Kremy na noc

Lirene Dermoprogram Green Retinol, Regenerujący krem na noc 60+

• 22 lutego 2023 o 19:56
    Chyba nie dla mnie
    Jestem sporo młodsza niż dedykowane 60+ ale mimo wszystko byłam ciekawa kremu, tym bardziej że mama postawiła go na półce ;) Krem zamknięty w słoiczku, na którym niestety nie ma informacji do jakiego wieku jest przeznaczony, więc po wyrzuceniu tekturowego pudełeczka nic nie wskazuje na to że krem jest 60+. Opakowanie w kolorze soczystej zieleni, wiosenne, przykuwające wzrok. Konsystencja typowo na noc - do lekkich nie należy, chociaż miałam też cięższe produkty. Kolor lekko zielony, pistacjowo - miętowy. Co do zapachu - teraz już się przyzwyczaiłam ale przez pierwsze dni czułam typowy zapach różanego różańca. Rozprowadza się wygodnie, niewielka ilość wystarcza na jeddnorazową aplikację. Po nałożeniu wchłania się bardzo szybko ale pozostawia wyczuwalną warstwę na cerze. Nie wiem czy jestem odpowiednim testerem ze względu na wiek ale myślę że są też młodsze osoby które sięgają po takie kremy, więc może przyda im się te kilka słów. Co do nawilżenia, nie mam zupełnie żadnych zastrzeżeń - twarz jest w dobrym stanie, odpowiednio nawilżona, bez suchych skórek. Zauważyłam niestety inny efekt - zaczęły pojawiać się pojedyncze wypryski. Już jakiś czas miałam spokój z tym problemem, krostki pojawiały się bardzo rzadko. Teraz - w przeciągu dwóch tygodni mam już którąś z kolei, więc śmiem podejrzewać że krem mocno zapycha. Dobrze że to nie ja go kupiłam bo u mnie się nie sprawdza, dlatego odstąpię dalsze użytkowanie mamie ;)
    Zalety:
    • Kolor opakowania
    • Konsystencja
    • Dobrze nawilża
    • Szybko się wchłania
    Wady:
    • Krem powoduje powstawanie wyprysków
    • Pozostawia wyczuwalną warstwę na twarzy
    • Zapach dla mnie średni
  • 29 września 2022 o 20:27
    Szału nie ma
    Lubię markę Lirene, więc chciałam spróbować tego kremu tym bardziej, że w mojej pielęgnacji retinol ma ważne miejsce. Krem o dość neutralnym zapachu, zamknięty jest w zgrabnym zielonym plastikowym opakowaniu, dobrze się rozprowadza po twarzy i... to koniec pozytywów. Zostawia na twarzy białe mazy, które dopiero po dłuższej chwili znikają. Nie lubię tego. Wchłania się w moim przypadku natychmiast (poza białymi mazami) i zostawia mocno napiętą twarz :(. Stanowczo za mało bogaty i nawilżający, mimo, że nie jestem 60+ a 50+. Ściągnięcie twarzy niemiłosiernie niefajne, musiałam dodać trochę oleju, aby w ogóle móc go nadal używać i skończyć. Zużyłam na siłę, ale powiem szczerze: bez efektów. Więcej nie kupię.
  • 24 marca 2022 o 10:12
    Jest świetny
    Zawsze kupuje inny krem w rossmanie, zazwyczaj ten który akurat jest w dobrej promocji. Tak tez było z tym kremem, kupiłam go za 14,99 zł. Przyznam ze jestem nim zachwycona, wcześniej skończyłam słoiczek Bielenda bacuhiol 40+ tez z retinolem roślinnym i również kupiony e promocji, byłam z niego zadowolona, ale lirene bije go na głowę. Nie spodziewałam się po nim tego i przyznam że chyba złamie swoją złota regule i po skończonym opakowaniu kupię kolejne nawet jaj będzie w cenie regularnej ???? Plusy; - nie zapycha cery tłustej , nie powoduje wyprysków - pięknie wyrównuje koloryt - nawilża - odżywia - super pod makijaż bo nie jest absolutnie tłusty Minusy brak
  • 24 marca 2021 o 10:01
    Hit! doskonały na dzień i na noc
    Wybrałam wersję 60+ ze względu na bogaty i czysty skład, czyli bez sylikonu, paranbenów, olejów mineralnych i innych zapychaczy. Mam dużo młodszą skórę, ale ten krem bardzo mi służy. Nie zapycha, nie uczula, doskonale pracuje z 100% retinolem Ava, Tonikiem z AHA Nacomi, nie ma po nim pryszczy, nadaje się pod oczy a mam skórę bardzo wrażliwą ze skłonnością do wyprysków. Z przyjemnością zużyłam całe opakowanie i otwieram następne. w promocji można kupić za mniej niż 20 zł. Wersja na noc jest doskonała również na dzień, bo krem nie jest tłusty
    Zalety:
    • Lekkie opakowanie
    • Doskonały i czysty skład
    • Nie ma po nim pryszczy
    • Dobrze nawilża
    • Nie jest tłusty i nadaje się na dzień
    Wady:
    • Cena regularna jest dość wysoka