Kremy i maski do rąk

Mokosh Cosmetics Nawilżający lotion do dłoni `Marakuja`

Mokosh Lotion do Dłoni Marakuja 90ml
Mokosh
Sephora
Mokosh - Nawilżający Lotion Do Dłoni - Marakuja - Passion Fruit Moisturizing Lotion - Dla Kobiet

Shazney
    17 maja 2024 o 11:04
    Egzotyczna pielęgnacja rąk na lato
    Pierwsze co uderza po użyciu to zapach. Mocny, intensywny, egzotyczny - to marakuja. Wrażliwe nosy może drażnić, utrzymuje się naprawdę długo na skórze. W konsystencji jest lekki, ale nie cienki, bardziej przypomina gęstszą emulsję. Przyzwoicie nawilża i pozostawia bardzo delikatny film ochronny, jednak nie jest on tłusty czy lepki. Od razu po zastosowaniu można zająć się swoimi sprawami, nie czekając na jego wchłonięcie. Pomimo wielu plusów, nie jest to dobra opcja dla skór wysuszonych czy szorstkich, będzie zbyt delikatny, chyba że jako dodatkowa pielęgnacja w ciągu dnia. Lotion, przez swoją formułę i zapach, najlepiej spisze się wiosną i latem. Napakowany jest naturalnymi składnikami tj. olejem jojoba, z baobabu, z marakui, woskiem z borówki, ekstraktem z opuncji figowej, sokiem z aloesu... Może być stosowany przez kobiety w ciąży. Produkt starcza na bardzo długi czas, dlatego nie wiem czy zakupię go ponownie.
  • 17 stycznia 2024 o 23:53
    Przepiękny zapach, szybkie wchłanianie i miłe nawilżenie
    Spróbowałam tej emulsji przypadkiem, koleżanka miała ją w domu. I zachwyciłam się zapachem od pierwszego razu :) Uwielbiam marakuję, ten zapach oczywiście jest kosmetyczny, ale śliczny - owocowy, lekko kwaśnym, takie uwielbiam :) Miałam tę emulsję w pracy na biurku ponad rok (właściwie muszę ją już wyrzucić, bo przekroczyła PAO i widzę że lekko zmieniła konsystencję). Jest wydajna, aż za bardzo, bo dużo mi jej zostało. Jedna pompka spokojnie nawilża ręce, ale można użyć większej ilości, i tak dość szybko się wchłania. Lekko nawilża, ale nie jest to nawilżenie grubego kalibru, raczej odświeżenie i utrzymanie obecnego stanu. Nie jest to jednak miarodajne, bo ja mam AZS, więc moja skóra na rękach zawsze będzie trochę sucha.
    • szybkie wchłanianie
    • naturalny kosmetyk
    Wady:
    • za krótkie PAO
    • może cena, ale przy wydajności jest ok. Chyba do niego wrócę :)
  • 4 grudnia 2022 o 21:04
    Zakochałam się
    Lotion jest wspaniały bo nawilża dłonie, pozostawia je aksamitne i co jest najwspanialsze nie lepkie. Muszę używać kremów do rąk bo jestem po sympatektomii i nie pocą mi się dłonie przez co są suche. Nie znoszę tłustych dłoni. To jest mój obecny skarb.
    Zalety:
    • Brak tłustych dłoni, zapach, aksamit dloni, szklane opakowanie
  • 18 listopada 2022 o 12:47
    Mocno nawilża
    Mokosh Cosmetics, Nawilżający lotion do dłoni `Marakuja`, to kosmetyk, który mocno i intensywnie nawilża i bardzo pięknie, obłędnie pachnie owocowymi nutami egzotycznej marakuji. Eleganckie opakowanie i łatwa aplikacja, to lubię. Konsystencja kosmetyku sprawia, że bardzo łatwo się rozprowadza. Szybko wchłania się i nie zostawia tłustej warstwy.
    Zalety:
    • mocno nawilża
    • wydajny
  • 31 października 2022 o 12:10
    Mocno nawilżający
    Mokosh Cosmetics, Nawilżający lotion do dłoni o ślicznym egzotycznym zapachu Marakuja. Bardzo dobrze rozprowadza się na skórze, odżywia skórę, mocno ją nawilża. Posiada w swoim składzie olejki dobroczynne dla skóry. Podoba mi się sposób aplikacji, to bardzo wygodne rozwiązanie. Zapach jest przepiękny a skład bardzo dobry.
    Zalety:
    • mocno nawilża
    • odżywia skórę