Olejki do kąpieli i pod prysznic

Natura Eko Żel pod prysznic wegański olejkowy `Ekstrakt z żurawiny i olejek z drzewa herbacianego`

• 2 listopada 2021 o 23:52
    Ledwo go wymęczyłam
    Dawno nie zaglądałam do Natury i nawet nie wiedziałam, że ma ona w swojej ofercie takie żele. Swój egzemplarz otrzymałam w prezencie i ucieszyłam się widząc napis "olejkowy", bo bardzo lubię takie produkty. Niestety, męczył mnie ten kosmetyk i to okropnie, ucieszyłam się wyrzucając pustą butelkę ;) Żel otrzymujemy w prostej butelce z pompką. Lubię pompki, są dla mnie bardzo wygodne. Opakowanie działa bez zarzutu. Fajna, minimalistyczna szata graficzna, która może i niepozorna, ale pasuje do filozofii eko. Zapach? I tu się zaczyna... Bardzo lubię zarówno żurawinę, jak i olejek herbaciany, więc teoretycznie powinien mi ten zapach podejść. Niestety, pachnie okropnie - bardzo ostry, chemiczno- alkoholowy zapach jak dla mnie. Kojarzy mi się z jakimś przeterminowanym produktem... Nie uprzyjemnia niestety kąpieli. Jeśli chodzi o działanie to też nie jestem do końca zadowolona. Zacznę od tego, że tak konsystencja nijak ma się do słowa "olejkowy" - jest to zwykły, gęsty żel. Bezbarwny, normalnie pieniący się. Myje skórę, łatwo się spłukuje i to wszystko. Nie zauważyłam aby był łagodniejszy dla skóry, niż zwykły żel - wręcz przeciwnie, czasem miałam wrażenie ściągniętej i takiej wyjałowionej skóry. Szkoda, bo przy tych eko-wegańskich obietnicach producenta, myślałam, że będzie skuteczniejszy. Cena, wydajność w normie. Nie kupię ponownie i nie sięgnę po inne warianty, to jest pewne ;)
  • 28 czerwca 2021 o 12:49
    Takie olejki to ja rozumiem :)
    Po żel pod prysznic sięgnęłam w Drogerii Natura był w cenie 5,99 zł więc stwierdziłam warto przetestować to cudo,jednak moje oko przeoczyło jedną ważną informację OLEJKOWY! A ja nie znoszę tego uczucia oblepienia olejkiem,dużo wcześniej testowałam olejkowy żel Bambino w wersji podstawowej i zapachowej które totalnie nie są w moim typie kosmetycznym,jednak okazało się że żurawina i olejek z drzewa herbacianego to świetne połączenie. Opakowanie to ciemna smukła butelka o pojemności aż 380 ml,wygodna pompka,z przodu widnieje etykieta przedstawiająca owoce żurawiny,etykieta w stylu minimalistycznym i klimacie eko,data zużycia od otwarcia to 12 miesięcy. Właśnie dla mnie taka formuła delikatnie olejkowa okazała się niesamowitym odkryciem,moja skóra na ciele jest normalna,nie ma skłonność do podrażnień czy uczuleń,nawet brak balsamu przez parę dni jej nie zaszkodzi ale która z Nas nie lubi się rozpieszczać cudownymi zapachami i nowymi kosmetykami ;). Żel ma ciekawe zapachowe połączenie,kolor jest transparentny żelowy,podczas mycia ciała nie pieni się a fantastycznie w moim odczuciu myje i oczyszcza ciało z trudu dnia codziennego ;)),uwielbiam lato i kąpiele w jeziorze także potrzebuję do codziennego stosowania właśnie takiego kosmetyku. Dodatkowo produkt świetnie się spełnił w roli mydła do dłoni,fajnie oczyszcza i jednocześnie nie przesusza,skóra zarówno dłoni jak i ciała po kąpieli jest miękka,miła w dotyku,przyjemnie nawilżona,nie wystąpiło żadne uczucie ściągnięcia czy dyskomfortu. Podsumowując,fajny produkt,zużywamy już kolejną butelkę i z pewnością nie ostatnią,spodobał się naszej rodzinie na tyle że chcę wypróbować wersję rozmarynową :).
    Zalety:
    • spełnione obietnice producenta myje,odświeża,bardzo fajnie nawilża skórę bez uczucia olejkowego oblepienia
    • cena zapłaciłam w promocji 5,99 zł.
    • składniki pochodzenia naturalnego
    • wygodne opakowanie z pompką
    • nie wysuszył,nie podrażnił,nie uczulił
    • ciekawe połączenie zapachowe żurawina i olejek z drzewa herbacianego
    Wady:
    • niestety ale mamy kontrowersyjny składnik EDTA
  • 25 listopada 2020 o 8:26
    Pierwszy na świecie żel niemyjący pod prysznic.
