Kremy i maski do rąk

Delia Good Hand, Krem do rąk, S.O.S. `Regeneracja i odżywienie`

Giemzka
    19 kwietnia 2024 o 10:44
    Slabo nawilza
    Krem kupiła razem z zestawem produktów do paznokci w popularnym supermarkecie. Opakowanie w żaden sposób się nie wyróżnia, to zwykła pomarańczowa tubka mieszcząca 75ml produktu. Etykieta choć czytelna nie zachęca do przeczytania ze względu na zawarcie na niej zbyt dużej ilości różnych czcionek. Producent zapewnia że Krem to istne S.O.S dla dłoni. Ma je regenerować i odżywiać a także chronić przed czynnikami atmosferycznymi. W składzie ma oleje: bawełniany i sojowy, maslo shea, ekstrakt z płatków róży i witaminę E. Konsystencja kremu jest dość gęsta ale lekka. Produkt szybko się wchłania i nie zostawia uczucia lepkości na skórze ani tłustego filmu. Zapach jest delikatny, nienachalny choć utrzymuje się dłuższy czas. Ani nie jest dla mnie nieprzyjemny allni specjalnie mi się nie podoba. Niejaki. Jeżeli chodzi o działanie to mam wrażenie że bardzo slabo nawilża. Mam dość sucha skórę dłoni a po użyciu kremu już po kilku minutach nie widzę działania. Mam wrażenie że w ogóle nie nałożyłam żadnego produktu. Nawet przy częstym i regularnym użyciu nie widać efektu nawilżenia ani odżywienia. Produkt jest zbyt delikatny by nazwać go S.O.S dla skóry
  • 5 kwietnia 2024 o 15:49
    Bardzo fajny potrafi zaskoczyc
    Krem w miękkiej tubce bardzo poreczna i podręczna do torebki i nie tylko. Szata graficzna czytelna kolor wow nawet jak się zagubi w torebce to raczej szybko się znajdzie :)) 75 ml pojemności zapach którego nie potrafię określić ale jest ok. Konsystencja bardzo lekka, wydajny. Mega szybko się wchłania i szczerze nawet po detergentach itp skóra gdy jest bardzo wysuszona tutaj w moment jest gładka miękka i jskby nawilzona aż błyszczy. Nie zostawia lepkiej czy tłustej warstwy. Dla mnie rewelacyjny nie myślałam, że aż tak mnie zaskoczy
  • 11 września 2023 o 11:47
    Z moją skórą sobie nie radzi
    Kremy do rąk to produkty, które zużywam w ilości hurtowej. Mam skórę ciała wrażliwą, atopową, a dłonie są częścią u mnie najbardziej problematyczną. To właśnie na nich w pierwszej kolejności objawiają mi się wszelkiego rodzaju alergie. Robią się podrażnione, swędzące, szorstkie a skóra dość mocno się łuszczy. Doprowadzenie ich do porządku zajmuje mi często wiele dni, dlatego krem do rąk jest kosmetykiem, z którym praktycznie się nie rozstaję. Zawsze mam jakąś tubkę na biurku, w torebce a jeszcze inną na stoliku nocnym. Widząc więc napis na opakowaniu 'S.O.S regeneracja nawilżenie' od razu przychodzi mi myśl, że to coś dla mnie, bo tego w końcu potrzebuję. Czy Good Hand marki Delia dał sobie radę z moimi problematycznymi dłońmi? No nie do końca. Zacznę może od konsystencji, bo to właściwie po niej jestem w stanie, już nawet po kilku użyciach, stwierdzić, czy krem się u mnie sprawdzi. Tu mamy konsystencję lekką, która nieźle się wchłania i ma przyjemny, nienachalny zapach. Krem jest jednak zbyt lekki, aby poradzić sobie z dużą szorstkością. Niweluje suchość na zbyt krótki czas, aby było to dla mnie odczuwalne. Producent obiecuje nawilżenie, regenerację skóry, szczególnie po stosowaniu alkoholowych środków do dezynfekcji, a także uzyskanie jedwabistej miękkości skóry. Niewiele z tych obietnic przełożyło się u mnie na rzeczywistość. Nawilżenie utrzymywało się bardzo krótko, często musiałam ponawiać aplikację, nawet po kilkunastu minutach, bo po pierwszej warstwie kremu ślad po nim zanikał. Biorę poprawkę na to, że moja skóra jest wyjątkowo wymagająca, ale jeśli ktoś obiecuje mi nawilżenie i regenerację, to chciałabym taki efekt w jakimkolwiek stopniu otrzymać. Tak naprawdę w moim odczuciu to po prostu lekki krem, z którego będą zadowolone osoby ze skórą normalną. Taką, która nie wymaga dużego nawilżenia a jedynie delikatnej, ochronnej warstwy po umyciu rąk. Posiada w swoim składzie olej z bawełny, masło shea, witaminę E oraz ekstrakt z płatków róży, ale ja ich mocy na własnej skórze nie odczułam w zauważalnym stopniu, nawet po zużyciu całego opakowania. Kiedy skóra miała się przez chwilę trochę lepiej, to wtedy faktycznie widziałam, że nieco dłużej siedzi na skórze i coś robi, ale przy moim typie skóry problem suchości i szorstkości dotyka mnie na tyle często, że nie mogłam się tym zbyt długo cieszyć. To po prostu nie jest krem dla skóry problematycznej. Samo jego stosowanie, dzięki zapachowi i lekkości, było całkiem przyjemne. Zostawiał na niej delikatną warstwę ochronną, ale u mnie nie miał szans się długo utrzymać, moja skóra wypijała dosłownie wszystko. Pomimo niskiej ceny i przyjemnej aplikacji nie wrócę do niego, dla mnie to po prostu za mało.
    Zalety:
    Wady:
    • słabo zauważalne efekty, brak nawilżenia czy regeneracji
    • nie radzi sobie z większą suchością czy szorstkością
    azile18
    22 maja 2023 o 18:41
    Niepozorny
    Krem znajduje się w miękkiej tubce z cienkiego i elastycznego plastiku, bardzo łatwo dzięki temu można dozować go do ostatniej kropli. Konsystencja jest lekka, niezbyt gęsta, łatwo rozprowadza się na skórze. Krem w ekspresowym tempie się wchłania i nie pozostawia lepiej warstwy. Skóra natychmiast jest nawilżona i bardzo miękka. Moim suchym dłoniom przynosi bardzo przyjemne i szybkie ukojenie. Zapach masła shea w połączeniu z płatkami róż daje tak cudowny efekt, że po każdym użyciu nie mogę się powstrzymać by nie wąchać swoim rąk. Przy częstym myciu rąk to zbawienie. Jak za tak niską cenę nigdy nie miałam lepszego kremu. Warto mieć go przy sobie w torebce, zwłaszcza zimą.
    Zalety:
    • Regeneruje i nawilża
    Wady:
    • Dostępność
    Otrzymałam do testów od marki/producenta