Maseczki w płachcie

Holika Holika Pure Essence, Damask Rose, Mask Sheet Różana maska na twarz w płacie

Holika Holika Pure Essence Mask Sheet maska w płacie Rose 1szt
Holika Holika Maska do Twarzy Damask Rose

• 26 lutego 2022 o 21:07
    Skóra jak płatek róży ;)
    Jako maseczkomaniaczka musiałam skorzystać z tej maski. :) Jej opakowanie od razu przyciągnęło mój wzrok. Matowa saszetka z błyszczącymi różami wygląda zachęcająco i efektownie. Opakowanie łatwo się otwiera. Skrywa w sobie poskładaną płachtę, która jest bardzo mocno nasączona. Na tyle mocno, że po jakimś czasie noszenia maski kilka kropel esencji spadło mi na dekolt. ;) W samej saszetce jest jeszcze trochę płynu, więc można go nałożyć również właśnie na dekolt i szyję. Maska pięknie pachnie różami, co dodatkowo uprzyjemnia korzystanie z niej. Płachta jest dobrze wycięta. Bez problemu można dopasować ją do twarzy. Nie wchodzi do ust, ani do oczu. Daje delikatne uczucie chłodu. To wszystko powoduje, że jest to maska, z której po prostu przyjemnie się korzysta. Po wyznaczonym czasie producent zaleca wklepanie resztek esencji w skórę. Z początku próbowałam tak robić, ale ja nie przepadam za uczuciem lepkości na twarzy, więc ostatecznie resztki po prostu zbieram wacikiem. Efekty działania maski są moim zdaniem bardzo fajne. Cera jest delikatnie rozjaśniona, rozpromieniona Skóra jest napięta, nawilżona i wygładzona. Miła w dotyku- jak płatek róży. ;) Maska nie wywołała u mnie żadnych podrażnień. Skład maski jest całkiem przyzwoity. Znajdziemy tutaj sporo naturalnych ekstraktów, i to nie tylko z róży damasceńskiej. Również z wąkrotki azjatyckiej, owoców granatu, fiołka trójbarwnego, chara bławatka, rumianku, kwiatów lawendy, korzenia piwonii białej i olejek geraniowy. Maska zawiera także łagodzącą alantoinę i pantenol.
    Zalety:
    • wygładza
    • nawilża
    • napina skórę
    • rozświetla
    • dobrze wycięta płachta
    • porządnie nasączona
    • ładnie pachnie różami
    • ma dużo naturalnych ekstraktów w składzie
    • jest wygodna w użyciu
    • ma ładne i praktyczne opakowanie
  • 16 marca 2021 o 17:46
    zupełnie przeciętna, jeśli chodzi o efekty, ale przyjemnie się jej używa.
    Maseczki w płachcie bardzo lubię i od dawna są obecne w mojej pielęgnacji. Może nie używam ich namiętnie, bo lubię też inne rodzaje masek kosmetycznych, ale z przyjemnością po nie sięgam od czasu do czasu. Szczególnie chyba, gdy cera potrzebuje mocnej dawki nawilżenia; kwestię oczyszczenia załatwiam za sprawą glinek. To już kolejna maska Holika Holika w moim użyciu i cóż... Rewelacji brak. A mam już niemałe doświadczenie, jeśli chodzi o obserwację pomaseczkowych efektów. Tu tych efektów nie uświadczyłam zbyt wiele, maska nie zaskoczyła mnie efektem wow. Szkoda. Choć przyznam szczerze, że chyba się takich nawet nie spodziewałam, podobnie było w przypadku innych maseczek Holika Holika. Jej formą jest cieniutka płachta, bardzo dobrze nasączona esencją. Ta wręcz z niej kapie (nie lubię takiego efektu, ale już wolę takie nasączenie, niż niedostateczne), płynu pozostaje w opakowaniu na kilka osobnych użyć jako serum na twarz lub dekolt. Płachta jest niestety tak cienka i tak nasączona, że rozłożenie jej stanowi niemały problem, miałam wrażenie, że łatwo mogłabym ją rozerwać. Na szczęście nic takiego nie nastąpiło, materiał wydaje się stosunkowo mocny. Niestety, nie jest perfekcyjnie wycięta. Dobra na długość, bardzo mała jeśli chodzi o szerokość twarzy. Za mało jej na nos (a nie wydaje mi się, by mój nos był szczególnie ogromny :), kiepsko przylega pod oczami. Esencja pachnie przepięknie- subtelnie i delikatnie, ale wyczuwalnie- nie będzie zaskoczeniem, że to zapach