Balsamy do ciała

Nivelazione Multi-Oil Help, Bio-indukcyjny silnie regenerujący balsam do ciała

Mirriam
    19 czerwca 2022 o 13:04
    Rewelacyjny balsam sos dla skóry
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Stosowałam na skórę podrażniona słońcem, trochę łuszcząca i wysuszona. Rewelacyjny! Balsam gęsty, bez zapachu nie przytłacza, bardzo szybko się wchłonął, myślę że przy regularnym stosowaniu skóra będzie bardzo nawilżona na co najmniej dzień / dwa. Obecnie nie znam nic lepszego, skóra wypiła ten produkt. Daje ukojenie i suchy film, nie lepi się. Polecam wszystkim z wysuszona skóra, z przesuszonymi kolanami i łokciami, wrażliwą i skłonna do podrażnień. Na następny dzień skóra nadal dobrze wygląda. Kupiłam już zapas na przyszłość.
    Zalety:
    • Bardzo dobrze się wchłania
    • Konsystencja bardzo bogata
    • Wydajny
    Wady:
    • Na razie brak
    Drogeria Natura
    AnnaBn
    12 kwietnia 2022 o 12:16
    Rewelacja
    Tak jak obiecuje producent jest to szybka pomoc dla suchej skóry. Bardzo szybko się wchłania, nie zostawia żadnych plam na ubraniach. Rewelacyjnie nawilża i regeneruje skórę, zwłaszcza przy codziennym stosowaniu. Wielki plus za to, że jeśli nie stosuje się tego balsamu codziennie nie ma efektu "odstawienia" i skóra nie jest jeszcze bardziej sucha, co zdarzało się przy balsamach popularnych marek. Do zakupu zachęcił mnie skład zawierający dużo olejów pochodzenia naturalnego. Kupiony w Hebe, z którego niestety chyba zniknął :/ Ma dość specyficzny dla mnie przyjemny zapach, przypominający męskie kosmetyki z piżmem (?), dla niektórych może być problematyczny.
    Zalety:
    • Bardzo dobrze nawilża i regeneruje skórę,
    • Szybko się wchłania,
    • Nie "uniezależnia" skóry.
  • 12 stycznia 2021 o 21:25
    Będąc w drogerii na zakupach uzupełniających braki w kosmetykach pielęgnacyjnych natrafiłam na nowości od marki Nivelazione. Piękne, kolorowe opakowania od razu przykuły moją uwagę. Zdecydowałam się na zakup tego balsamu z uwagi na ciekawy skład zawierający mnóstwo maseł i olei. Balsam doskonale nawilża, zapewnia uczucie gładkiej i miękkiej skóry a przede wszystkim te efekty są długotrwałe. OPAKOWANIE Opakowanie to smukła i wysoka butelka wykonana z plastiku. Nie widzimy na bieżąco zużycia, jednak pod światło możemy co nieco podejrzeć. Została wyposażona w pompkę, dzięki czemu dozowanie jest szybkie i komfortowe. Grafika ogranicza się jedynie do napisów na wyrazistym nieco ognistym tle, które określają główne funkcje, składniki aktywne i stanowi ciekawe połączenie. Z tyłu znajduje się dokładny opis produktu. . BALSAM W okresie jesiennym moja skóra staje sie przesuszona, szorstka, odczuwam dyskomfort, który towarzyszy mi podczas tych chłodniejszych dni. Dlatego w pielęgnacyjnej rutynie wprowadzam zmiany i zamiast lekkich mazideł stosowanych w okresie letnim wybieram bogatsze specyfiki mające na celu dogłębne nawilżenie, odżywienie i przede wszystkim ochronę. Balsam ma aksamitną, treściwa i bogatą konsystencję. jest to mocno nawilżający i odżywczy produkt. Posiada białą barwę i przyjemny, neutralny zapach , który nie powinie nikomu przeszkadzać, nie będzie się też gryzł z perfumami. Po nałożeniu dość szybko się wchłania, jednak nie do matu a pozostawia przyjemna, delikatną warstewkę, która chroni skórę przed wysuszeniem. Daje jakby lekko oleiste wykończenie, ale w żadnym wypadku nie jest ono tłuste czy lepkie. Uczucie nawilżenia utrzymuje się przez długie godziny - produkt więc naprawdę dobrze nawilża (mam skórę normalną, ale osoby ze skórą sucha, której jest dedykowany również powinny być z niego zadowolone). Skóra miękka, gładka i wyraźnie odżywiona. Zniknęło uczucie suchości i dyskomfortu a skóra jest w zdecydowanie lepszej kondycji.  Drobne przesuszenia szybciej zniknęły i przy regularnym stosowaniu nie mam już z nimi problemu. Dodatkowymi plusami jest spora pojemność, niska cena i to, że wspieramy naszego rodzimego producenta. Cena to ok. 15 zł za 400 ml balsamu, jest to dobra oferta. Wydajność jest  w normie - stosowany 2 razy dziennie wystarczył mi na prawie miesiąc. Skład jest wyjątkowo bogaty: wysoko, bo na drugim miejscu jest gliceryna, na trzecim olej słonecznikowy, masło shea, oliwa z oliwek, olej rycynowy, olej z nasion kukurydzy, olej sezamowy, olej makadamia, olej sojowy, co daje wyjątkowo odżywczy koktajl dla naszej skóry. PLUSY delikatny zapach przyjemna, aksamitna konsystencja szybko się wchłania świetnie nawilża, odżywia, wygładza i regenruje wydajny tani polska marka dobra dostępność
    Drogeria Jasmin