera Indica (Mango) Seed Butter) – to wysokiej jakości tłuszcz pozyskiwany z tłoczenia na zimno jądra pestek owoców mango indyjskiego. Poddawanie procesowi rafinacji sprawia, że masło jest czyste, pozbawione koloru i zapachu, a jednocześnie zachowuje swoje właściwości odżywcze oraz wysoką stabilność w formulacjach kosmetycznych. Doskonale sprawdza się w pielęgnacji włosów suchych i zniszczonych. Dodatkowo łagodzi podrażnienia i przyspiesza wygaszanie alergii skórnych. Zawiera wysokie stężenie kwasu stearynowego i oleinowego, a także kwas palmitynowy i przeciwutleniacze. W jego składzie znajdują się witaminy A i E, a także antyoksydanty i emolienty. Składniki aktywne sprawiają, że masło mango doskonale regeneruje i odżywia zniszczone włosy. Dzięki regularnemu stosowaniu włosy nabierają blasku, stają się gładkie i odżywione.
Glinka żółta – swój kolor zawdzięcza dużej zawartości żelaza. Doskonale oczyszcza i reguluje wydzielanie sebum, wpływa na kondycję skóry głowy. Dostarcza skórze mnóstwo pierwiastków oraz mikroelementów takich, jak: krzemionka, żelazo, wapń, fosfor, selen, czy wapń.
Olej Rycynowy (Ricinus Communis (Castor) Oil) – zawiera witaminę E oraz kwasy omega 6. Dzięki dużej biozgodności z ludzką skórą – regeneruje, łagodzi, wnikając w łuski włosa – nawilża jego strukturę. Nieoceniony przy włosach suchych, zniszczonych farbowaniem, rozdwojonych końcówkach. Naturalnie przyciemnia.
D-Pantenol (Panthenol) – prowitamina witaminy B5 o naturalnych właściwościach regenerujących i kojących. Inicjuje proces odbudowy. Nawilża i zmniejsza stany zapalne skory.
Alkohol cetylowy (cetyl alcohol) – nawilża i wygładza. Użyty w kosmetykach do włosów nadaje im puszystości i blasku. Zagęszcza i stabilizuje produkt.
SCI (sodium cocoyl isethionate) – najdelikatniejszy dostępny na rynku sufrakant z oleju kokosowego. Przyjazny dla środowiska, biodegradowalny. Świetnie rozpuszcza zanieczyszczenia, nie wysuszając skóry. Twory gęstą, bogatą pianę. Nabłyszcza włosy.
BTMS 50 (behentrimonium Methosulfate) – surfaktant z oleju rzepakowego, łagodny emulgator, nadający skórze i włosom miękkość oraz jedwabistość. Delikatny dla skóry wrażliwej.
Nareszcie! ;) Jest wszystko! Naturalne, delikatne i w kostce!
Ile ja się nie naszukałam, nie natestowałam....i oto święty Graal odnaleziony!
No ale tak to jest, jak człowiek wymyśli sobie najpierw produkt, a później dopiero szuka i sprawdza, czy taki istnieje!
A czego szukałam? Kostki z delikatnym detergentem SCI i krótkim, naturalnym składem. I wszystko to odnalazłam w tym szamponie.
Świetnie myje włosy i skórę głowy, włosy są lśniące, sypkie, nie przetłuszczają się tak szybko, nie podrażnia.
Zapach jest delikatny.
Samo użycie kostki wymaga odrobinę więcej czasu, niż przy płynnych formach- wiadomo.
Pokusiłam się nawet o test szamponu, bez użycia po nim odżywki, żeby móc ocenić bez zakłóceń jego działanie. I? I nadal jest dobrze. Bez odżywki odrobinę spłatał mi same końce, ale bez problemu rozczesałam.
Szampon można kupić sam(owinięty w papier), bądź z puszką na szampon.
Kolory szamponów są mniej intensywne, niż na fotkach, ale dla mnie to nie ma żadnego znaczenia.
Jestem zachwycona! I szamponem w kostce i firmą! Teraz pozostaje mi tylko test odżywki w kostce Herbs &Hydro.
Wszystko czego szukałam, odnalazłam w tym produkcie! Brawo!