różany. Taki klasyczny, róży ogrodowej. Zapach zdecydowanie nie przeszkadza podczas aplikacji, a raczej uprzyjemnia ją. W miarę upływu czasu stosowania, ulatnia się i czuć go coraz mniej i mniej... Aplikuję tego typu maski na dłużej, niż zaleca producent. Oczywiście w miarę rozsądku- nie są to godziny aplikacji. I nie do momentu całkowitego wyschnięcia płachty, o nie. Producent tu zaleca 10-20 minut. Ja wydłużyłam ten czas do około 30 :) Efekty? Już wiecie, że nie spektakularne. Ale są. Cera jest ukojona i jakby uspokojona (bardzo lubię tego typu maski właśnie wieczorem, by doznać ukojenia po całodziennym cierpieniu :) Zaczerwienienia nie prezentują się tak intensywnie, jak wcześniej a koloryt wydaje się ujednolicony. Ważna jest też kwestia nawilżenia (krótkotrwałego bądź co bądź, ale zawsze :)- cera wydaje się zaspokojona pod tym względem. To takie maseczkowe basic i pod względem efektów, i pod względem jej używania. Ciężko mi odnaleźć jakąś jej spektakularną cechę. Ale przyjemnie chłodzi i nie pozostaje bez wpływu na skórę. Skład obfituje w dobrodziejstwa: mamy tu betainę, pantenol, alantoinę, argininę, ekstrakt z róży damasceńskiej, z wąkroty azjatyckiej (moje odkrycie!), z rumianku, bratka, lawendy, nagietka i jeszcze kilka innych oraz olejek pelargoniowy. Jest bogato i przyzwoicie. Wizualnie zachęca również opakowanie- to szczelna różowa saszetka (matowa), z wizerunkiem pąków róż. Może nie jest to szczyt designu, ale jest przejrzyście i klasycznie :) Czy wrócę? Hmmm nie wykluczam. Ale to będzie taki kosmetyczny grzeszek :)
    Gaabs
    30 czerwca 2019 o 13:39
    To na ten moment moja ulubiona maseczka w płachcie!
    To była jedna z pierwszych maseczek w płachcie jaką próbowałam. Efekt jej użycia był przepiękny. Skóra wyglądała po niej niezwykle zdrowo, promiennie, buzia była nawilżona i z efektem „glow”. Nie mogłam się na siebie napatrzeć cały dzień. Testuję kolejne maski w pchacie ale na razie żadna nie przebiła tej. Jeżeli mam wielkie wyjście, albo ważne spotkanie, na które chce podnieść sobie pewność siebie to nakładam rano te maseczkę. Przechowuję ją w lodowce, żeby dała dodatkowy efekt orzeźwienia
    • Efekt glow
    • Dobre nawilżenie
    • Wygładzenie
    • Uspokojenie skory
    • Dużo esencji którą zużywam na szyję, dekolt, dłonie, a zdjętą po 15min płachtą przecieram jeszcze nogi
    • Płachta fajnie przylega do twarzy i ma dobry rozmiar
    Wady:
    • Cena chociaż da się ją dostać za 8zl
  • 3 lutego 2019 o 10:04
    Rozczarowanie i bubel w jednym
    Z rzeczy technicznej to: płachta była w porządku wycięta, bardzo cienka, prawie na przezroczystym materiale zrobiona, dobrze nasączona. Esencji w opakowaniu zostało sporo, więc 2 dni następne jeszcze ją wieczorem przed kremem wklepywałam. Co do zapachu pachnie prawdziwą ogrodową różą. Podczas aplikacji odczuwalne jest chłodzące uczucie. I teraz najważniejsze czyli jakie uzyskałam efekty.. Niestety żadne, nie zauważyłam żadnej różnicy przed zrobieniem maseczki i po. Więcej tej maski nie zakupię i nie mogę jej polecić, bo szkoda na nią tych około 10-12zł i czasu.
    Zalety:
    Wady:
    • wszystko wymienione wyżej
  • 21 sierpnia 2018 o 14:22
    cudowna
    Maska w płacie Rose marki Holika Holika, którą zakupiłam od dziewczyny nie zadowolonej wartością Asianboxa. Nie lubię zmywać z buzi zaschniętej maseczki więc te w płachcie są świetne i ostatnio tylko takich używam. Bardzo jestem z niej zadowolona. Maseczka jest na cienkim materiale ale świetnie nasączona, po wyjęciu z opakowania zostało jeszcze trochę . Po zdjęciu maski skóra była nawilżona i odświeżona. Produkt jak najbardziej godny polecenia.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie