Maseczki klasyczne

Esfolio Egg Essence Mask Sheet Odżywczo-regenerująca maska w płachcie

• 7 stycznia 2024 o 23:14
    Nie zachwyciła
    Kupiłam z uwagi na opakowanie oraz jajko. Nigdy nie spotkałam się z maseczką, a tym bardziej kosmetykiem, który zawiera ekstrakt z żółtek jaj. Jej właściwości to nawilżenie, łagodzenie, odżywienie i regeneracja. Moja cera sucha i wrażliwa. Płachta jest obficie nasączona esencją, aż z niej ścieka, jeszcze sporo płynu zostaje w środku np. na wklepanie w szyję. Tuż po otwarciu roznosi się zapach maseczki, okropny z wyczuwalną nutą alkoholową. Czuć go było przez cały czas. Także się dziwię skąd te zachwyty zapachem innych użytkowniczek. Trzymałam maskę zgodnie z zaleceniem około 20 minut, przez ten cały czas płachta była wilgotna i towarzyszyło mi uczucie chłodzenia, ale mój nos był już zmęczony zapachem, więc zdjęłam. Odczucie po zdjęciu płachty szczerze bez szału. Pojawiło się delikatne uczucie szczypania, aczkolwiek brak jakichkolwiek zaczerwienień. Całość wchłonęła się w niespełna 5 minut, ale pozostawiła po sobie lekką lepkawą warstewkę. Twarz była wygładzona, rozświetlona oraz chwilowo nawilżona. Mogłam zrezygnować z serum nawilżającego, gdyż robiłam ją późnym wieczorem, aczkolwiek nie z kremu na noc. Nazajutrz już nie było po niej śladu.
    Zalety:
    • dobrze wycięta i nasączona płachta
    • płachta bardzo dobrze przylega do twarzy
    • nie spowodowała widocznych uczuleń
    • delikatnie nawilżyła i wygładziła
    Wady:
    • alkohol w składzie już na 3. pozycji (niestety nie podano jaki)
    • uczucie delikatnego szczypania po usunięciu płachty z twarzy
  • 3 kwietnia 2023 o 18:56
    Zaskoczył mnie śliczny zapach
    Ta maska kojarzy mi się z Wielkanocą :) . Zawiera ekstraktem z żółtek jaj - i tutaj nie ma co się zrażać, bo po otwarciu pachnie prześlicznie!. Tak słodko, kwiatowo - ślicznie jak na maseczkę . Opakowanie też ma śliczne, w kurczaczki i jajeczka, przyciąga uwagę. Ale oczywiście najważniejsze co w środku!. Maska ma jakby żelową esencję, której jest bardzo długo. Wydłużyłam więc sobie wczoraj pielęgnację do 25 min. Po jej ściągnięciu resztki szybko się wchłonęły, pozostawiając skórę gładką, nawilżoną, jakby zmatowioną - nic się nie lepiła. Super efekt.
  • 19 sierpnia 2022 o 11:22
    Warto wypróbować.
    Odżywczo-regenerująca maska w płachcie to kolejna maseczka od Esfolio, którą wypróbowałam i jestem zadowolona z efektów. Maseczka ma delikatny przyjemny zapach i lekko żelową konsystencję. Płachta maseczki jest dość cienka i wygodna w nakładaniu. Jest bardzo mocno nasączona i dużo esencji zostaje w opakowaniu więc można ją sobie dokładać w miejscach, w których płachta trochę wyschła. Skóra po maseczce jest rozświetlona, odżywiona i wypoczęta, zmarszczki jakby mniej widoczne i mniej widać rozszerzone pory. Podoba mi się wygląd skóry po tej maseczce
    Zalety:
    • odżywia skórę
    • lekki efekt wygładzenia-
    • wygodna w użyciu,
    • mocne nasączenie płachty
    • niska cena.
    Wady:
  • 7 czerwca 2022 o 14:29
    Chyba najlepsza maseczka w płachcie od tej marki
    Stosowałem już kilka rodzajów maseczek tej marki, ale ta oceniana tutaj jest według mnie najlepsza. Przyciąga już wzrok sama szata graficzna - radosny żółty kolor z namalowanym jajkiem. Maska jest stosunkowo dobrze (choć nie idealnie skrojona) i dobrze przylega do twarzy. Jest też optymalnie nasączona - w każdym razie nic nie spływa podczas aplikacji. Posiada niezwykle przyjemny, delikatny, w moim odczuciu kwiatowy zapach. Trzymam ją nawet dłużej niż zaleca producent, bo jakieś 30 minut. Maska nigdy mnie nie uczuliła. Produkt zdecydowanie poprawia wygląd skóry. Poprawia jej koloryt, nadaje jej zdrowszy, wypoczęty, bardziej promienny wygląd. Maska świetnie się sprawdzi po zarwanej nocy - niweluje oznaki zmęczenia. Warto spróbować.
    Zalety:
    • szata graficzna,
    • zapach,
  • 19 listopada 2021 o 10:52
    Super maseczka
    Płachta maseczki jest mocno nasączona żelową esencją która ma bardzo delikatny lekko kwiatowy zapach. Materiał płachty jest cieniutki i idealne przylega do twarzy i nie ześlizguje się w trakcie noszenia. Po ok 15 minutach noszenia cera nadal jest pokryta esencją która nie wchłania się całkowicie i pozostawia lekko lepką ale nie tłustą warstwę na twarzy. Cera jest idealnie wygładzona, aksamitna w dotyku. Wygląda na bardziej wypoczętą i promienną. Napewno do niej wrócę!