Pasty do zębów

Biała Perła Natural & White, Wybielająca pasta do zębów

SandriQ
    12 sierpnia 2024 o 21:37
    Niemiłe zaskoczenie tą okropnością
    Jak większość osób przetestowałam ogrom past do mycia zębów ,no i nie oczekuje od nich niewiadomo czego ,ale jako środki do higieny muszą spełniać dwa najważniejsze aspekty -usuwać osad oraz odświeżać jamę ustną ,gdy dodatkowo trochę rozjaśnią uśmiech to już w ogóle jest sztos. Firma ,która wyprodukowała pastę,której recenzja dotyczy jest głównie związana z produkcja artykułów do mycia i wybielania zębów. Nie jest świeżakiem na rynku i na stałe zdobi półki drogeryjne. Miałam już z jej ofertą do czynienia wielokrotnie i mam swoje dwie ulubienice od niej,które stale kupuję. Pastę 'Mint detox' kupujemy umieszczoną w kartonowym opakowaniu.Jest ono w żywozielonym odcieniu z ozdobnymi wstawkami i dużą nazwą marki oraz samego produktu. Kartonik jest dobrze opisany i zawiera wyczerpujące informacje dwujęzyczne,w tym również datę ważności na spodzie. Pasta jest bezpieczna dla szkliwa,posiada niską abrazyjność na poziomie 5 RDA,jest pozbawiona fluoru. Skład jest ok,chociaż ten paraben jest tu serio niepotrzebny. W środku znajdziemy giętką ,białą tubkę pokrytą powtarzającymi się opisami ,które posiada również tekturka.Bez problemu da się ją zużyć do końca,bo tworzywo daje się z łatwością przeciąć. Pojemność pasty jest klasyczna 75 ml. Z powodzeniem można ją postawić na zakrętce i długo stabilnie na niej stoi. Wnętrze zostało dodatkowo zabezpieczone sreberkiem,co daje nam pewność,że niepotrzebnie nie wietrzała w sklepie. Produkt ma delikatnie miętowy aromat,ale silniej jest wyczuwalny goździk.Nie przeszkadza mi to jednak,bo aromat ma dla mnie w tym miejscu drugorzędne znaczenie. Forma pasty to standardowo gęsta maź ,ale w tym wariancie bezbarwna,dobrze trzymająca się szczoteczki. Świetnie rozchodzi się w ustach,ale jej smak jest nijaki ,jakby producent nie wiedział na co się zdecydować. Mało jest tutaj do wyczucia smaku,ale przynajmniej nie jest jakiś gorzki czy za ostry.Bardzo subtelny. Jakie było moje zaskoczenie podczas mycia zębów,jak odczułam ,że ta pasta praktycznie się nie pieni,trzeba dać ogromną ilość,żeby w ogóle była jakaś piana i coś co ją śkresla całkowicie- w ogóle nie myje zębów. Moje rozczarowanie sięgnęło zenitu jak po wypiciu porannej kawy dalej czułam na nich osad. Zero odświeżenia,oczyszczenia czy komfortu,ta pasta jest kompletnym zerem. Producent obiecuje kilka efektów i ten o próchnicy trudno określić ,bo po prostu dbanie o jamę ustną owocuje długofalowo,ale o wybielaniu można zapomnieć,świeży oddech to bajki dla dzieci,a czyste i gładkie zęby to tylko w marzeniach. Jest to specyfik,który nie nadaje się do jakiegokolwiek użycia i chyba pierwszy raz ,a nie lubię tego robić, praktycznie cała pasta poszła w śmieci. Nie wiem co się tu zadziało,do tej pory ceniłam Białą Perłę,a tu taki klops. Czasem mi się wydaje,że lepiej zostać przy swoich pewniakach,a nie szukać niewiadomo czego. Pasta kosztuje około 20 zł i dobrze że kupiłam ją w bardzo dużej promocji,bo straciłam mało pieniędzy,no dla mnie nie jest warta złamanego grosza. Dostępna do kupienia w Hebe,Naturze i ewentualnie można szukać po supermarketach,ja ją nabyłam w Auchan.
    Zalety:
    • Opakowanie❤️
    • Dostępność❤️
    • Konsystencja❤️
    Wady:
    • Smak????
    • Zero działania????
    • Nie myje zębów????
    • Paraben w składzie????
  • 4 stycznia 2024 o 17:20
    Średniaczek
    Spodziewałam się naprawdę, że pasta wybielająca za takie pieniądze coś zadziała. Jednak nie. Producent obiecuje wybielenia, ale wcale tak nie jest... Z + należy wspomnieć, że pasta jest bardzo wydajna i łatwo dostępna. Można ją używać ze szczoteczkami sonicznymi. Najbardziej jednak spodobał mi się goździk
  • 18 marca 2023 o 12:45
    Wybielająca delikatna pasta
    Na ten moment to moja ulubiona pasta ale ma też parę minusów. Wcześniej bardzo lubiłam goździkową pastę z himalaya więc jak dorwałam na promce te białą perłę z goździkami spodziewałam się podobnego smaku i takiego specyficznego odświeżenia które tam przy himalaya bardzo mi pasowało. Tutaj smak jest inny totalnie ale też fajny mi ta pasta smakuje czuć taki ekstrakt zielonej herbaty ale bardzo bardzo delikatny, odświeżenia niestety praktycznie brak i ja tego goździka nie wyczuwam w tej paście wcale. Pasta jest też wodnista ale w tych naturalnych pastach z lepszym składem to chyba jest norma że słabo się pienią i nie są one takie gęste. Jeśli chodzi o wybielanie to u mnie bardzo ładnie się sprawdziła ta pasta dużo powyżej oczekiwań, pije kawę codziennie, sporo herbat. Porównałabym ją pod względem efektu wybielania nawet do opalescence która ma dużo fluoru jest droga ale też odświeża fest. Jestem zadowolona z tej pasty nie powoduje nadwrażliwości jest delikatna ale jak pisałam wybiela, bez fluoru, dobry skład.
