Cienie do powiek

Glam Shop GlamBOX, Paleta cieni do powiek `Niebieski 2020`

Ixip11
    14 listopada 2024 o 15:41
    niebieski szał paletkowy
    Jeżeli ktoś używa takich cieni to jak najbardziej będzie zadowolony. W pracy makijażystki często sięgam po tą paletkę. Cienie przyjemnie się blędują folie i błyski też super wyglądają na oku Różnorodna gama kolor niebieskiego pozwala na fajne i zwariowane makijaże, ombre cieniowania itp.
    Zalety:
    • kolory
    • intensywność
  • 30 września 2022 o 11:41
    Mega!
    Bardzo lubię eksperymentować z makijażem i zdecydowałam się na tę paletę, ponieważ uwielbiam cienie z Glamshopu. I jak zwykle: bardzo dobra jakość, BARDZO mocny pigment zarówno błysków jak i matów, ale też, niestety, osypywanie się cieni. Polecam naprawdę uważać przy aplikowaniu, ponieważ osypanie się granatowego cienia na policzek może się źle skończyć :D Poza tym, ta paleta jest naprawdę niebieska. Nawet cień, który wygląda na biały, ma w sobie niebieskie drobiny, więc kupując ją warto ogarnąć czy dobrze nam w takiej gamie kolorystycznej.
    Zalety:
    • bardzo mocny pigment
    • małe, poręczne opakowanie z lusterkiem
    • piękne kolory
    Wady:
    • cienie się osypują
    • paleta nie nadaje się do użytku codziennego
  • 30 września 2020 o 17:54
    Cudowna niebieska paleta
    Ultramaty glam shop są bardzo specyficzne i trzeba nauczyć się z nimi pracować. Osypują się ale za to mają nieziemski pigment i rozcierają się do chmurki. Najlepiej najpierw wykonać makijaż oczu a dopiero potem twarzy. Błyski są przepiękne. Moim faworytem jest zdecydowanie paryski - kolor czystej mieniącej się w słońcu wody. Paleta jest porządnie wykonana i dobrze wykrojona. Jakość wykonania palet glam shop zdecydowanie się polepszyła. Bardzo polecam wszystkim fankom niebieskości.
    Zalety:
    • Cena adekwatna do jakości
    • Przepiękne kolory
    • Nieziemskie błyski
    • Napigmentowane maty
    • Lusterko
    Wady:
    • Osyp cieni
  • 25 czerwca 2020 o 15:37
    Smerfowy raj czyli mogło być gorzej
    Kupując te paletę warto mieć na względzie kilka rzeczy, aby potem nie ulec rozczarowaniu: 1. Paleta NIE jest wariacją na temat koloru niebieskiego. Ta paleta JEST niebieska. I to bardzo. 2. Maty z dziewiątek zazwyczaj są suchawe i się sypią, ale co innego, gdy osypie się cielisty beż, a zupełnie co innego, gdy będzie to granat 3. Błyski z glam shopu są ekstremalnie intensywnie i tak jest tez tutaj Ja o tym wszystkim wiedziałam, kupując tę paletkę kierowałam się wrażeniem, jakie wywarły na mnie błyski oraz tym, że jeszcze takiej nie mam i że czasami lubię poeksperymentować ale miałam świadomość, że nie będzie to moja codzienna propozycja makijażowa A więc - cienie matowe są takiej jakości jak w większości pozostałych dziewiątek, czyli suchawe i sypiące się. mamy od pastelowych błękitów po bardzo intensywny chabrowy (ładny odcień) i coś pomiędzy ultramaryną i morskim (dosyć podobny jak ten najciemniejszy w lagunie). Lotne, generalnie nieźle się blendujące (przy minimalnej ilości na pędzlu w przypadku tych ciemnych) - cienie błyszczące są bardzo intensywne, nawet ten najjaśniejszy (swoją drogą jest śliczny). warto mieć na nie jakiś pomysł, wpleść je w bardziej neutralne tony ponieważ łatwo z nimi przesadzić ocierając się o tandetę Oczywiście, mogłabym oczekiwać jakiś bardziej wyszukanych odcieni, te tutaj są dosyć oczywiste, jaskrawe, smerfowe. Błyski też są takie jednowymiarowe, można byłoby pokusić się o jakieś lekkie duochromy ( w innych dziewiątkach są takie miłe niespodzianki), ale i tak nie żałuję zakupu. Finalnie da się zrobić makijaż, w którym nie wstydzę się pokazać ludziom a te cienie błyszczące są na prawdę ładne. Myślę jednak, że paletka jest bardziej dla lubiących zabawę makijażem lub/i fanatyków niebieskiego, niż dla osób poszukujących funkcjonalnych rozwiązań. Warto jeszcze dodać, że ten śliczny jaśniutki błękitny błysk fruwa jednak po całej twarzy i ciężko to niestety opanować, chyba najlepiej jest potraktować go na klej
    Zalety:
    • Generalnie niezła jakość jak na niebieskie cienie
    • ładne błyski
    Wady:
    • trzeba bardzo uważać na osyp
    • drobinkowe błyski migrują:(