Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Elemis Pro-Collagen Energising Marine Cleanser Żel oczyszczający do twarzy

• 7 stycznia 2024 o 22:17
    Bardzo udany cleanser, usuwa makijaż
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Używałam kliku produktów marki Elemis i większość mnie rozczarowała, więc i do tego podchodziłam z rezerwą, a okazał się hitem. Zużyłam próbkę 30ml jako drugi krok oczyszczania, ale użyłam go też w pojedynkę, myjąc twarz dwukrotnie. Już przy pierwszym myciu makijaż był niemal całkowicie zmyty, przy drugim razie usunęłam resztki makijażu oczu. Poradził sobie doskonale, nie szczypał w oczy, a cera po umyciu nie była ściągnięta. Ma delikatną i przyjemną konsystencję, zapach typowy dla serii Marine. Żel super sprawdza się w połączeniu ze szczoteczką soniczną. Gdyby nie wysoka cena, kupiłabym ponownie. Będę polować na promocje!
    Zalety:
    • Skuteczność, delikatnie oczyszcza, zmywa makijaż, bez podrażnień oczu, pozostawia skórę nawilżoną
  • 9 kwietnia 2023 o 6:43
    Jest naprawdę fajny!
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Mialam przyjemność używać miniaturkę tego produktu o pojemności 30 ml. Jest to idealna opcja do przetestowania. Żel podczas używania zmienia się w biała emulsję i podczas kontaktu z wodą zmienia się w delikatną piankę. Po zastosowaniu nie odczuwam pieczenia, swędzenia czy ściągnięcia. Buzia jest bardzo dobrze oczyszczona, wygładzona oraz przyjemnie odświeżona! Bardzo fajnie się u mnie sprawdził.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Działanie
  • 20 września 2022 o 20:05
    lubimy się
    Dla mojej cery mieszanej ten żel okazał się bardzo przyjemny. Sam produkt jest gęsty, wystarczy niewiele kosmetyku, aby dobrze umyć twarz. Żel ma delikatny zapach, lekkie morskie zabarwienie, a w dotyku wydaje się bardzo śliski. Cera po umyciu tym produktem jest dobrze oczyszczona i odświeżona. Nie zauważyłam u siebie efektu ściągnięcia, lub nawet wysuszenia. Największym plusem jest to, że wacik po tonizowaniu jest czysty, a to oznacza, że żel spełnia swoje podstawowe zadnia. Ogólne wrażenia są bardzo pozytywne, natomiast znam wiele innych podobnych produktów spełniających te zadania, które znacznie mniej kosztują. Może jeszcze kiedyś się skuszę na ponowny zakup, jeśli spotkam promocję ;)
    Leelo1
    21 lipca 2022 o 22:29
    Dobrze oczyszcza
    Miniaturkę tego żelu znalazłam w jednym z beauty boxów. Jest to drogi produkt dlatego byłam ciekawa czy cena idzie w parze z jakością. Ma konsystencję żelu, która po kontakcie z wodą zmienia się w białą emulsję. Mam cerę mieszaną, w dodatku wrażliwą. Rzadko który żel się u mnie sprawdza. Albo jest tak delikatny, że nie usuwa mi zanieczyszczeń, albo mnie podrażnia lub daje okropne uczucie ściągnięcia. I tu zaskoczenie. Cera jest po nim bardzo dobrze oczyszczona, wygładzona, ale bez uczucia ściągnięcia czy podrażnienia. Nawet rano po przebudzeniu czuję, że jest jeszcze matowa. Jest to produkt bardzo wydajny, mała ilość wystarczy, żeby umyć twarz. Mimo tego nie wiem czy do niego wrócę, bo cena jest bardzo wysoka za pełnowymiarowy produkt.
    Zalety:
    • Bardzo dobrze oczyszcza
    • Wydajny
  • 6 czerwca 2022 o 10:56
    Świetny żel
    Elemis – Pro-Collagen Energising Marine Cleanser – Żel oczyszczający Elemis Pro-Collagen Energising Marine Cleanser to delikatna, a zarazem skuteczna formuła o wyjątkowej żelowej konsystencji, która odświeża i rewitalizuje cerę. Usuwa zanieczyszczenia i osady, zmywa makijaż i zanieczyszczenia, nadając cerze blask i naturalny wygląd. W składzie znajdziemy takie składniki jak: algi brązowe (Padina pavonica), Dermochlorella, miłorząb japoński, algi czerwone (Porphyridium cruentum), kompleks ekstraktów z kakao i słonecznika, absoluty róży i mimozy. Kosmetyk już od pierwszego użycia bardzo przypadł mi do gustu. Delikatny żel, świetnie domywa wszelkie zanieczyszczenia na skórze pozostawiając ją czystą i promienną. Skóra jest po nim napięta, i ujędrniona. Żel świetnie się pieni, zmieniając konsystencję na kremową piankę. Skóra po żelu od Elemis jest miękka i delikatna w dotyku. Produkt pozostawia naprawdę bardzo przyjemne odczucie po zastosowaniu. Twarz po myciu jest idealnie nawilżona! Nie ma tu uczucia ściągnięcia. Żel nie szczypie w oczy i przyznaje, że jest to jeden z bardziej luksusowych produktów do oczyszczania jaki miałam przyjemność testować. Do tego mamy tu przepiękny, ja nazwę go, mgiełkowy zapach, który świetnie współgra z produktem. Jedyny minus tego kosmetyku to jego cena. Waha się ona od około 130 zł do nawet 180 zł w zależności od sklepu, za pojemność 150 ml. Miniatura 30 ml to koszt około 60 zł.