Tusze do rzęs

Lovely Curling Pump Up Henna Effect Mascara Tusz do rzęs dający efekt henny

• 11 lutego 2024 o 20:04
    znaczniej gorszy od klasycznej wersji
    Tusz ten nabyłam właściwie przypadkiem. Chciałam kupić klasyczną wersję w żółtej obudowie, jednak była wyprzedana, a ja pomyślałam, że na pewno będzie to to samo. Jednak byłam w błędzie. Co do podobieństw- tusz ma taki sam rodzaj szczoteczki. Silikonowa, lekko wygięta w jedną stronę. Dobrze mi się z nią pracuje. Rzęsy nie są sklejone, a ładnie uniesione. Jednak wydaje mi się że klasyczna żółta i tak robiła to bardziej efektowanie. A teraz najbardziej uciążliwa różnica- ten recenzowany tusz bardzo się rozmazuje. Wymaga częstych poprawek w ciągu dnia, co dla mnie jest niesamowicie męczące, bo muszę pamiętać o tym, aby co jakiś czas to kontrolować. Producent na opakowaniu pisze, że tusz jest z efektem henny i stopniowo barwi naturalne rzęsy. Ja u siebie niczego takiego nie zauważyłam, jednak akurat dla mnie nie ma to żadnego znaczenia.
    Zalety:
    • wygodna szczoteczka
    • ładnie unosi rzęsy
    Wady:
    • bardzo się rozmazuje pod oczami
  • 29 grudnia 2023 o 14:20
    Przeciętna w działaniu, nieprzeciętnie brudząca
    Moje rzęsy i oczekiwania: Mam rzęsy gęste, średnio długie i niezbyt wywinięte (ale też nie rosnące prosto) z jaśniejszymi końcówkami. Zależy mi więc na mocnym wydłużeniu, rozdzieleniu bez sklejenia i przyciemnieniu rzęs. Opakowanie, szczoteczka: Opakowanie produktu to plastikowa, czarna tubka z żółtymi napisami i żółtą zakrętką. Szczoteczka jest syntetyczna, z krótkimi włoskami, wygięta z jednej strony w łuk, a z drugiej prosta. Giętkość średnia. Tuszowałoby się nią raczej okej... gdyby nie konsystencja. Konsystencja, kolor: Tusz jest mocno czarny - nieco bardziej intensywny niż większość tuszów, ale nie daje też efektu przesadzonego. Maskara jest raczej kremowa - ani niezbyt dusza ani niezbyt wodnista. Niestety bardzo łatwo ubrudzić się nią podczas aplikacji, a przy noszeniu na rzęsach sprawia wrażenia nie do końca zastygniętej przez co łatwiej się rozpuszcza, może brudzić i odbijać się na powiece (co zwykle mi się nie zdarza). Wygląd na rzęsach: Maskara wygląda raczej przeciętnie - średnie wydłużenie, pogrubienia nie zauważyłam, lekko skleja, niezbyt da się budować. Jedynie co to jest bardziej przyciemniająca niż większość tuszów. Niestety tak jak wspomniałam mocniej brudzi i łatwiej się rozmazuje niż tusze, których stosowałam do tej pory przez co nie zdecyduję się na jej ponowny zakup.
    • szczoteczka
    • intensywna czerń
    Wady:
    • mocno brudząca (łatwo się ubrudzić, odbija się na powiekach, łatwo się rozpuszcza)
  • 1 marca 2023 o 19:15
    efekt podbitego oka
    - wyprofilowana, silikonowa szczoteczka z małymi wypustkami – to jest mój ulubiony typ szczoteczki, który pozwala na łatwe dotarcie do większości rzęs przy jednorazowym pociągnięciu - klasyczna pojemność i zakręcane opakowanie - szybko zasycha na rzęsach, dzięki czemu nie odbija się na powiekach - początkowo jest dość rzadki, ale z czasem delikatnie gęstnieje - klasyczna czerń – nie jest jakoś bardziej napigmentowany i intensywniejszy niż inne tusze do rzęs - brak efektu henny – w zasadzie nie jestem pewna jak by to miało działać, ale nie zauważyłam podczas używania tej mascary nic, co byłoby inne niż w klasycznym tuszu do rzęs - nie spowodowało podrażnień oczu - słaba trwałość – po 2 godzinach od aplikacji obsypuje się na dalną powiekę - daje efekt podbitych oczu – po kilku godzinach tworzy już mocno widoczny cień pod oczami, co niestety przypomina sińce i powoduje, że wyglądamy jak po nieprzespanej nocy - tusz nie skleja rzęs, a nawet mogę powiedzieć, że ładnie je rozdziela i delikatnie pogrubia. Efekt już po jednej warstwie jest całkiem zadowalający, ale lubię mocno podkreślone rzęsy, więc stawiam na podwójną – w tej opcji wygląda już dobrze. Nie powiedziałabym, że ten tusz podkręca rzęsy, ale delikatnie je unosi i ładnie podkreśla.
  • 5 września 2021 o 17:14
    Efekt ładny, ale trwałość jest straszna..
    Tusz kupiłam za około 10zł na promocji w rossmannie. Po nałożeniu 3 warstw rzęsy są podkręcone, wydłużone i pogrubione. Efekt bardzo mi się podoba! Po jakimś czasie można zauważyć lekkie przyciemnianie się rzęs. Jeśli chodzi o trwałość tuszu, to oceniam bardzo słabo ponieważ już po 4 godzinach można zauważyć czarne plamki pod oczami... Moja ogólna ocena to 6/10
    Zalety:
    • Wydłużenie
    • Pogrubienie
    • Kolor
  • 1 września 2021 o 21:18
    Może być.
    Poczytałam pozytywne opinie i postanowiłam zakupić i przetestować na własnych rzęsach. Rzeczywiście tusz wydłuża i podkręca jednak trzeba nałożyć kilka warstw aby intensywniej podkreślić oko. Makijaż zajmuje mi dużo więcej czasu niż podczas aplikacji mojego ulubionego tuszu. Zgadzam się też z faktem, że rzęsy po kilku użyciach są ciemniejsze. Zauważalny jest więc ten henna efekt. Tusz nie skleja, ładnie rozdziela, a dzięki sylikonowej szczoteczce precyzyjnie nakłada sie kolejne warstwy. Cena podczas przeceny w Rosie jest również korzystna. Jednak nie skuszę się na kolejny zakup, ponieważ jak wspomniałam makijaż zajmuje mi dużo wiecej czasu, a ja zazwyczaj wszędzie się spieszę i potrzebuje w szybkim tempie podkreślić oko :)

Zobacz także inne Tusze do rzęs