Kremy na noc

Tołpa Pure Trends, Orient, Krem - sorbet matujący

Sz05
    22 czerwca 2023 o 14:43
    W porządku
    Krem jest poprawny. Szybko się wchłania, skóra jest zmatowana oraz nawilżona. Co mnie zaskoczyło? Malutkie opakowanie, ale jakie wydajne! Kremu wystarczyło mi na kilka miesięcy (używałam dwa razy dziennie). Czy użyje ponownie? W sumie nie wiem, możliwe że tak. + zapach + konsystencja + wydajność + mat skóry + nawilżona cera + cena - nie zauważyłam minusów
  • 4 lipca 2022 o 9:49
    Odświeżenie skóry
    ✔️ Krem jest w plastikowym słoiczku o pojemności 50 ml ✔️ Ma konsystencję gęstego żelu w beżowym kolorze ✔️ Ma przyjemny zapach (dla mnie charakterystyczny na kosmetyków Tołpa) ✔️ Bez problemu rozsmarowuje się po twarzy ✔️ Szybko się wchłania ✔️ Nie zostawia lepkiej warstwy na skórze ✔️ Skóra jest dobrze zmatowiona ale nie wysuszona ✔️ Daje delikatne nawilżenie ✔️ Skóra jest przyjemnie odświeżona i wygładzona ✔️ Pory są zwężone ✔️ Nie daje uczucia ściągnięcia na skórze ✔️ Mając mieszaną cerę Stefa T po użyciu tego kremu nie wybłyszcza się bardzo szybko ✔️ Krem nie podrażnia ani nie powoduje wysypu niedoskonałości ✔️ Świetnie nadaje się jako baza pod makijaż ✔️ Jest w 100% wegański ✔️ Posiada 96% składników pochodzenia naturalnego w tym torf Tołpa, ekstrakt z Centella Asiatica i ekstrakt z kwiatu lotosu ✔️ Przez swoją lekką konsystencję jest bardzo wydajny bo można użyć małej ilości Jednym słowem bardzo fajny krem, odzwyczaiłam się od matująco-normalizujących kosmetyków ale jednak fajnie jest od czasu do czasu takich użyć i poczuć odświeżenie na skórze
  • 16 maja 2022 o 12:10
    Nie dla mnieb
    Kosmetyk kupiłam z uwagi na promocję i obietnice producenta. Moja skóra jest wrażliwa i skłonna do świecenia w okolicy strefy T. Niestety ten krem dość mocno wysusza moja wrażliwa skórę twarzy co powoduje uczucie dyskomfortu i pieczenia. Niestety musiałam go wyrzucic. Krem ma fajna gęsta konsystencję i pięknie pachnie ale to tyle z zalet
    LenaR
    8 maja 2022 o 22:18
    Jeden z lepszych kremów jakie miałam!
    Kupiłam go na promocji i nie spodziewałam się niczego szczególnego. Bardzo mnie zaskoczył! Opakowanie jest proste, ale ładne i nie zajmuje dużo miejsca jak inne kremy. Stosuje na umytej twarzy rano i wieczorem. Moja cera jest mieszana, z lekkim trądzikiem. Ten krem na pewno zmniejszył mi problem wyprysków i wyrównał koloryt. Uwielbiam w nim to, że twarz się przy nim nie świeci, dopiero po około 5 godzinach od nałożenia widać jakieś świecenie skóry, ale to tylko w strefie „T”. I też jest bardzo wydajny. Na pewno kupię drugi raz.
    Zalety:
    • zmatowienie cery,
    • nie duże opakowanie,
    • zmniejszenie zaczerwień,
    • zmniejszenie liczby wyprysków,
    • wydajny.
    Wady:
    Ariessa
    3 kwietnia 2022 o 22:00
    Spełnia większość obietnic, idealny dla cery tłustej
    Jestem szczerze zdumiona tyloma kiepskimi ocenami, czuję się w obowiązku stanąć w obronie orientalnego "tołpisia". Prosty, plastikowy słoiczek skrywa beżowy krem-sorbet o typowym dla marki zapachu, pewnie zawsze przebija się firmowa borowina, mnie to zupełnie nie przeszkadza. Sorbet w nazwie jest bardzo trafiony, ponieważ nie jest to krem kremowy (jakkolwiek dziwnie by to nie brzmiało), lecz taki lekki, rozwodniony. Mam nadzieję, że na zdjęciu widać błyszczącą, mokrawą formułę. Sorbetowego kremu używałam wyłącznie na dzień - rozprowadza się jak marzenie, ślisko i gładko, a na dodatek jest wydajny, gdyż przy takiej konsystencji nie potrzeba go wiele. Mam cerę tłustą i hopla na punkcie tego, aby kosmetyk nie lepił się na skórze. Marce Tołpa udała się ta sztuka, krem pięknie się wchłania, po kilku minutach od aplikacji buźka jest gładka w dotyku i matowa. Ten wymarzony efekt utrzymuje się dłuższą chwilę, nawet do kilku godzin. Zgadzam się z dopiskiem "odświeżenie" na opakowaniu, właśnie takie mam wrażenie - cera jest świeża, nawilżona, wygląda zdrowo. Nie potwierdzam jedynie zwężenia porów, co jest wśród obietnic, ale to jedyny minus. Żadnego zapychania i wysypu niespodzianek nie odnotowałam. Muszę też zaznaczyć, jak uczciwie zapakowano krem-sorbet. Słoiczek jest mały, a mieści aż 50 ml produktu - chyba każdy miał do czynienia z wielkimi pudłami, w których mieściło się głównie powietrze. Marce Tołpa należy się pochwała za opakowanie adekwatne do zawartości. Jestem zadowolona, w mojej ocenie to naprawdę dobry produkt.
    Zalety:
    • Matuje i nawilża
    • Cera wygląda świeżo, jest gładka w dotyku
    • Lekka konsystencja
    • Nie zapycha, nie klei się na skórze
    • Wydajny
    Wady:
    • Nie zmniejsza porów
    • Zapach może nie przypaść do gustu, ale czuć go tylko podczas nakładania kremu, więc nie ma co dramatyzować

Zobacz także inne Kremy na noc