Kremy na noc

OnlyBio Anti Age Elixir, Odbudowujący krem do twarzy na noc `Bakuchiol & awokado`

marys09
    9 stycznia 2022 o 15:47
    Bardzo przyjemny na noc dla skóry mieszanej
    Moja cera jest mieszana, ze skłonnością do niedoskonałości i zaczerwienień. Walczę z tym odpowiednimi substancjami aktywnymi w formie serum. Od kremu oczekuję dobrego nawilżenia, złagodzenia, ale jednocześnie braku zapychania i obciążania skóry. Kremy tego tylu stosuję raczej wyłącznie na noc, na dzień używam filtrów. Na początku duży plus za opakowanie, jak zawsze w przypadku OnlyBio, wygodna pompka typu airless, która dobrze zgrywa się z formułą kremu. Do tego dobry naturalny skład. Formuła kremu jest przyjemna, aksamitna. Dobrze się rozprowadza, bez smug i ciągnięcia skóry. Zapach przyjemny, nie dominujący. Sprawdza się również w połączeniu z różnymi typami serum. Co do działania - dobrze nawilża, pozostawia bardzo lekki film na skórze, który absolutnie mi nie przeszkadza. Zauważyłam też wyrównanie kolorytu po nocy z kremem na twarzy. Cera jest wygładzona, miękka w dotyku. Nie zauważyłam działania przeciwzmarszkowego, ponieważ nie mam jeszcze widocznych oznak starzenia skóry. Ale też nie tego szukałam. Szukałam dobrego nawilżenia i je otrzymałam. Jest to krem, który nawilża nieco intensywniej niż Hydra Mocktail i dlatego sprawdził mi się lepiej szczególnie jesienią. Jest szansa, że jeszcze do niego wrócę, jeśli nie znajdę nic nowego bardziej interesującego.
    Zalety:
    • opakowanie z pompką typu airless
    • dobry i naturalny skład
    • aksamitna kremowa formuła
    • dobrze się rozprowadza
    • przyjemny zapach
    • dobrze łączy się z różnymi typami serum
    • dobrze nawilża
    • pozostawia bardzo lekki film na skórze
    • wyrównuje koloryt, uspokaja lekkie podrażnienia
    • wygładza, zmiękcza cerę
    • przystępny cenowo
    Wady:
    • Nie zauważyłam
  • 7 stycznia 2022 o 19:33
    Idealny towarzysz dla skóry w trakcie kuracji retinolowej, choć wolę go na dzień, bo na noc za lekki
    Krem jest bardzo dobry, ale dla mojej mieszanej, dojrzałej skóry, przesuszonej retinolem znacznie lepszy na dzień. OPAKOWANIE Znakomity opis wszystkich składników i ich pochodzenia. Plastikowa, czarna butelka z pompką. Działa dobrze. SKŁAD Bardzo mi się podoba. Nie jestem fanką naturalnych składników na tyle, że wszystko musi być naturalne. Ale jak jest i działa - to dlaczego nie? W składzie olej z awokado oraz bakuchiol. Bakuchiol (roślinny "retinol") dość daleko w składzie i nie wiadomo ile go jest, ale dla mnie to bez większego znaczenia, bo stosuję "prawdziwy" retinol (wit. A). Jest też skwalan i wit. E. Składniki nie są bardzo wyszukane, ale krem ma być odbudowujący i myślę, że taką rolę pełni. KONSYSTENCJA i ZAPACH Bardziej emulsja niż krem. Świetnie się nakłada, szybko się wchłania. Ma kwiatowy zapach, którego nie mogę zidentyfikować. Raczej przyjemny, ale niepotrzebny. Wolałabym bez zapachu, zwłaszcza, że utrzymuje się długo. DZIAŁANIE Krem ma być na noc. Dla mojej dojrzałej skóry w trakcie kuracji retinolowej na noc jest zbyt lekki. Choć może być jeśli wzmocniony jest olejkiem i serum nawilżającym. Natomiast jest świetny na dzień. Skóra natychmiast robi się gładka, aksamitna w dotyku, komfortowo nawilżona. Bardzo dobry pod krem z UV i pod krem BB. Krem jest raczej z tych lekkich. Dla dojrzałej skóry, zwłaszcza przesuszonej, jako jedyny produkt raczej będzie niewystarczający, ale jako jeden z elementów kilkustopniowej pielęgnacji sprawdza się świetnie.
