Peelingi do skóry głowy

Biolaven Winogronowy peeling do skory głowy 100 ml
Biolaven
Biolaven Peeling do Skóry Głowy 150ml
Sylveco Winogronowy peeling do skóry głowy 150ml

Nasi użytkownicy zostawili 14 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

anna996
    25 marca 2025 o 14:01
    Dobry do ciała, nie używam na głowę
    Po kilku użyciach stwierdzam, że kosmetyk ten dobrze nadaje się do peelingowania ciała, natomiast nie wyobrażam sobie nałożyć go na głowę: - peeling jest dosyć gęsty; - po nałożeniu na zwilżoną skórę zamienia się w delikatną białą pastę z mnóstwem drobinek; - drobinki dobrze ścierają, ale nie są agresywne; - drobinki nie rozpuszczają się, zostają na wannie, prysznicu; - skóra po jego użyciu jest lekko zaczerwieniona, ale nie pokaleczona czy podrapana; - peeling zostawia na ciele bardzo lekką, tłustawą warstwę; - ma wygodne opakowanie pozwalające zużyć całą zawartość do końca; - słoiczek ma małą pojemność, co przekłada się na niską wydajność kosmetyku; - zapach: jak dla mnie zbyt intensywny, jakby lekko alkoholowy; - dostępność: kupiłam w drogerii internetowej, był w zestawie więc trafił do mnie trochę z przypadku. Ogólnie: do ciała - tak, na głowę - niekoniecznie. Nie chciałabym wypłukiwać z gęstych włosów całej masy nierozpuszczonych drobinek. Raczej nie kupię ponownie.
  • 9 grudnia 2024 o 16:33
    Naturalny, choć mało skuteczny
    Peeling do skóry głowy od Biolaven to produkt, który przyciąga naturalnym składem i przyjemnym, winogronowym zapachem. Jednak jego działanie w kontekście oczyszczania skóry głowy pozostawia sporo do życzenia. Peeling ma olejową konsystencję, co teoretycznie powinno wspierać delikatne oczyszczanie i nawilżenie skóry. Niestety, w praktyce produkt bardziej przypomina olejek z drobinkami niż typowy peeling. Zamiast odświeżenia, daje uczucie nawilżenia i okluzji, co nie jest tym, czego oczekuję od peelingu do skóry głowy. Drobinki peelingujące są dość duże i, choć skutecznie można je wypłukać, jest to proces wymagający czasu i cierpliwości. Skład produktu jest niewątpliwie jego zaletą – oparty na naturalnych składnikach, wolny od zbędnych chemicznych dodatków. Doceniam to, że jest łagodny i wegański, jednak sama formuła nie spełniła moich oczekiwań. Cena produktu jest akceptowalna, choć biorąc pod uwagę ograniczone działanie, ponowny zakup produktu wydaje się być mało opłacalny w moim przypadku. Podsumowując: Peeling Biolaven to kosmetyk, który może przypaść do gustu osobom szukającym łagodnego produktu do pielęgnacji skóry głowy z naturalnym składem. Jeśli jednak chodzi o efekt oczyszczenia i odświeżenia to kosmetyk raczej rozczarowuje :( Przyjemny zapach i naturalna formuła to za mało, by przekonać mnie do ponownego zakupu.
    Zalety:
    • ładny zapach
    • naturalny skład
    Wady:
    • zbyt delikatny w działaniu
    • czasem ciężko jest wypłukać drobinki
  • 27 lipca 2024 o 6:58
    Odżywczy peeling
    Użyłam go na skórze głowy tylko raz na próbę. Moje włosy są gęste plus myję głowę dwa razy, więc używanie tego peelingu tylko bardziej rozciągało to w czasie. Zrezygnowałam. Ma świetny skład, więc szkoda mi było się z nim rozstać. Dlatego nadałam mu rolę peelingu do całych nóg, bo moja skóra zawsze była tam sucha. I tu był strzał w dziesiątkę, ponieważ zostawiał nietłustą warstwę, która dawała efekt zmiękczonej i zadbanej skóry. Nie jest to zdzierak, raczej łagodny pielęgnujący peeling z drobinkami (posiada też kwas salicylowy!) , jego intensywność można zwiększyć np. dłuższym masażem. Piękny zapach. Bardzo dobre opakowanie, nic nie przecieka, można bezpiecznie wrzucić do bagażu.
  • 11 lutego 2024 o 23:36
    Nie umiem go używać albo to produkt zupełnie nie dla mnie
    Lubię peelingi do skóry głowy i używam ich może mie bardzo często, ale regularnie i stale. Moim pierwszym tego typu produktem był peeling onlybio i muszę przyznać, że wysoko postawił poprzeczkę. Peeling Biolaven trafił mi się z gazetą w bardzo niskiej cenie, a że kocham wiele produktów Biolaven, to z rozmachu wzięłam 2 sztuki. Żałuję. Zupełnie nie możemy się zgrać. Zapach, opakowanie, konsystencji skład- bardzo mi pasują. Ale jest dla mnie za bardzo treściwy i olejowy. Odnoszę wrażenie, że powoduje u mnie szybsze przetłuszczanie i że po umyciu, włosy nie wyglądają tak świeżo, jak bez niego. Taki...przyklap. peeling to powinien być produkt głównie myjący... Moje normalne, długie, farbowane włosy dużo zniosą, ale tutaj jest mega ciężko mi się z nim obchodzić. Zużyję choćby do dłoni i wiecej nie kupię.
    Zalety:
    • Zapach, skład konsystencja
    Wady:
    • Na moich włosach powoduje efekt szybszego przetluszczania i wizualnego przyklapu
  • 14 grudnia 2023 o 11:08
    Jestem zachwycona efektami
    Nie wiem które to już opakowanie, ale zapewne pozostanę przy tym produkcie już na stałe :) Stosuję peeling przeciwłupieżowo. Jestem zachwycona efektem. Działa zdecydowanie lepiej niż niejeden produkt z apteki!