Cienie do powiek

Huda Beauty Haze Obsessions, Khaki Haze Eyeshadow Palette Paleta cieni do powiek

• 5 stycznia 2021 o 11:58
    Idealna paleta na co dzień
    Trudno mi wyobrazić sobie lepszą paletkę do codziennego używania. Khaki Haze jest mała, poręczna, zawiera 9 uniwersalnych odcieni, z których część wpada w lekko oliwkowe tony, zatem kolorystyka ta sprawdzi się wszystkim osobom, które lubią tego typu tonację. Jakość i trwałość cieni jest bez zarzutu, wszystkie kolory aplikują się i rozcierają bezproblemowo. Na specjalne wyjścia polecam nakładać cienie połyskujące na klej do brokatu, żeby wydobyć z nich wielowymiarowość błysku.
    Zalety:
    • różnorodność odcieni w jednej palecie
    • jakość, trwałość, łatwość w pracy
    • unikatowa kolorystyka (szczególnie cieni błyszczących)
    • niewielki rozmiar palety (łatwość w przechowywaniu, idealna do podróży)
    • estetyczne opakowanie
    Wady:
    • aby wydobyć jak najwięcej pigmentu z ciemniejszych matów, polecam aplikować je w pierwszej kolejności bezpośrednio na korektor/bazę, a później rozcierać jaśniejszymi kolorami (w odwrotnej kolejności ciemne cienie mogą wypadać na powiece jaśniej niż w opakowaniu)
    • dość wysoka cena za taką gramaturę cieni
  • 23 września 2020 o 20:08
    Totalny zachwyt
    Jestem zakochana w tej paletce i wcale się o to nie podejrzewałam. Kiedy zobaczyłam te paletki u Hudy zastanawiałam się na wersją Purple, ale ostatecznie zdecydowałam się na Khaki, gdyż takich kolorów nie mam w moim rozpustnym zestawie palet. Jest to coś świeżego, jeśli chodzi o kolorystykę. Trochę byłam niepewna, czy takie zestawienie jest dla mnie, ale totalnie zakochałam się w tej paletce. Mam wrażenie, że Huda ciągle poprawia swoje cienie i ma to odzwierciedlenie w tej paletce. Co prawda mnie suche cienie Hudy nie przeszkadzały, ponieważ nie miało to wpływu na jakość pracy, blendowanie, łączenie kolorów. Tu mamy mięciutkie, aksamitne maty. Blendują się do chmurki, ładnie się ze sobą łączą, wręcz stapiają. Kolory są tak dobrane, że wszystko do siebie pasuje, a jednocześnie, jak na 9 kolorów naprawdę różnorodne. Wykonamy nią sporo różnych makijaży. Z matów mamy transferowy brzoskwiniowy róż, dwa brązy, według mnie są zarówno transferowe, jak i na całą powiekę, dwa ciemne cienie, khaki oraz fioletowy brąz. Błyski są obłędne. Przepiękne kolory, których nie sposób opisać :) nietypowe i niepowtarzalne. Jasne złotko z delikatną poświatą jasnego khaki, różowy błysk na bazie khaki, pomarańczo-róż, no dobra, brzmi to bezsensownie. Trzeba zobaczyć na własne oczy. Poza tym z różową drobinką wszystkie idealnie transferują się palcem, już przy jednej warstwie. Różowego trzeba dołożyć, tak 3 razy, żeby był efekt wow. Cienie błyszczące mają bazę kolorystyczną i wielowymiarowe drobinki, czyli wszystko co lubię. Na kleju zyskują turbodoładowanie, choć ja lubię dzienny efekt bez wspomagaczy. Same z siebie pięknie błyszczą, kleją do matów bez problemów, nawet bez korektora. Przy tym cienie tak podbijają tęczówkę, że czuję się jak cyborg :) jasne, ale i ciemne tęczówki wybije na maksa. Bardzo podoba mi się ten efekt. Teochę chaotycznie, ale jestem podjarana:) Dawno żadna paleta tak mnie nie zachwyciła. Love it.
    Zalety:
    • Genialna jakość
    • Nieoklepana kolorystyka
    • Maty to sztosiwo, mięciutkie niczym pianki Marshmallow
    • Przepiękne błyski, wielowymiarowe
    • Brak osypu
    • Brak plam, prześwitów
    • Wszystko co nałożymy z tej palety będzie do siebie pasowało
    • Wykonamy nią różnorodne makijaże
    Wady:
    • Bez wad.