    Zalety:
    • skład
    • skóra aksamitna, gładka, nawilżona
    Wady:
    • zbyt lekki na noc dla dojrzałej skóry
    • niepotrzebny zapach
  • 19 października 2021 o 0:59
    Zmieniony skład czy popsuta seria?
    Kupiłam znów, po jakimś czasie, bo poprzednio byłam nim zachwycona. Opakowanie inne, ładniejsze- białe zamiast brązowego. Zapach też inny-odpychający. Pierwsze naciśnięcie i poleciała rzadka, biała woda. Nałożyłam na skórę i poczułam pieczenie twarzy. Na tą chwilę nie polecam. Będę używać i napiszę za jakiś czas, ale jestem negatywnie zaskoczona.
    Maoe
    22 kwietnia 2021 o 12:44
    To mój ulubieniec
    Nie zliczę ilości opakowań które zużyłam. Moja sucha skóra pokochała ten krem i zawsze mam go w zapasie. Uwielbiam testować nowe produkty do pielęgnacji, jednak odkąd odkryłam ten krem zawsze jest w mojej lodówce. To on potrafi nawilżyć i uspokoić kiedy pojawia się mega suchość. Bakuchiol poprawia koloryt i zmniejsza pory, mimo że producent nie podaje jego stężenia widzę różnicę w wyglądzie skóry. Krem wchłania się do matu, zupełnego matu co nie wszystkich zadowoli, ja nie lubię czuć powłoki na skórze i takie wykończenie mi odpowiada. Delikatne napięcie, jakby ściągnięcie skóry też mnie nie przeraża, bo widzę jak ładnie prostują się zmarszczki na czole. Tak jak pisałam testuję wiele kosmetyków z różnymi substancjami czynnymi ale ten krem mnie ratuje gdy skóra potrzebuje więcej nawilżenia. Stosowałam również krem na dzień z tej serii, skład podobny w nieco innej kolejności i niestety nie zrobił na mnie takiego wrażenia. Zapach tej serii nie do końca mi odpowiada, jednak nie utrzymuje się długo i przyzwyczaiłam się już do niego.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Napina skórę
    • Poprawia koloryt
    • Zwęża pory
  • 24 stycznia 2021 o 15:16
    Dla tych co nie mogą stosować retinolu. Nawilża i wygładza.
    Krem zaskakująco przypadł mi do gustu. Nie zapycha mojej skóry skłonnej do wszelkich niedoskonałości. Tworzy na twarzy delikatną warstwę, która wchłania się po jakimś czasie. I rano mam skórę jak nową, widocznie nawilżoną i zregenerowaną. Można stosować między zabiegami medycyny estetycznej bo zupełnie nie podrażnia cery jak retinol. Mogę się przyczepić do konsystencji, bo ciężko rozsmarować na twarzy i może zostawiać białe ślady. Ale że jest do stosowania na noc da się to wybaczyć. Brakuje też informacji o stężeniu bakuchiolu w produkcie.
    Zalety:
    • naturalny skład
    • w przeciwieństwie do retinolu jest delikatny w działaniu
    • nawilżenie
    • regeneracja skóry
    • nie zapycha
    • większa pojemność od innych produktów - 50 ml
    Wady:
    • brak podanego stężenia bakuchiolu
    • nie bardzo widać poziom zużycia kosmetyku

Zobacz także inne Kremy na noc