Peelingi do skóry głowy

Biolaven
Biolaven Peeling do Skóry Głowy 150ml

anna996
    25 marca 2025 o 14:01
    Dobry do ciała, nie używam na głowę
    Po kilku użyciach stwierdzam, że kosmetyk ten dobrze nadaje się do peelingowania ciała, natomiast nie wyobrażam sobie nałożyć go na głowę: - peeling jest dosyć gęsty; - po nałożeniu na zwilżoną skórę zamienia się w delikatną białą pastę z mnóstwem drobinek; - drobinki dobrze ścierają, ale nie są agresywne; - drobinki nie rozpuszczają się, zostają na wannie, prysznicu; - skóra po jego użyciu jest lekko zaczerwieniona, ale nie pokaleczona czy podrapana; - peeling zostawia na ciele bardzo lekką, tłustawą warstwę; - ma wygodne opakowanie pozwalające zużyć całą zawartość do końca; - słoiczek ma małą pojemność, co przekłada się na niską wydajność kosmetyku; - zapach: jak dla mnie zbyt intensywny, jakby lekko alkoholowy; - dostępność: kupiłam w drogerii internetowej, był w zestawie więc trafił do mnie trochę z przypadku. Ogólnie: do ciała - tak, na głowę - niekoniecznie. Nie chciałabym wypłukiwać z gęstych włosów całej masy nierozpuszczonych drobinek. Raczej nie kupię ponownie.
  • 9 grudnia 2024 o 16:33
    Naturalny, choć mało skuteczny
    Peeling do skóry głowy od Biolaven to produkt, który przyciąga naturalnym składem i przyjemnym, winogronowym zapachem. Jednak jego działanie w kontekście oczyszczania skóry głowy pozostawia sporo do życzenia. Peeling ma olejową konsystencję, co teoretycznie powinno wspierać delikatne oczyszczanie i nawilżenie skóry. Niestety, w praktyce produkt bardziej przypomina olejek z drobinkami niż typowy peeling. Zamiast odświeżenia, daje uczucie nawilżenia i okluzji, co nie jest tym, czego oczekuję od peelingu do skóry głowy. Drobinki peelingujące są dość duże i, choć skutecznie można je wypłukać, jest to proces wymagający czasu i cierpliwości. Skład produktu jest niewątpliwie jego zaletą – oparty na naturalnych składnikach, wolny od zbędnych chemicznych dodatków. Doceniam to, że jest łagodny i wegański, jednak sama formuła nie spełniła moich oczekiwań. Cena produktu jest akceptowalna, choć biorąc pod uwagę ograniczone działanie, ponowny zakup produktu wydaje się być mało opłacalny w moim przypadku. Podsumowując: Peeling Biolaven to kosmetyk, który może przypaść do gustu osobom szukającym łagodnego produktu do pielęgnacji skóry głowy z naturalnym składem. Jeśli jednak chodzi o efekt oczyszczenia i odświeżenia to kosmetyk raczej rozczarowuje :( Przyjemny zapach i naturalna formuła to za mało, by przekonać mnie do ponownego zakupu.
    Zalety:
    • ładny zapach
    • naturalny skład
    Wady:
    • zbyt delikatny w działaniu
    • czasem ciężko jest wypłukać drobinki
  • 27 lipca 2024 o 6:58
    Odżywczy peeling
    Użyłam go na skórze głowy tylko raz na próbę. Moje włosy są gęste plus myję głowę dwa razy, więc używanie tego peelingu tylko bardziej rozciągało to w czasie. Zrezygnowałam. Ma świetny skład, więc szkoda mi było się z nim rozstać. Dlatego nadałam mu rolę peelingu do całych nóg, bo moja skóra zawsze była tam sucha. I tu był strzał w dziesiątkę, ponieważ zostawiał nietłustą warstwę, która dawała efekt zmiękczonej i zadbanej skóry. Nie jest to zdzierak, raczej łagodny pielęgnujący peeling z drobinkami (posiada też kwas salicylowy!) , jego intensywność można zwiększyć np. dłuższym masażem. Piękny zapach. Bardzo dobre opakowanie, nic nie przecieka, można bezpiecznie wrzucić do bagażu.
  • 11 lutego 2024 o 23:36
    Nie umiem go używać albo to produkt zupełnie nie dla mnie
    Lubię peelingi do skóry głowy i używam ich może mie bardzo często, ale regularnie i stale. Moim pierwszym tego typu produktem był peeling onlybio i muszę przyznać, że wysoko postawił poprzeczkę. Peeling Biolaven trafił mi się z gazetą w bardzo niskiej cenie, a że kocham wiele produktów Biolaven, to z rozmachu wzięłam 2 sztuki. Żałuję. Zupełnie nie możemy się zgrać. Zapach, opakowanie, konsystencji skład- bardzo mi pasują. Ale jest dla mnie za bardzo treściwy i olejowy. Odnoszę wrażenie, że powoduje u mnie szybsze przetłuszczanie i że po umyciu, włosy nie wyglądają tak świeżo, jak bez niego. Taki...przyklap. peeling to powinien być produkt głównie myjący... Moje normalne, długie, farbowane włosy dużo zniosą, ale tutaj jest mega ciężko mi się z nim obchodzić. Zużyję choćby do dłoni i wiecej nie kupię.
    Zalety:
    • Zapach, skład konsystencja
    Wady:
    • Na moich włosach powoduje efekt szybszego przetluszczania i wizualnego przyklapu
  • 14 grudnia 2023 o 11:08
    Jestem zachwycona efektami
    Nie wiem które to już opakowanie, ale zapewne pozostanę przy tym produkcie już na stałe :) Stosuję peeling przeciwłupieżowo. Jestem zachwycona efektem. Działa zdecydowanie lepiej niż niejeden produkt z apteki!