    Z żelami pod prysznic jak najbardziej lubię eksperymentować i co rusz testuje różne nowości z tej kategorii. Rzadko decyduje się na sprawdzoną już propozycję, a nawet jeśli, to stosuję ją naprzemiennie z czymś zupełnie mi nie znanym. Z kosmetykami marek własnych drogerii Natura nie miałam nigdy żadnej styczności, z tego co kojarzę oczywiście, dlatego stanowiły one dla mnie element ciekawości i potęgowały chęć zakupienia. Ostatnio też zauważyłam mocną intensywność firmy w wypuszczaniu na rynek coraz to nowszych produktów, co wejdę do drogerii po zakupy to zalewa mnie fala wcześniej mi nieznanych propozycji. Tak samo było i z tym żelem, który, nie ma co ukrywać, zachęca i przyciąga, bo dla mnie olejkowe formuły kosmetyków do mycia ciała nie są zbyt znane. Produkt zamknięty został w plastikowej butelce, w której aplikatorem jest czarna pompka. Pojemność opakowania wynosi 380 ml, czyli wcale nie najmniej. Wykonane zostało z ciemniejszego tworzywa, co ma imitować zapewne kosmetyki z bardziej naturalnymi, przyjaznymi środowisku oraz naszej skórze składami. Umieszczono na nim etykietkę w kolorze jasnego beżu, na której znajduje się logo firmy, nazwa produktu, jego właściwości, krótki opis oraz skład. Całość jest dosyć poręczna, a aplikator łatwo można zablokować, aby nic nam się nie rozlało, np. podczas podróży. Żel oparty jest na mocnym detergencie myjącym, czyli SLSie, co dla niektórych może być wykluczające już w momencie zakupu, ja jednak uważam, że tutaj, przy całości i formule kosmetyku, ten składnik jakby zanika i staje się mniej inwazyjny, a co więcej, jest to pierwszy produkt tego typu z tym detergentem, który ani trochę mnie nie podrażnił czy nie wysuszył. Być może dlatego, że dalej w składzie umieszczono glicerynę znaną ze swoich właściwości nawilżających. Nie mogło zabraknąć tutaj także ekstraktu z żurawiny, w końcu jest ona wspomniana nawet w nazwie tego żelu. Ona także nawilża, ale też reguluje nasze PH, uelastycznia naszą skórę i wzmacnia naczynka. Dalej łagodząco-gojący wyciąg z nagietka lekarskiego czy także wspomniany w nazwie produktu olejek z drzewa herbacianego o bogatych właściwościach przeciwzapalnych, przeciwgrzybicznych czy odkażających. Żel stosowany był przeze mnie codziennie, regularnie, podczas każdego mycia. Muszę przyznać, że nazwa ,,olejkowy" ani trochę nie jest przesadzona. Kosmetyk zdecydowanie ma takową konsystencję, bardzo wodnistą, a przy tym treściwszą właśnie tak jak oleje, przecieka przez palce. Ani trochę się nie pieni, a co wiele osób zwraca uwagę i jest to dla nich ważnym czynnikiem przy wyborze tego typu produktu, także tutaj uwaga. Ładnie rozprowadza się po skórze, ale niestety mam wrażenie, że nie pełni swojej podstawowej funkcji, to znaczy... nie myje. Na prawdę, czułam się po zastosowanie tego kosmetyku niedomyta, a jest to bardzo niehigieniczne i niefajne doświadczenie. Nie dość, że nie jest on jakoś super wydajny, bo trzeba zużyć dość sporo pompek na umycie niewielkiego fragmentu ciała, to jeszcze pozostawia uczucie brudu. Z niepieniącymi się żelami pod prysznic już zdążyłam się poznać i nigdy coś takiego mi nie towarzyszyło, także to raczej nie oto chodzi. Nie wiem, trudno mi powiedzieć o co z tym wszystkim chodzi i dlaczego żel pod prysznic nie chce myć. Produkt bardzo ładnie pachnie, chodź delikatnie, to czuć tutaj nutę żurawiny. Niestety, mógł to być naprawdę niezły produkt, ponieważ ma ciekawy, nienajgorszy skład. Nie spełnia on jednaj swojej podstawowej roli, ciało pozostawia niedomyte, a to dyskwalifikuje go już na starcie. Nie powiedziałabym także, że nawilża skórę. Ja po jego zastosowaniu i tak czułam potrzebę aplikacji balsamu. Mimo atrakcyjnej ceny, która na ten moment wynosi mniej niż 8 zł w swojej nieprzecenionej formie, nie mogę go polecić. Ciekawe doświadczenie, ale niestety szukam dalej.
    • Skład
    Wady:
    • Nie domywa ciała
    • Bardzo mało wydajny
    gia125p
    25 lipca 2020 o 17:16
    Nawilżająco - natłuszczające cudo
    Lubicie się smarować oliwką po prysznicu/kąpieli? Po tym żelu nie trzeba! Absolutny hit, supernaturalny, superwydajny, superoszczędzający czas - z natury jestem sucha jak wiór, a po użyciu tego żelu na serio mogę się nie smarować NICZYM i jest bajka. Nawilża turbo, bez ściemy. Polecam, i brata z rozmarynem też!
    Zalety:
    • mega nawilżenie, nawet bez posmarowania się po myciu
    • naturalny, wegański skład
    • bardzo nienachalny zapach
    • cena - w promce niecałe 7 zł za 380 ml
    Wady:
    • Brak. Nie ma żadnych.