Balsamy do ciała

Ducray Dexyane

lilao
    7 lutego 2025 o 9:16
    POLECAM! POLECAM! POLECAM!
    Niepozorna tubka kremu. Tylko Szef na niebie wie, ile i jak drogich kremów próbowałam. Mam cerę suchą ...baaardzo. Dbałam o nią zawsze. Więc jak to przy suchej skórze, jak jest dobrze nawodniona i odżywiona, wygląda pięknie. Próbkę dostałam od dermatologa jakieś dwa lata temu. i używam go bez przerwy. Mam 54 lata, a osoby , które mnie nie znają dają mi góra 40. Morze i nie jest to zasługa właśnie tego kremu, lecz czuję, że gdybym miała go jakieś 30 lat wcześniej , to zaoszczędziła bym fortunę.
    Zalety:
    • Nawilża Uspokaja Odpręża
    Wady:
  • 9 czerwca 2024 o 9:01
    Nie rozumiem zachwytów.
    Krem kupiłam z polecenia p. dermatolog ze względu na duże przesuszenie i odwodnienie skóry na twarzy. Zapewniła mnie, że krem nadaje się dla skóry wrażliwej i bardzo dobrze odbudowuje. W dużym skrócie. Nie zachwycił mnie. Miał ciężką, trudną do rozprowadzenia i ciężko wchłaniającą się konsystencję. Bielił koszmarnie. Stosowałam go jedynie na noc, bo na dzień kompletnie się nie nadawał. Rolował się i makijaż nie wyglądał dobrze. Z plusów rzeczywiście widoczne było nawilżenie, ale nie jakieś spektakularne. Dużo większe nawilżenie dają mi moje drogeryjne kremy. Nie podrażnił mnie ani trochę. Nie zapychał. Opakowanie jako tubka ok, ale wole opakowania z pompka. Sa bardziej higieniczne, nic się nie brudzi, nie rozlewa. Cieżko zużyć kosmetyk do końca, w przypadku pompki łatwo jest wydobyć resztki. Ogólnie uważam, że krem jest ok, ale raczej go nie kupię ponownie. Znam lepsze.
    Zalety:
    • bezzapachowy
    • nie podrażnia
    Wady:
    • zbyt małe nawilżenie
    • ciężka, trudna do rozprowadzania konsystencja
    • bieli
    Drogeria Super-Pharm
    kora777
    6 lutego 2024 o 12:11
    Nawilżenie i natłuszczenie
    Dwa w jednym! Bardzo lubię ten krem odkąd dostałam go jako dodatek do zamówienia i zaprzyjaźniliśmy się. Nie jest to znana firma a szkoda, bo formuła kremu jest doskonała. Spisuje się w każdych warunkach, nawilżyl (dlugotrawale!), odbudował barierę hydrolipidową, ukoił rumień i nie spowodował wysypu niedoskonałości. Jest bardzo wydajny - mimo niewielkiego opakowania wystarczy porcja wielkości Groszka na oklepanie całej twarzy. Pozostawia skórę miękką elastyczną i promienną ... zmiana jest widoczna od pierwszego zastosowania i utrzymuje się wiele tygodni. Zero rolowania, uczucia ściągnięcia albo szczypania oczy. Nie ustępuje topowym aptecznym markom, a przy okazji jest przyjemny w aplikacji i poręczny
  • 1 października 2022 o 23:28
    Mega kojący
    Mam bardzo wrażliwą skórę, jesienią i zimą na dłoniach zaczerwienioną i pękającą i nic nie pomagało, dopóki dermatolog nie polecił mi tego kremu. Koi, łagodzi do zera wszystkie te objawy na skórze dłoni, nawilża. Na twarzy również działa kojąco. Najlepszy krem na skórę z egzema i problemami. Bardzo wydajny.
    Pevll
    2 kwietnia 2021 o 12:35
    Dobrze odżywia
    Po wielu próbach innych kremów, ten okazał się bardzo skuteczny na wysychającą, wrażliwą skórę. Tworzy barierę przeciw substancjom drażniącym i zapobiega wysychaniu aż do kolejnego umycia skóry.