Balsamy do ciała

Venus XOXO, Odżywczy balsam do ciała `Ekstrakt z miodu & masło shea`

• 4 lipca 2024 o 21:40
    Balsam dobry na przesuszoną skórę
    Balsam otrzymałam w prezencie i już od pierwszego użycia bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Zamknięty w plastikowej tubie, mniej wygodny w dozowaniu, niż przy użyciu pompką. Jednak sam balsam ma przyjemny lekko miodowo - malinowy zapach. Konsystencja kremowo-masełkowa. Bardzo łatwo się rozprowadza i tak samo dobrze wchłania, nie pozostawiając tłustej formuły. Przyjemnie koi i wygładza skórę, nie klei się. Dobrze radzi sobie z suchą skórą, doskonale nawilża i lekko natłuszcza, dzięki czemu skóra jest lepiej chroniona i zabezpieczona przed nadmiernym uwalnianiem wody. Skóra po nim jest jedwabista, odżywiona i wygładzona. Bardzo dobry kosmetyk w przystępnej cenie, dostępny min. w drogerii Rossmann. Na pewno sięgnę po niego ponownie, bo bardzo pozytywnie mnie zaskoczył i spełnił moje oczekiwania, ponieważ, mam skórę skłonną do przesuszeń i bardzo dobrze sobie z tym poradził. Warto wypróbować szczególnie dla skór wrażliwych, przesuszonych wymagających odpowiedniego odżywienia i otulenia przed utratą wody.
    Zalety:
    • przyjemna formuła
    • łatwo się rozprowadza
    • ładny zapach
    • dobre nawilżenie skóry
    • Dobrze się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu na skórze
    Wady:
    • plastikowa tuba, jest mniej wygodna w dozowaniu od opakowania z dozownikiem
  • 13 maja 2024 o 16:43
    Fajny, pachnący balsam
    Jego formuła, bogata w odżywcze składniki, doskonale nawilża i regeneruje skórę, pozostawiając ją jedwabiście gładką i pięknie pachnącą. Ekstrakt z miodu działa łagodząco i regenerująco, natomiast masło shea głęboko odżywia i chroni skórę przed utratą wilgoci. Dodatkowo, nie mogę się oprzeć jego niesamowitemu zapachowi. Balsam do ciała Venus, XOXO to niezastąpiony produkt w mojej pielęgnacji, który dostarcza mojej skórze wszystkiego, czego potrzebuje, aby pozostać pięknie nawilżoną, miękką i pachnącą przez cały dzień.
  • 28 marca 2024 o 12:01
    Fajny balsamik
    Bardzo przyjazny dla mojej skóry produkt. Wizualnie- po prostu cudo! Piękny miś panda z dodatkiem turkusowego koloru prezentuje się rewelacyjnie, bardzo przyciąga wzrok i zachęca do zakupu. Działanie produktu jest również świetne, ładnie się rozprowadza, wchłania się odpowiednio szybko, nie pozostawia lepkiej warstwy na naszej skórze, jest wydajny, niezbyt gęsty ale myślę ,że właśnie temu możemy zawdzięczyć tą wydajność. Delikatnie nawilża skórę, rewelacyjnie pachnie oraz odżywia. Nie muszę smarować się nim codziennie wystarczy max. 3 razy w tygodniu przy mojej bardzo suchej skórze. Cena przystępna, a produkt łatwo dostępny, polecam.
    Jumin
    13 marca 2023 o 21:10
    miód malina
    balsam przyciągnął mnie uroczym opakowaniem, kupiłam wersję z niedźwiedziem brunatnym. jest to już moje drugie opakowanie. zakupiłam również wersję z kotkiem, równie dobry. balsam ładnie pachnie i co najważniejsze nie pozostawia lepkiej warstwy sprawiając, że jest przyjazny sensorycznie (nic bardziej nie wprawia mnie w dyskomfort jak klejąca się skóra a tutaj tego nie ma). całkiem szybko się wchłania i pozostawia skórę miękką odczuwalne także następnego dnia. wspomnę, że nie posiadam wymagającej skóry
  • 1 kwietnia 2022 o 13:20
    Bardzo fajny
    Na zakup balsamu zdecydowałam się ze względu na uroczą grafikę na opakowaniu - po prostu świetna. Z innych aspektów - opakowanie jest dosyć miękką, zamykaną na klik plastikową tubą. Konsystencja balsamu jest gęsta, bogata, ale nie tłusta. Balsam po nałożeniu na ciało nie pozostawia uczucia lepkości. Nie bieli też skóry. Wygładza za to i zmiękcza, pozostawia na skórze ochronny film. Zapach jest przyjemny, słodki, z wyczuwalną miodową nutą. Nie nazwałabym go ulepkiem, czy też chemicznym zapachem. Warto jeszcze wspomnieć, że dzięki gęstej konsystencji balsam jest bardzo wydajny. Polecam osobą z suchą skórą.
    Zalety: