Kremy na dzień

Natura Siberica Oblepikha C-berrica Professional, Glow Day Face Cream SPF 20 Rozświetlający krem do twarzy z filtrem SPF 20 z witaminą C

notino.pl
Natura Siberica - OBLEPIKHA C-BERRICA - Vitamin C - Glow Day Face Cream - Rozświetlający krem na dzień SPF20 - 50 ml

• 20 czerwca 2022 o 15:25
    Raczej odżywczy niż rozświetlający i na pewno nie na lato do tłustych i mieszanych cer
    Krem kupiłam z polecenia internetowego twórcy jak jeszcze był dostępny w Rossmanie, z myślą że będzie idealny na letnie poranki - witamina C i niski SPF - akurat zanim rozpocznę dzień na 100% i nałożę wyższy faktor ochronny. Niestety przy mojej mieszanej dojrzałej cerze nie sprawdza się w tej roli i na pewno nie o tej porze roku. Jest dla mnie zbyt odżywczy i zostawia dość ciężką i wyczuwalną warstwę olejową, przez co nałożenie potem porządnego filtra przeciwsłonecznego jest utrudnione. Teraz już więcej wiem o pielęgnacji, SPFach i składach kosmetyków, więc bym więcej go nie kupiła. Abstrahując od rosyjskiej produkcji. Zużyję na jesieni czy w zimie, kiedy moja skóra będzie potrzebowała większej warstwy ochronnej na dzień a faktor ochrony SPF20 będzie w niektóre dni wystarczający. Na plus ciekawa faktura musu, trochę jak ptasie mleczko i ładny nietuzinkowy owocowo-kwiatowy zapach. Faktura jednak sprawia pewne problemy przy wyjęciu ze słoiczka i aplikacji - nie rozsmarowuje się łatwo i zostawia tłusty film, który może się rolować. Nie nadaje się zatem pod makijaż. Chyba że nałożymy go zupełnie solo, tylko na tonik. Ale potem i tak trzeba dołożyć filtr. Jeżeli nałożymy cieniutko, to nie oszukujmy się, że będziemy mieć jakąkolwiek ochronę UV. Słoiczek wydaje się mniejszy niż 50ml objętości. Jest lekki, bardzo plastikowy i gdyby jego zawartość była inna, idealnie nadawałby się do bagażu na letni wyjazd. Nie polecam, bo produkt jest niespójny - niby na dzień a zbyt odżywcza formuła z niskim faktorem ochronnym. Składniki wskazane jako aktywne tj. witamina C i niacynamid są daleko w składzie (szczególnie niacynamid). Brak też info o jakichkolwiek stężeniach czy dodatkowych info o właściwościowych filtra UV (jakoś ochrona UVA w ogóle jest? ). Dobrze że chociaż witamina C jest w stabilnej formie SAP.
    Zalety:
    • ciekawa forma musu
    • lekki słoiczek
    • ciekawy owocowo-kwiatowy zapach
    • produkt wegański
    • długie PAO - 12 m-cy
    Wady:
    • składniki aktywne wyróżnione przez producenta daleko w składzie
    • niska ochrona UVB
    • brak info o ochronie UVA
    • ciężko produkt wydobyć ze słoiczka i rozsmarować
    • może się rolować
    • zostawia świecący się, olejowy film
    • brak deklarowanego działania rozświetlającego - raczej jest to odżywczy krem na sezon jesienno-zimowy, lepszy dla suchych cer
    • niewydajny
  • 24 kwietnia 2022 o 12:28
    Bardzo fajny
    Krem jest o standardowej pojemność 50ml. Konsystencja ma piankową i bardzo dobrze rozprowadza się po twarzy. Ma przepiękny cytrusowy zapach. SPF 20 jest dodatkowym atutem. Fajnie sprawdza się w komplecie z jakimś serum z wit. C. Daje średnie nawilżenie, cera jest promienna i rozświetlona. Nawet po wchłonięciu widać blask na skórze.
  • 1 lutego 2022 o 12:51
    Czekam aż się skończy
    Ten krem nie zaszkodził, nie podrażnił, nie wywołał uczulenia, ale jest nijaki. Delikatnie nawilża buzię, ale nic poza tym. Przeciętniak. Wypróbowałam go z ciekawości, ale raczej do niego nie wrócę.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • delikatne nawilżenie
    Wady:
    • nie rozświetla
    • nie odświeża
    • nie ujednolica kolorytu
    • nie wygładza
    • nie redukuje widoczności porów
  • 3 października 2021 o 14:05
    Świetny
    Świetny krem pod makijaż. Nakładam go dość hojną ilość (a wydaje się go ubywać bardzo powoli, więc jest bardzo wydajny), na serum. Dobrze się wchłania, choć trzeba dać mu ok 10 - 15 min. Nie jest ani za tłusty, ani za lekki, akurat takiej konsystencji, jaką uwielbia moja cera. Ładnie wyrównuje koloryt cery, wpływa na redukcję zaczerwienienia naczynek, dodatek B3 powoduje zwężenie porów i zredukowanie wyrzutu sebum, a to przekłada się na rewelacyjną trwałość makijażu. Nie zauważyłam jakiegoś spektakularnego rozświetlenie, ale tak, cera jest jaśniejsza (mniej widoczne zaczerwienienia), nabiera takiego zdrowego wyglądu. Krem pokochała również moja Mama, która ma większy problem z widocznymi naczynkami w okolicy nosa. Obawiałam się, że dodatek dość ciężkiego oleju z rokitnika spowoduje, że będzie to ciężki krem odżywczy, ale nic bardziej mylnego, bo moja bariera hydrolipidowa po prostu odżyła i przestała być tak bardzo reaktywna. Krem bardzo przyjemnie pachnie, kojarzy mi się trochę z przyprawą do pierników. Bardzo duży plus za obecność filtra i stabilną formę witaminy C.
    Zalety:
    • Działanie (efekty co prawda nie natychmiastowe, ale widoczne już po ok. tyg. stosowania)
    • Naturalny skład
    • Nowoczesne konserwanty
    • Filtr SPF (nie spektakularny, ale wystarczający na co dzień)
    • Przystępna cena
    • Dostępność
    • Ładne opakowanie
    • Przyjemny zapach
  • 19 września 2021 o 18:01
    Jest ok
    Skład produktu jest dobry (alkohol tylko o działaniu pozytywnym), SPF 20 - wystarczy na kilka godzin. Pudełko jest lekkie, ładnie się prezentuje. Jeśli chodzi o działanie to po kilku (nastu) dniach widać efekty - skóra jest mocno rozświetlona. Nie wiem czy bez używania serum z witaminą C kilka razy w tygodniu uzyskałabym taki efekt. Krem mnie nie podrażnił, nie zapchał tylko dlatego, że po każdym użyciu oczyszczam skórę dwuetapowo (inaczej się nie domywa, mam skórę mieszaną, naczynkową). Krem dobrze się rozprowadza, po nałożeniu skóra jest gładka, lekko nawilżona, troszkę się lepi przez jakiś czas, ale niedługo. Ma specyficzny, lecz ładny zapach (po pewnym czasie już go nie wyczuwam). Niestety po nałożeniu podkładu wszystko się roluje, więc nie jest to krem pod "pełny" makijaż - jednak korektor nałożony pod oczami i punktowo na twarzy dobrze się trzyma. Produkt jest wydajny. W promocji kupiłam go za 31.99 co za SPF nie jest złą ceną.
    Zalety:
    • lekki słoiczek z plastikowym wieczkiem w środku zamiast folii
    • ładny zapach
    • rozjaśnia
    • SPF 20
    • cena w promocji jest ok
    • wydajny
    Wady:
    • rolowanie podkładu
    • witamina C daleko w składzie
    • nie rozjaśnia przebarwień