Kremy i mleczka do włosów

This is it Curls, Curl Defining Cream Krem definiujący loki

xBunny
    12 lutego 2024 o 10:23
    U mnie nie sprawdził się
    Zachęcona niską ceną zakupiłam ten produkt. Nie miałam dużych oczekiwań co do tego produktu, więc nie zaskoczyło mnie to że nie działa u mnie tak jak obiecuje producent. Konsystencja jest zbyt lejąca, krem nie definiuje skrętu włosów, są oklapnięte,wyglądają jak przetłuszczone. Nie polecam
    Zalety:
    • Zaletą produktu może być dostępność i cena bo jest niska
    Wady:
    • Obciąża włosy
    • Nie poprawia skrętu włosów
    • Niewygodne opakowanie, nie widać ile produktu zostało, lepsza byłaby pompka
  • 10 stycznia 2024 o 23:10
    Oj nie
    Nie wiem czemu go kupiłam, widać po składzie że jest ciężki i nie CG approved. Mam cienkie i delikatne włosy, skręt takim prawie wcale, 2a chyba to się nazywa :) Niestety nie ważne jak mało użyje tego kremu, zawsze włosy są smutnymi strąkami. Zawszę. Na mokro, na sucho, na noc w koku, włosy nigdy nie wyglądają dobrze. Produkt wydaje się w konsystencji lekkim mleczkiem ale nie dajcie się zwieść. Jest potwornie wydajny, zapach jest lekki, kosmetyczny.
  • 9 października 2023 o 18:27
    Krem definiujący loki - wzmocnienie skrętu kosztem świeżości
    Zakup tego kremu dokonałam w sklepie Action, gdzie udało mi się go nabyć w atrakcyjnej cenie promocyjnej, wynoszącej około 10 złotych. Cena ta wydała mi się naprawdę przystępna, co skłoniło mnie do zakupu, mającego na celu delikatne wzmocnienie mojego naturalnego skrętu włosów. Na co dzień moje włosy są lekko falowane, zatem była to dla mnie znakomita okazja, by sprawdzić, jak ten konkretny krem wpłynie na ich strukturę i wygląd. Opakowanie kremu skrywa 150 ml produktu i ma formę podłużnej, dosyć pojemnej tuby. Konsystencja kremu jest bardzo gęsta, a jego zapach okazał się być dość przyjemny, choć wydaje się nieco chemiczny. Mimo to nie stanowi to dla mnie żadnego problemu ani przeszkody w regularnym użytkowaniu. Stosuję ten krem po umyciu włosów, gdy są jeszcze mokre i wręcz ociekające wodą, a następnie delikatnie go wmasowuję, ugniatam w kosmyki i owijam włosy w turban, pozostawiając go na około pół godziny, aby skutecznie zadziałał. Efekty korzystania z tego kremu okazały się zróżnicowane. Widoczne jest wzmocnienie skrętu, który staje się bardziej wyraźny i podkręcony, co mnie cieszyło szczególnie. Niestety, dostrzegłam jednak pewien istotny minus - krem wydaje się obciążać włosy, niezależnie od ilości produktu, którą zastosuję. Dodatkowo, zauważyłam, że moje włosy szybciej stają się przetłuszczone, tracą świeżość i blask. Już po kilku godzinach od użycia kremu wydają się przyklapnięte i pozbawione zdrowego lśnienia. Korzystam z tego produktu od czasu do czasu, lecz zastanawiam się, czy zdecyduję się na jego regularne stosowanie z uwagi na ten specyficzny aspekt, który jest dla mnie istotny. Pomimo korzystnych efektów dotyczących wzmocnienia skrętu, nie chciałabym rezygnować z naturalnego blasku i świeżości moich włosów, dlatego decyzja o dalszym użytkowaniu będzie wymagała przemyślenia.
    Zalety:
    • Przystępna cena - krem jest dostępny w atrakcyjnej cenie promocyjnej, co zachęca do zakupu.
    • Wzmocnienie skrętu - produkt skutecznie wzmacnia naturalny skręt włosów, sprawiając, że stają się bardziej podkręcone i wyraźne.
    • Pojemne opakowanie - tubka kremu zawiera aż 150 ml produktu, co gwarantuje długi okres użytkowania.
    Wady:
    • Obciąża włosy - krem, mimo swoich zalet, wydaje się obciążać włosy, co sprawia, że stają się one szybciej przetłuszczające i tracą naturalny blask.
    • Możliwe przyklapnięcie włosów - po kilku godzinach od użycia kremu włosy wydają się przyklapnięte i pozbawione świeżości.
    • Zapach z lekkim tonem chemicznym - chociaż krem ma przyjemny zapach, może wydawać się nieco chemiczny, co niektórych użytkowników może nieco zaniepokoić.
    weraph
    31 maja 2021 o 12:22
    Tanio i efekty są ok:)
    Czego można się spodziewać po kremie za kilka złotych? Właśnie tego! Krem z Action kupiłam, bo skład nie najgorszy, cena extra:) Konsystencja w sam raz, zapach taki kosmetyczny. Używam go zazwyczaj do reanimacji w dni kiedy nie muszę mieć trubozdefiniowanych loków, ale nie mogę sobie pozwolić na szopę, bez stylizatora:) Nakładam wielkość 1-2 orzechów laskowych na wilgotne włosy i ugniatam. Jeśli wyjdą sucharki to rozgniatam, ale w sumie rzadko wychodzą. Daje bardzo naturalny, ale jednak ujarzmiony look, chodzę tak do pracy, na zakupy jest ok:)
    • efekty
    Wady:
    • opakowanie, nie widać kiedy się kończy, trudno wycisnąć do końca
  • 15 marca 2021 o 11:56
    Sympatyczny
    Krem kupiłam w Action za parę złotych, co bardzo mnie uszczęśliwiło, bo nie tak łatwo znaleźć tanie fajne kosmetyki do kręconych włosów. Po zastosowaniu jednak mój entuzjazm trochę osłabł - co prawda po pierwszym użyciu miałam mega goodhairday, ale już potem ani razu nie udało mi się go powtórzyć w takim stopniu, więc to może nie była do końca zasługa kremu;) Krem jest wydajny, mam włosy sporo za ramiona, a wystarcza mi porcja wielkości cukierka :) większe ilości grożą przyklapem i przetłuszczeniem. Krem ma fajną konsystencję i delikatny zapach, wgniatam go w ociekajace włosy, na które potem jeszcze leci żel, bo na samym kremie niestety włosy szybko mi się prostowały. Krem nie daje spektakularnych efektów, ale jednak trochę ten skręt podbija i zmniejsza puch, więc nie jest taki całkiem zły. Myślę, że za tę cenę pewnie znów go kupię, żeby stosować od czasu do czasu :)