  • 17 maja 2022 o 14:07
    Bez rewelacji
    Pasta znajduje się w ładnie wyglądającej tubce. Jeśli chodzi o zapach to wyczuwam w niej głównie lekki zapach goździka. Pasta stosunkowo słabo się pieni, ale z tego co zauważyłam jest to cecha większości naturalnych past. Pasta ta jest naprawdę delikatna. Niestety nie daje zbyt długiego uczucia odświeżenia, a zęby również nie wydają się być zbyt dokładnie oczyszczone. W moim przypadku nie zaobserwowałam również efektu wybielenia zębów. Być może sprawdzi się dla osób szukających naprawdę delikatnej pasty, jednak dla mnie jej działanie jest za słabe. Za tę cenę oczekiwałabym jednak lepszego działania.
    asjaa98
    3 maja 2021 o 22:09
    Ta pasta to nie moja bajka....
    Pastę kupiłam po przeczytaniu wielu opinii w internecie... Nadarzyła się okazja i kupiłam ją na promocji za ok.15 zł. Przystąpiłam do testów z chęcią delikatnego wybielenia zębów, chciałam też sprawdzić czy faktycznie "zwykła" pasta jest w stanie coś zdziałać. Jednak moje doświadczenia odbiegają mocno od obietnic producenta. Pasta zamknięta jest w kartoniku o biało - zielonej szacie graficznej, jest ona przyjemna dla oka. Na opakowaniu znajduje się sporo informacji o właściwościach, obietnicach i składnikach. Natomiast w środku kartonika znajduje się pasta w białym opakowaniu o pojemności 75 ml. Jest to zgrabna tubka, zakręcana, którą możemy postawić na zakrętce bez problemu. Produkt wydobywa się bez problemu, nie wypływa zbyt dużo pasty, ani też zbyt mało. W momencie kiedy pasta się kończy po prostu rozcinam opakowanie, żeby nic się nie zmarnowało. Po otworzeniu pasty i nałożeniu na szczoteczkę zauważamy prawie przeźroczystą w kolorze pastę, o dziwnym zapachu, dla mnie bliżej nie zidentyfikowanym. Na bank nie jest to smak mięty, a na to głównie liczyłam bo jestem jej zwolenniczką. Czuje wtedy odświeżenie, a w tym wypadku czułam się jakby moje zęby były nie domyte. Pasta moim zdaniem słabo się pieni, ale może być to związane z jej naturalnym składem. Producent zapewnia, że pasta pozostawia uczucie czystych i gładkich zębów, jeżeli do tego się ograniczyć to fakt, same zęby są doczyszczone, gładkie, ale też pozostaje na nich efekt jakby wszystko było zdarte, co w moim przypadku jest niezbyt miłym uczuciem. Tutaj wspomnę o tym, że pasta podrażniła moje dziąsła i nie było szans żeby stosować ją dwa razy dziennie. Ograniczałam się do jednego użycia w ciągu dnia. Nie zauważyłam wybielenia zębów na dłuższą metę, ale jedynie efekt jednodniowy tzn., że zaraz po umyciu pozbywamy się przebarwień po kawie, herbacie, ale następnego dnia jest jak jest. Nie jestem w stanie ocenić wpływu pasty na ochronę przeciw próchnicy zębów ani jej antybakteryjnego działania, bo to potrzebne było by długofalowe używanie. Jednak mogę się wypowiedzieć na temat delikatnego i świeżego oddechu, nie jest to zgodne bo po myciu czuje się jakbym nie myła zębów, rano nieświeży oddech wydaje mi się bardziej doskwierający niż przy użyciu innych past, dlatego po pewnym czasie myłam zęby jedną pastą ( innego producenta) , a żeby zobaczyć efekt wybielenia używałam tej od Białej Perły. Na plus na pewno jest fakt, że jest to zdrowsza alternatywa dla past, nie posiada w składzie fluoru, SLS, sacharyn. Pastę zużyłam dosyć szybko, co jednak nie jest dla mnie minusem bo po prostu bardziej mi szkodziła niż pomagała. Cena jak za taką pastę jest spora, ponad 20 zł w regularnej cenie to dla takich efektów moim zdaniem - nie warto. Jak dla mnie było to niezbyt przyjemne uczucie i użycie, podrażnienie dziąseł, zbyt oczyszczone zęby, tak jakbym je czymś starła, brak efektu wybielenia, słabe odświeżenie i dziwny zapach, który mi totalnie nie odpowiadał.
    Zalety:
    • naturalny skład,
    • możliwość używania z szczoteczką soniczną,
    • dostępność.
    Wady:
    • cena,
    • słaba wydajność,
    • podrażnienie,
    • smak pasty,
    • brak odświeżenia,
    • brak efektu wybielenia.