Szampony do włosów

Tołpa
tołpa. łupież. trychologiczny szampon przeciwłupieżowy, 250 ml
Tołpa Dermo Hair Łupież Szampon Trychologiczny do włosów 250 ml
Tołpa Dermo Hair Łupież

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 27 marca 2025 o 9:09
    Szampon od marki Tołpa jest stratą czasu i pieniędzy, nie działa.
    Kosmetyki od marki Tołpa swego czasu częściej gościły w moich kosmetycznych zbiorach, jednak ostatnio mam wrażenie, że regularnie mnie one zawodzą. Nie spełniają one do końca moich oczekiwać, kiedyś zaś byłam ich zdecydowanie większą fanką. Tym razem zdecydowałam się na zakup szamponu przeciwłupieżowego od tego producenta z serii Dermo Hair. Produkt ten udało mi się zakupić stacjonarnie w drogerii Rossmann. Ostatnimi czasy niestety zmagam się z dokuczliwym łupieżem na skórze głowy, dlatego też wszelkie kosmetyki, które miałyby pomóc przy tego typu dolegliwości. Produkt został zamknięty w opakowaniu w formie spłaszczonej butelki wykonanej z przeźroczystego plastiku o pojemności dwustu pięćdziesięciu mililitrów. Na opakowaniu umieszczono etykietkę w kolorach bieli oraz jasnej szarości, na której umieszczono wszelkie, najważniejsze informacje na temat szamponu, takie jak jego nazwa, logo producenta, skład, zalecany sposób stosowania czy opis. Cena regularna kosmetyku wynosi około trzydziestu pięciu złotych. W składzie szamponu umieszczono między innymi kwas glikolowy, pantenol czy ekstrakt z białej wierzby. Produkt ma mleczną, gęstą konsystencję oraz białą barwę. Posiada neutralny zapach. Nie pieni się, dlatego jego stosowanie może być utrudnione. Trudno się go także zmywa ze skóry głowy. Moim zdaniem słabo oczyszcza, praktycznie w ogóle. Nie zapewnia wystarczającego uczucia świeżości. Dodatkowo w ogóle nie radzi sobie z łupieżem, jego stosowanie nie ma na niego żadnego wpływu, dlatego też szampon ten jest stratą czasu oraz pieniędzy. Niestety ale absolutnie nie jestem w stanie polecić tego szamponu. Jest to jednak z gorszych propozycji z tej kategorii z jaką kiedykolwiek miałam okazję pracować. Absolutnie nie chce już powrócić do tego kosmetyku.
    Zalety:
    • Skład
    • Neutralny zapach
    Wady:
    • Konsystencja
    • Nie pieni się
    • Nie oczyszcza
    • Nie odświeża
    • Nie niweluje łupieżu
    • Trudno się zmywa
  • 5 września 2024 o 14:08
    Zapowiadało się dobrze..
    Szampon do włosów z łupieżem od Tołpy zapowiadał się dobrze, ładne opakowanie, trychologiczny. Po użyciu okazał się bardzo tępy i bez odżywki nie da się go przeżyć. Mam wrażenie że włosy mi się częściej przetłuszczają. Szampon nie jest wydajny i bardzo szybko ubywa. Jego formuła jest bardzo gęsta i ciężko się pieni.
    • Formuła
  • 6 sierpnia 2024 o 10:44
    Szampon tołpa
    Miałam duże oczekiwania co do tego szamponu,bo produkty tołpy nie należą do tanich. Wydawał się idealny dla mnie,bo często jak kupię szampon to mnie uczula (swędzenie, łupież), a muszę zmieniać kosmetyki do włosów,bo znowu skóra głowy szybko się przyzwyczaja i borykam się wtedy z większym przetłuszczaniem i świądem. Szampon zapach ma neutralny. Nie jest ani mdlący ani duszący. Przypomina trochę produkty medyczne. Niestety największa wadą tego szamponu to to, że strasznie wysusza i placze włosy. Be odżywki,maski nie ma szans ich potem rozczesac. Ale myje skórę głowy, tylko trzeba się nauczyć go używać. Przez swoją gęsta konsystencje,nie należy zbyt dużej ilości wrzucić w jednym miejscu,bo ciężko go wyszorować. Przez to,że jest bardzo gęsty, starcza na dłużej,bo naprawdę wystarczy niewielka jego ilość aby umyć włosy po odpowiednim rozprowadzeniu go na włosach.
    carly_m
    6 kwietnia 2023 o 21:22
    Straszny rypacz
    Szampon kupiłam w rossmannowej promocji za 20+ zł, ale nawet po obniżce nie jest wart swojej ceny. Czytając etykietę przed zakupem myślałam, że idealnie pasuje do moich potrzeb, jednak już po pierwszym użyciu wiedziałam, że go nie polubię. Tak bardzo wysusza włosy i skórę, że nie byłam w stanie go używać do każdego mycia, więc kupiłam inny szampon i myłam nimi na zmianę. Po umyciu włosy są tępe i nieprzyjemne w dotyku. Nie przynosi ulgi i odpowiedniego oczyszczenia skórze, nadal mam łupież, może nawet większy niż wcześniej. Skóra zaczyna szybko swędzić. W ogóle nie nazwałabym go przeciwłupieżowym. Jedyną zaletą szamponu jest ładny zapach. Konsystencja gęsta i musiałam go rozcieńczać wodą, ciężko się rozprowadza, ale dobrze pieni i spłukuje. Nie miałam żadnej przyjemności w jego używaniu.
  • 3 marca 2023 o 15:17
    Szampon przeciwłupieżowy
    Kupiłam ten produkt mężowi który ma normalna skórę i normalne włosy, nie żadne przetłuszczające czy inny rodzaj , pojawił się łupież i kupiłam ten produkt i co się okazało? Że szampon jeszcze bardziej pogłębił problem, po dwóch tygodniach kupiłam inny szampon, o połowę tańszy i już po pierwszym użyciu była mega zauważalna różnica. Nie polecam tego szamponu
    Zalety:
    • Jak się okazało zadnych
    Wady:
    • Źle się pieni, wzmaga problem, jest drogi