Żele do ciała

AA Aloes, Żel multifunkcyjny S.O.S. do rąk i ciała 100% Aloe Vera

C_in_i
    9 lutego 2024 o 23:25
    Nie dla suchej skóry
    Żel kupiłam dosłownie za kilka złotych u kosmetycznego sprzedawcy na Allegro. Skusiła mnie cena ale i także ciekawość, jak z moją skórą poradzi sobie ów żel aloesowy mający być ratunkiem dla przesuszonej skóry. Produkt znajduje się w butelce o pojemności 250 ml, wykonanej z grubego białego plastiku i zamkniętej zakrętką na zatrzask. Nawet pod światło ciężko mi określić ile produktu zostało jeszcze do zużycia. Z tego co widzę w innych recenzjach, żel ma różne opakowania, taka ciekawostka. Produkt należy zużyć w ciągu 6 miesięcy od otwarcia. Żel ma postać leistej galaretki, która uporczywie lubi spływać z dłoni podczas próby aplikacji na ciało. Galaretka owa jest przezroczysta, ma delikatny zapach typowy dla produktów z aloesem. Żel dobrze się rozprowadza, szybko wchłania nawet po aplikacji zaraz po prysznicu. Nałożony w za dużej ilości troszkę się zaczyna pienić. Jako że jestem posiadaczką skóry suchej, do tego mam twardą wodę w kranie, to po produkcie s.o.s oczekiwałam naprawdę konkretnego działania. I się nie doczekałam. Jak dla mnie jest to dobry produkt na lato, kiedy potrzebujemy lekkiego kosmetyku, który przyniesie chłodne ukojenie. Ale w okresie jesienno zimowym ten produkt u mnie średnio się sprawdził. moja skóra potrzebuje teraz konkretnego otulenia i wygładzenia, a żel aloesowy mi tego nie przyniósł. Owszem, bardzo delikatne nawilżenie było odczuwalne, skóra przestawała być napięta, ale zabrakło mi efektu wygładzenia i odżywienia. Żel zaczęłam stosować pod koniec lata, kiedy moja skóra nie miała większych wymagań i wtedy się sprawdzał. Wydajność jest zdecydowanie najmocniejszą stroną tego produktu. Nie polecam go jako produkt ratunkowy dla wymagającej skóry, ale też nie odradzam, patrząc na świetne recenzje innych użytkowników
  • 13 lipca 2023 o 12:43
    Wszechstronny ulubieniec
    Żel kupiłam po raz pierwszy po prostu jako jeden z wielu, żeby mieć coś na podrażnienia i podkład do olejowania włosów. Jako podkładu go nie polubiłam, ale do wszystkiego innego nadaje się świetnie. Zużywam wobec tego kolejną butelkę i mam aloesowego ulubieńca. Żel jest lekkiej konsystencji, niezbyt gęsty, delikatny i szybko wchłaniający się. Mnie to akurat bardzo odpowiada, bo można wysmarować się nim od stóp do głów bez uczucia lepkości i klejenia się. A działanie bez zarzutu. Łagodzi drobne podrażnienia np. po depilacji, idealnie nawilża i twarz i ciało, sprawdza się jako dodatek do masek i odżywek do włosów, definiowania skrętu razem z żelem, do maseczek glinkowych do twarzy, ujarzmiania odstających włosków... Dla mnie ideał.
  • 31 maja 2023 o 11:29
    Bardzo fajny
    Żel ten kupiłam w drogerii internetowej. Co prawda w innym opakowaniu bo w tubce o poj. 150ml ale jest to to samo. Trochę nie byłam przekonana do tego typu produktu. Ale o dziwo miło się zaskoczyłam. Żel jest przezroczysty i ładnym delikatnym zapachu. Nie jest ani gęsty ani za rzadki, taki w sam raz. Dobrze się rozprowadza i szybko wchłania. Co najważniejsze nie zostawia lepiej warstwy. Stosowałam go zarówno do rąk jak i do całego ciała. Skóra jest po nim gładka i nawilżona, choć przyznam, że te nawilżenie mogłoby być większe. Myślę, że super się sprawdzi w ciepłe dni gdyż podczas nakładania daje miłe uczucie lekkiego chłodu. Zapewne dobrze sprawdzi się też na włosy jako baza pod olejowanie. Ja jestem zadowolona i myślę, że jeszcze po niego sięgnę.
  • 23 maja 2023 o 17:19
    Żel do skóry
    Konsystencja lekko żelowa o przyjemnym, delikatnym, odświeżającym zapachu. Żel należy nakładać cienką warstwą, ponieważ przy grubej skóra się klei. Można nim robić żelowy okład na dłonie. Skóra po nim jest miękka i wszelkie podrażnienia czy zaczerwienia są łagodzone. Ja mając skórę suchą nie mogę go stosować jako produkt nawilżający, ponieważ jest dla mnie za słaby. Moja skóra potrzebuje solidnego nawilżenia. Jest on bardzo wydajny, przystępny cenowo. Na lato do łagodzenia skóry po opalaniu jak najbardziej. Po za tym nie jest on dobrym rozwiązaniem dla suchej skóry.
    Edytaj7
    10 kwietnia 2023 o 16:23
    Bardzo mi przypadł do gustu
    Nie wiem jak to wyszło ale do tej pory nie miałam żelu aloesowego. Mimo że koleżanki zachwalają go od dawna jako złoty środek niemal na wszystko. No i stwierdziłam, że muszę w końcu to cudo wypróbować. A że ten akurat wypatrzyłam w promocji to wrzuciłam do koszyka. Tyle, że ja mam inne opakowanie - plastikowa tubka z zamknięciem na zatrzask. Cieszy mnie to, że jest półprzezroczyste, bo widać poziom zużycia kosmetyku. Szata graficzna też jest przyjemna dla oka. Żel ma gęstą konsystencję ale nie ma najmniejszego problemu z wyciśnięciem go. Ma subtelny zapach, który rzeczywiście kojarzy się z aloesem i zielonkawą barwę. Pierwsze co mi się nasunęło po użyciu go to to, że przyjemnie chłodzi skórę. Po kolejnych przyznaję, że rzeczywiście jest "złotym środkiem" niemal na wszystko. Używam go na przesuszoną skórę stóp i łokci, na wszelkiej maści podrażnienia. Oparzenia też koi. Jak na razie jestem z niego bardzo zadowolona, zwłaszcza, że do tego jest bardzo wydajny.
    Zalety:
    • koi